Ανόρθωσις 7 – 1 ΑΕΛ: Άλμα τριάδας με υπερηχητική εμφάνιση

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση της φουτσαλικής Ανόρθωσης, τουλάχιστον στο «Κίτιον, επιβραβεύτηκε με βαθμολογικό άλμα δύο θέσεων, με την ομάδα μας να φιγουράρει πλέον στην τρίτη θέση. Παίζοντας με υπομονή και συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Ανόρθωση εξαπέλυσε αντεπίθεση διαρκείας στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου όπου με τρία γρήγορα γκολ καθάρισε νωρίς το κεφάλαιο νίκη. Σταθερές αξίες Μάρτινες και Ντακότ που πέτυχαν από δύο γκολ, με άξιους συμπαραστάτες τους Ιωάννου και Κουππάρη, παίζοντας φούτσαλ σε ψηλή ένταση ακόμη και όταν ο αγώνας είχε κριθεί.

Πρώτο ημίχρονο
Έχοντας να αντιμετωπίσει τις γνωστές απουσίες των Χαρή και Τοφή, ο Γιώργος Κυριάκου έριξε στο παρκέ τους Νικολάου, Λακκούφη, Μάρτινς, Κουππάρη και Ντακότ. Από νωρίς φάνηκε ότι το πρώτο 20λεπτο θα εξελισσόταν σε επιθετικό μονόλογο της Ανόρθωσης με την ομάδα μας να βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο αλλά να δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τελικές προσπάθειες. Οι καλύτερες στιγμές ήρθαν είτε δημιουργικά, είτε εκτελεστικά από τον Μάρτινς ο οποίος ήταν και ο φουτσαλιστής που έκανε τη διαφορά με εξαιρετική εκτέλεση στο 17ο λεπτό για το 1-0. Αυτή βέβαια δεν ήταν η τελευταία ευχάριστη ανάμνηση από το πρώτο ημίχρονο αφού με συνοπτικές διαδικασίες Ιωάννου και Ντακότ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον τελευταίο να έχει εξαιρετική απόδοση.

Δεύτερο ημίχρονο
Νωθρό ξεκίνημα στην επανάληψη με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται την χαλάρωση με την οποία μπήκε η ομάδα μας στο παρκέ για να μειώσει σε 3-1. Ευτυχώς ήταν κάτι παροδικό με τον Κουππάρη στο 21ο λεπτό να δίνει εκ νέου προβάδισμα τριών τερμάτων και αίσθημα ασφάλειας εν όψει της συνέχειας. Η αποβολή φουτσαλιστή της ΑΕΛ απλοποίησε ακόμα περισσότερο το έργο της ομάδας μας με τον Ντακότ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 28ο λεπτό για το 5-1. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η ΑΕΛ ρίσκαρε αγωνιζόμενη με flying goalkeeper γεγονός που απέφερε πολλά μαρκαρίσματα για αποκοπή αντεπιθέσεων και συμπλήρωση 6 ομαδικών φάουλ. Έτσι η ομάδα μας οδηγήθηκε στο σημείο του πέναλτι με τον Μάρτινς να διαμορφώνει το 6-1 και τον τερματοφύλακα Νικολάου να εκμεταλλεύεται την ανυπαρξία αμυντικών στο αντίπαλο μισό για το 7-1.

Το φιλμ του αγώνα:
3′ Σουτ του Μάρτινς από πλάγια θέση «φλερτάρει» με τη συμβολή των αντίπαλων δοκαριών
5′ Νέα προσπάθεια του Πορτογάλου που σημαδεύει αυτήν την φορά τον αντίπαλο τερματοφύλακα
9′ Διπλή ευκαιρία με τους Μάρτινς και Κόκκινο να απειλούν από μέση απόσταση
11′ Εξαιρετική μπαλιά του Ρέζο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας με τον Μάρτινς να αστοχεί σε τετ-α-τετ
13′ Συνδυασμός Ντακότ-Κουππάρη με τον τελευταίο να αστοχεί από πλάγια θέση
16′ 1-0 Μάρτινς και Ντακότ κρύβουν την μπάλα με τον Πορτογάλο να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα φτάνοντας τα 8 φετινά γκολ
18′ 2-0 Εξαιρετικά εκδηλωμένη αντεπίθεση με τον Ντακότ να σημαδεύει το δοκάρι και τον Ιωάννου να σκοράρει στην επαναφορά
19′ 3-0 Σόλο ενέργεια του Ντακούτ που στέλνει την μπάλα να αναπαυτεί στο αντίπαλο πλεκτό

20′ 3-1 Μουδιασμένο ξεκίνημα με την ΑΕΛ να μειώνει με σουτ μέσα από την περιοχή
21′ 4-1 Άμεση απάντηση με τον Κουππάρη εκτελεί με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της περιοχής
25′ Κίτρινη κάρτα στον Μάρτινς
27′ Αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φουτσαλιστή της ΑΕΛ
28′ Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας με παίκτη παραπάνω αλλά το σουτ του Ρέζο φεύγει μόλις έξω
29′ 5-1 Ψύχραιμο πλασέ από Ντακότ που φτάνει τα δύο αποψινά γκολ
34′ Προσπάθεια του Λακκούφη από πλάγια θέση φεύγει μόλις έξω
37′ 6-1 Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρτινς
39′ 7-1 Με βολέ του τερματοφύλακα Νικολάου από την μια άκρη του γηπέδου στην άλλη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ