Έτσι καθάρισαν τον Ερμή

Μια πολύ σημαντική νίκη με 2-0 πέτυχε η Ανόρθωσις κόντρα στον Ερμή, που σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση που είχε, επέστρεψαν τα χαμόγελα αλλά και η αισιοδοξία στον κόσμο τις «Μεγάλης Κυρίας».

Οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν πάθος στο χορτάρι, που σε συνδυασμό με την ποιότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα του πρώτου ημιχρόνου, πήραν αυτά δικαιούνταν από το παιχνίδι. Εμείς θα προχωρήσουμε να δούμε αναλυτικά τις αποδόσεις των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν.

Τόμας Καμίνσκι: Δεν χρειάστηκε να επέμβει ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο άλλαξαν τα δεδομένα για τον Βέλγο, αφού σε δυο – τρεις περιπτώσεις που ο αντίπαλος δημιούργησε ευκαιρίες, φώναξε παρών και με δικές του αποκρούσεις κράτησε το μηδέν για την ομάδα. Καλός και σταθερός ο Βέλγος.

Μάρκους Χόλγκερσον: Ηγετική εμφάνιση από τον Σουηδό. Για ακόμα ένα παιχνίδι έβγαλε πολύ σωστή άμυνα στις πλείστες φάσεις που δημιουργήθηκαν, ενώ έβγαζε ηρεμία με την μπάλα στα πόδια. Είναι αναμφίβολα ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη πρόοδο στο παιχνίδι του από όλες τις μεταγραφές του καλοκαιριού.

Κωνσταντίνος Λαΐφης: Είχε ρόλο κεντρικού αμυντικού σε αυτό το παιχνίδι και θύμισε σε όλους, για ποιο λόγο γίνεται τόσος ντόρος προς το πρόσωπο του. Έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, βγάζοντας τρομερό πάθος στις προσωπικές μονομαχίες με τους αντίπαλους. Είχε αρκετές καλές τοποθετήσεις στον χώρο της άμυνας και σε συνδυασμό με την ποιότητα του στο δημιουργικό κομμάτι, βοήθησε και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω.

Τζέισον Δημητρίου: Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Αν και στο προηγούμενο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ υστέρησε σε απόδοση. Μπορεί να μην είχε τα πολλά ανεβάσματα των προηγούμενων αγώνων και να περιορίστηκε κάπως στα αμυντικά του καθήκοντα, ήταν όμως σταθερός στο ρόλο του και σωστός στις μεταβιβάσεις του.

Ράζακ Νούχου: Εξαιρετικός ο Γκανέζος. Κέρδισε έξυπνα το πέναλτι στο πρώτο τέρμα, ενώ από αυτόν ξεκίνησε και το δεύτερο για την Ανόρθωση. Ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο μπάκ που βοηθά τόσο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα αριστερά αλλά είναι και σταθερός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Στον τομέα που χρειάζεται περαιτέρω δουλειά είναι στις σέντρες που επιχειρεί στην αντίπαλη περιοχή ειδικά χωρίς το σταμάτημα της μπάλας.

Ηράκλι Μαισουράτζε: Αθόρυβος και ουσιαστικός. Με τα τρεξίματα του στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έδωσε πολλές βοήθειες στους συμπαίκτες του ενώ με το πάθος του έβγαινε κερδισμένος σε αρκετές περιπτώσεις που μονομαχούσε με τους αντιπάλους. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γεωργιανός είχε δύσκολο έργο μιας και ο Ερμής είχε παίκτες στη μεσαία γραμμή, που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη.

IMG_2594

Γκιόργκι Αμπουρτζάνια: Καλό παιχνίδι και από τον έτερο Γεωργιανό. Αγωνίστηκε δίπλα από τον Μαϊσουράτζε για 62 περίπου λεπτά. έχοντας ρόλο του κουβαλητή στον άξονα με εντολές να βοηθά και ανασταλτικά, ενώ στα υπόλοιπα 30 λεπτά περίπου πέρασε στην θέση του επιτελικού. Ήταν αρκετά κινητικός έχοντας και σωστές πάσες στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Γκονζάλο Γκαρσία: Αν και κινήθηκε σωστά στη φάση και πέτυχε το δεύτερο τέρμα τις ομάδας του, δεν μπορούμε να πούμε πως έκανε το κάτι παραπάνω στο ρολό του επιτελικού μέσου. Ήταν κινητικός ωστόσο, προσπάθησε, όμως δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω. Έκανε κάποιες λάθος πάσες, ενώ φάνηκε στο παιχνίδι πως κουράστηκε νωρίς. Αντικαταστάθηκε από τον Μαραγκό στο 62′. Ας ελπίσουμε (για ακόμα μια φορά) ότι το τέρμα που σημείωσε θα τον βοηθήσει να ανεβεί ψυχολογικά τουλάχιστον.

Τόνι Κάλβο: Χάρμα ιδέσθαι ο Ισπανός. Πέτυχε το πρώτο τέρμα με έξυπνη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ήταν μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Ταλαιπώρησε πολύ τους αντιπάλους αμυντικούς με τις περίτεχνες ενέργειες του. Από τον Κάλβο ξεκινούσαν σχεδόν όλες οι επιθετικές ενέργειες της Ανόρθωσης. Ίσως η καλύτερη του εμφάνιση από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Παπαδόπουλος, αναγκάζοντας τους οπαδούς σε πολλές περιπτώσεις να τον χειροκροτήσουν.

Ανδρέας Αβραάμ: Καλή εμφάνιση και από τον Κύπριο ακραίο επιθετικό. Μπορεί να μην κατάφερε να χριστεί σκόρερ και παράλληλα να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι στην πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, ωστόσο έτρεξε αρκετά μέσα στο γήπεδο. Προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει την αντίπαλη άμυνα, είχε γρήγορες επιστροφές και βοηθούσε στην ανασταλτική λειτουργία, ενώ είχε και καλές εκτελέσεις στα στημένα. Μετά από μια σειρά συμμετοχών σαν βασικός, μπορούμε να πούμε πως άρχισε να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματα του και να θυμίζει λίγο τον παλιό καλό Αβραάμ.

Ανδρέας Μακρής: Αγωνιζόμενος στη θέση του φουνταριστού, έτρεξε και πίεσε πολύ την αντίπαλη άμυνα. Δεν βρέθηκε σε θέση που να μπορέσει να σημειώσει κάποιο τέρμα, ήταν όμως ουσιαστικός καθώς με δική του όμορφη τελική πάσα στον Γκαρσία, ήρθε το δεύτερο τέρμα για την Ανόρθωση. Πολύ υποσχόμενος ο Μακρής και ελπίζουμε να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Χρήστος Μαραγκός: Η είσοδος του στο παιχνίδι στο 62′ λειτούργησε θετικά για την ομάδα. Πέρασε σε ένα σημείο όπου προτεραιότητα ήταν να προστατευτεί το υπέρ μας σκορ και ο ίδιος έκανε πολύ καλή δουλειά. Ηρέμησε την ομάδα και οργάνωσε σωστά από τον άξονα. Μάρκαρε αποτελεσματικά τους αντιπάλους, ενώ από την ώρα που πέρασε στο παιχνίδι έκλεισε τους κενούς χώρους στη μεσαία γραμμή.

Φύτος Κυριάκου – Δημήτρης Οικονόμου: Δεν μπορούμε να κρίνουμε τους δυο νεαρούς καθώς αγωνίστηκαν για ελάχιστη χρονική διάρκεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ