Ήταν «τρελός» ο Ολλανδός

Όταν το καλοκαίρι, έσκασε την τελευταία στιγμή της μεταγραφικής περιόδου το όνομα Τόμας Καμίνσκι, οι πλείστοι έβγαζαν τρελό τον Ολλανδό. Στο ρόστερ της Κυρίας υπήρχαν άλλωστε τέσσερις (!!!) τερματοφύλακες και με το Βέλγο φτάναμε τους πέντε. Εδώ δεν είχαμε πέντε σέντερ-μπακ λέγαμε όλοι!

Ωστόσο, η πορεία των πραγμάτων δικαίωσε τον Τεντ Φαν Λέουβεν. Ο Βαλβέρδ μετά την πρώτη του εμφάνιση με την Ομόνοια μπήκε στο ψυγείο, για να δοθεί τα Χριστούγεννα στον Εθνικό. Ο Βέγκα ήταν θετικός στο μοναδικό παιχνίδι πρωταθλήματος που χρησιμοποιήθηκε όμως δεν μπορεί να κάνει αυτό που θέλουν οι Ολλανδοί, να παίζει με τα πόδια. Ο Τέκια δόθηκε δανεικός στην Ελπίδα Ξυλοφάγου για να «ψηθεί», ενώ ο Γαβριήλ Κωνσταντίνου είναι μια εναλλακτική λύση.

Ο Τόμας Καμίνσκι είναι ο παίχτης που κάνει τη διαφορά. Σε παιχνίδια όπως το χθεσινό έδωσε το τρίποντο στην Ανόρθωση με τις επεμβάσεις του, με αποκορύφωμα το πέναλτι. Είναι το δεύτερο που αποκρούει φέτος, αφού προηγήθηκε αυτό με την Αγία Νάπα και πάλι σε καθοριστικό σημείο, όταν απέτρεψε την προσωρινή ισοφάριση. Ο άνθρωπος έχει εξαιρετικά αντανακλαστικά, βοηθά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ενώ το πρόβλημα που φάνηκε να έχει αρχικά στις εξόδους του, δείχνει να το βελτιώνει. Προφανώς, με τη συνδρομή και του Αριάν Μπεκιάι. Χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε ότι και ο έτερος πορτιέρο του Αριάν, ο Βέγκα, απέκρουσε πέναλτι στο Αποέλ-Ανόρθωση στον πρώτο γύρο.

Ο τεχνικός διευθυντής λοιπόν δεν ήταν τρελός το καλοκαίρι. Αντίθετα, με δυο κινήσεις της τελευταίας στιγμής (Χόλγκερσόν – Καμίνσκι) εξασφάλισε τα νώτα μας, έστω κι αν άργησε να δέσει η άμυνα. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και με την επίθεση τα Χριστούγεννα, φέρνοντας τον Ίσμα Γκονζάλβες. Ο επιθετικός απ’ το Μπισάου, δείχνει ότι είναι ο παίχτης που μπορεί να παίξει μέσα κι έξω απ’ την περιοχή, να ταλαιπωρήσει τις αντίπαλες άμυνες, να κάνει την διαφορά στην επίθεση, να ανοίξει δρόμους για τους συμπαίχτες του αλλά και να σκοράρει. Ίσως δεν είναι ο παίχτης των 20 γκολ ανά σεζόν, αλλά με μια καλή τριπλέτα μπροστά, όταν έχεις τέτοιους παίχτες τα γκολ θα έρθουν. Ήδη, στο χθεσινό παιχνίδι η παρουσία του ήταν καταλυτική για τη νίκη αφού σκόραρε το μοναδικό γκολ, έστω κι απ’ το σημείο του πέναλτι. Ας μην ξεχνάμε ότι χάσαμε τρία φέτος!

Αυτό που στοιχίζει στην Ανόρθωση, είναι η ύπαρξη λίγων επιλογών πέραν της αρχικής 11άδας. Ο Πάους κοιτά πολλές φορές τον πάγκο και μετά… στο Θεό, αφού ξέρει ότι οι ποιοτικές του επιλογές είναι λίγες. Τύχη θα έχουμε, μόνο αν είμαστε προσεκτικοί και έξυπνοι με τις κάρτες αλλά και να περιοριστούν οι τραυματισμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ