Ανόρθωσις 2 – 0 Ερμής: Ίσχυσε ο νόμος του «Παπαδόπουλος»

Μια Ανόρθωση αποφασισμένη να αφήσει το προβληματικό 2014 στο παρελθόν, αξιοποίησε την έδρα της παίρνοντας το τρίποντο από μια από την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, νικώντας παράλληλα και τις απουσίες. Ο Άντρε Πάους έστησε και διαχειρίστηκε μαεστρικά το περιορισμένο ρόστερ που είχε σήμερα στη διάθεσή του με τον Ερμή να απειλεί ελάχιστα και την ομάδα μας να είναι άκρως ουσιαστική. Δύσκολα μπορούμε να διακρίνουμε παίκτη που υστέρησε ωστόσο η συμμετοχή του Νούχου και στα δύο γκολ ήταν καθοριστική με την αμυντική γραμμή να μασά σίδερα απέναντι στον Ονίλο και την παρέα του, με τους Λαϊφη και Χόλγκερσον να εναλλάσσονται στο μαρκάρισμα του δεύτερου σκόρερ του πρωταθλήματος και τον Καμίνσκι να καθαρίζει τις λίγες απειλές προς την εστία του. Με στιλ ήρθε το 1-0 με τον Κάλβο να σκοράρει από την άσπρη βούλα α λα Πανέγκα ενώ ο Γκαρσία έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την αντίπαλη περιοχή.

Εντεκάδα
Περιορισμένες οι δυνατότητες του Άντρε Πάους για πειραματισμούς με τον Γκαρσία να αποτελεί τον αντικαταστάτη του Μάκου στη μεσαία γραμμή και τον Λαϊφη να μετατοπίζεται στο κέντρο της άμυνας για να πλαισιώσει τον Χόγλκερσον. Αμετακίνητοι για άλλη μια αγωνιστική ο Καμίνσκι κάτω από τα δοκάρια και οι Νούχου-Δημητρίου στα άκρα, με την Γεωργιανή δυάδα στη μεσαία γραμμή λίγο πιο μπροστά. Αμετάβλητη και η επιθετική τριπλέτα με τους Κάλβο και Αβραάμ να πλαισιώνουν τον Ανδρέα Μακρή.

Πρώτο ημίχρονο
Μάρτυρες του πιο ουσιαστικού πρώτου 45λεπτου της χρονιάς γίναμε στον πρώτο αγώνα του 2015, με την Ανόρθωση να στέκεται άριστα στο τακτικό κομμάτι και να παίρνει νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσω κατοχής της μπάλας. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Νικολαϊδης αρνήθηκε ξεκάθαρη παράβαση με τον Ζάρκοβιτς να παίζει τη μπάλα με τα χέρια εντός περιοχής, ενώ δέκα λεπτά αργότερα νέα παράβαση του αμυντικού του Ερμή έστειλε τον Κάλβο στα έντεκα βήματα.

Προηγήθηκε ατομική ενέργεια του Νούχου από αριστερά με τον Κάλβο να διαμορφώνει το 1-0 με στιλ Πανέγκα. Η ομάδα μας συνέχισε να είναι καλύτερη εξουδετερώνοντας τα δυνατά χαρτιά του αντιπάλου με τον Λαϊφη να εκμηδενίζει τον Ονίλο και τον Νούχου με άλλη μια κούρσα στο 40ο λεπτό να βρίσκει τον Μακρή εντός της περιοχής και αυτός με τη σειρά του τον Γκαρσία που έγραψε με άνεση το 2-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο
Το ξεκίνημα της επανάληψης δεν ήταν το ίδιο καλό με τον Ερμή να ανεβάζει πίεση έξω από τα τετράγωνα του Καμίνσκι αλλά με ήρεμη δύναμη τον Χόλγκερσον και τον Μαϊσουράτζε, η ομάδα μας διαχειρίστηκε τις επιθετικές διαθέσεις του αντίπαλου. Η ομάδα μας έκανε το αυτονόητο διαχειριζόμενη το υπέρ της σκορ με σχετική άνεση και ψάχνοντας το γκολ στην αντεπίθεση με τον Κάλβο σε εξαιρετική βραδιά. Ο Ισπανός έκανε ό,τι ήθελε από τη δεξιά πλευρά ωστόσο Αβράαμ στο 69ο και Μακρής στο 72ο λεπτό δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό.

Ο Καμίνσκι δήλωσε παρών στο 83ο λεπτό σε σουτ του Μοράν με τον Λαϊφη να ελέγχει εκ του ασφαλούς την… εναέρια κυκλοφορία στα τετράγωνά μας. Τα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων δεν ήταν αρκετά να αλλάξουν τη ροή του αγώνα με την Ανόρθωση να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη, την πρώτη για το 2015 και το όνειρο της Ευρώπης να παραμένει ζωντανό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ