Επέλεξε το σωστό δρόμο

Στο κυπριακό ποδόσφαιρο των μικρολεπτομερειών, στο κυπριακό ποδόσφαιρο που η κορυφή από τον πυθμένα είναι μερικοί μόλις βαθμοί, η Ανόρθωση και η διοίκηση της επέλεξε να διαβεί τον σωστό δρόμο.

Τον δρόμο που για την ώρα φέρνει αντιδράσεις στους οπαδούς της, αφού η «Μεγάλη Κυρία» δεν έθεσε στόχο το πρωτάθλημα, μετά από τουλάχιστον μια 10ετία, στον δρόμο που δεν προσελκύει φιλάθλους για να θαυμάσουν τις «ηχηρές» μεταγραφές και τους «συνταξιούχους παικταράδες».

Καλώς ή κακώς, Χρίστος Πουλλαΐδης και Τετ Φαν Λίουεν, επέλεξαν άλλον δρόμο. Επέλεξαν να χαμηλώσουν το μπάτζετ – να χαμηλώσουν τον πήχη, να εξοφλήσουν τις παλιές αμαρτίες (συμβόλαια ποδοσφαιριστών- προπονητών) – που ουδεμία ευθύνη έφεραν –, να αναπνεύσει οικονομικά η Ανόρθωση, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της σε ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρόφιλους, να δημιουργήσει μια νεανική ομάδα με μέλλον, με προοπτική και τα υπόλοιπα να έρθουν στην πορεία.

Αν επέλεγαν τον δρόμο που ακολούθησαν οι υπόλοιπες ομάδες και αντί με το ποσό του €1,3 που εξοφλήθησαν πολλές παλιές και χρονολογημένες υποθέσεις, τα «έριχναν» στο προγραμματισμό και στις «ηχηρές» μεταγραφές – για να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα – τώρα τι θα λέγαμε; Πάλι δεν θα μιλούσαμε για κακοδιαχείριση; Για ασέλγεια στο όνομα της Ανόρθωσης; Για μια ομάδα που δεν έχει σωτηρία;

Η Ανόρθωση είναι σε μεταβατική πορεία. Δυστυχώς το οικονομικό έχει επηρεάσει την αγωνιστική ταυτότητα της Ανόρθωσης. Ευτυχώς όμως δεν είχε άλλο δρόμο. Είχαμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Οι διοικούντες, επέλεξαν τον δρόμο της σωτηρίας, επέλεξαν τον δρόμο να διατηρήσουν εν ζωή την Ανόρθωση αρχικά, να την οργανώσουν και μετά να την επαναφέρουν στην πορεία που προστάζει η ιστορία της.

Αυτή την ώρα η Ανόρθωση είναι μια από τις 3-4 ομάδες που είναι απόλυτα συνεπείς με τις οφειλές της προς το κράτος ή και σε παλιούς ποδοσφαιριστές. Αυτή την στιγμή, οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται το μισθό τους στην ώρα τους αφού ήδη καταβλήθηκε ο μισθός Οκτωβρίου. Αυτή την ώρα η Ανόρθωση φαντάζει αξιόπιστος εργοδότης και όλα αυτά σίγουρα θα μετρήσουν στην πορεία. Αργά η γρήγορα, η συνέπεια, η σοβαρότητα και η οργάνωση θα αποφέρουν καρπούς. Πρωταρχικώς στο οικονομικό κομμάτι με την οικονομική εξυγίανση και μετά στο αγωνιστικό με την επαναφορά της ομάδας σε τροχιά κατάκτησης τίτλων.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να αγκαλιαστεί από τον κάθε Ανορθωσιάτη. Το οφείλουμε στην Ανόρθωση, στην Αμμόχωστο, στις γενιές που έφυγαν και στις γενιές που θα ακολουθήσουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ