Ανόρθωσις 0 – 0 Εθνικός: Έντεκα βήματα πίσω

Με παίκτες κλειδιά να υστερούν λόγω και του κάκιστου αγωνιστικού χώρου και τον Τόνι Κάλβο να χάνει την μονομαχία από τα έντεκα βήματα από τον Βαλβέρδ, η Ανόρθωση απώλεσε το νικηφόρο της σερί μέσα στο 2015. Προϋποθέσεις και ευκαιρίες σαφώς και υπήρξαν ωστόσο το δυνατό παιχνίδι των αντιπάλων με τους οποίους ήρθαμε ισόπαλοι και στις κίτρινες κάρτες, δεν επέτρεψε στην πλειάδα των ποδοσφαιριστών μας να έχει καθαρό μυαλό. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο προπονητής της ομάδας ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς να πραγματοποιήσει ούτε και μια αλλαγή.

Εντεκάδα

Ο Άντρε Πάους ουσιαστικά είχε μόνο ένα δίλημμα στην κατάρτιση της εντεκάδας και αυτό αφορούσε τη θέση του επιτελικού μέσου, με τον Αμπουρτζάνια να κερδίζει στο νήμα τον Γκαρσία. Από εκεί και πέρα ο Καμίνσκι πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα της άμυνας να παραμένει αναλλοίωτη με τους Χόλγκερσον-Μάκο στο κέντρο και τους Νούχου-Δημητρίου στα άκρα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή πλην του «Άμπου» κινήθηκαν οι Λαϊφης και Μαϊσουράτζε ενώ την επιθετική τριπλέτα σε σχήμα 4-3-3 απετέλεσαν οι Κάλβο, Μακρής και Γκονσάλβεζ.

Πρώτο ημίχρονο

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους ποδοσφαιριστές μας να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ψάχνουν κυρίως από δεξιά την πρώτη απειλή. Η πρώτη φάση άξια αναφοράς ήρθε στο 11ο λεπτό όταν ο Γκονσάλβεζ δε μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την μπαλιά του Νούχου ενώ 2 λεπτά αργότερα φάουλ του Κάλβο από καλή θέση προσέκρουσε στο τείχος. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο 24ο λεπτό όταν φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ από αριστερά έφυγε μόλις δίπλα από το δοκάρι του Βαλβέρδ ενώ σπουδάια ευκαιρία κατάγραφηκε στο 30ο λεπτό όταν εξαιρετική κάθε του Λαϊφη είχε αποδέκτη τον Μακρή που καθυστέρησε στο πλασέ μη μπορώντας να απειλήσει. Μια οβίδα του Αμπουρτζάνια στο 34ο λεπτό απορκούστηκε από τον Βαλβέρδ ενώ στην επαναφορά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του λόγω διπλού μαρκαρίσματος από αντίπαλους αμυντικούς. Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μακρή στο 40ο λεπτό δεν βρήκε αποδέκτη μέσα στην αντίπαλη περιοχή ενώ το πλασέ του Γκονσάλβεζ μέσα από την περιοχή 3 λεπτά αργότερα δε βρήκε στόχο.

Δεύτερο ημίχρονο

Με τον Γκονσάλβεζ να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης και να απειλεί στο 48ο λεπτό μετά από πλαγιοκόπηση ξεκίνησε η επανάληψη την ίδια ώρα που ένα αντιαθλητικό κτύπημα του Ταλ στον Λαϊφη πέρασε απαρατήρητο. Στο 52ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας ο Γκονσάλβεζ έστειλε μπαλιά στην περιοχή με τον Κάλβο να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι αλλά να μην μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας ενώ ο Μακρής σπατάλησε την ατομική ενέργεια του Γκονσάλβεζ, δύο λεπτά αργότερα με μακρινό σουτ. Σπουδαία απόκρουση του Καμίνσι σε εκτέλεση φάουλ στο 55ο λεπτό αλλά και στο 57ο, ενώ σπουδαία ευκαιρία έκανε φτερά με το φαλτσαριστό σουτ του Κάλβο να αποκρούεται στη γραμμή με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Νέα υπόνοια πέναλτι στο 62ο λεπτό όταν ο Χόλγκερσον τσιμπά μπάλα με τον Ατάντα να τον σωριάζει στο έδαφος για προβολή. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκονσάλβεζ έφυγε σαν βέλος στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά νικήθηκε από τον Βαλβέρδ όπως και ο Κάλβο από τα έντεκα βήματα στο 70ο λεπτό. Σπουδαία επέμβαση από το Καμίνσκι στο 80ο λεπτό ο οποίος αναχαίτησε τον Μπέλφορντ σε τετ-α-τετ, ενώ στην πεντάλεπτη καθυστέρηση δεν άλλαξε οτιδήποτε με καλύτερη στιγμή ένα κακό τέλειωμα του Γκονσάλβεζ, με αποτέλεσμα τις πρώτες απώλειες βαθμών στο νέο έτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ