2+1 οφέλη από νίκη απέναντι σε Ομόνοια

Το γεγονός ότι καθένας από τους εναπομείναντες 8 αγώνες για τη λήξη και της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος είναι και τελικός, θεωρείται δεδομένο, ωστόσο ο αγώνας με την Ομόνοια έχει το δικό του ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Με ενδεχόμενη νίκη η Ανόρθωση θα αφήσει τον προσεχή μας αντίπαλο 4 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία, μιας και τις δύο ομάδες χωρίζει αυτήν τη στιγμή μόλις ένας βαθμός. Σαφέστατα πρώτιστος στόχος αποτελεί η κατάληψη της τρίτης θέσης, ωστόσο βάση των δεδομένων που διαμορφώθηκαν στο κύπελλο, Ευρωπαϊκή έξοδο μπορεί να συνεπάγεται και η τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Επίσης θα ενισχυθεί η θέση της Ανόρθωσης σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ομόνοιας, μιας και ακόμα και τη δεδομένη στιγμή η ομάδα μας υπερέχει. Οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη με τον ίδιο συνολικό συντελεστή τερμάτων, ωστόσο η Ανόρθωση σκόραρε δύο φορές στον εκτός έδρας αγώνα, έναντι μόλις μιας της Ομόνοιας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Μια ημέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί και ο αγώνας Ερμής-ΑΕΚ με τις όποιες απώλειες να μπορούν να τύχουν εκμετάλλευσης. Με ήττα της ΑΕΚ η Ανόρθωση θα περάσει τρίτη αν και εφόσον νικήσει με τη σειρά της την Ομόνοια, ενώ με ήττα του Ερμή η ψαλίδα από την έκτη θέση θα ανοίξει στους 6 βαθμούς. Σε περίπτωση δε ισοπαλίας θα συνδυαστούν τα οφέλη από τα δύο παραπάνω σενάρια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ