Μάρκους Χόλκερσον: «Αμυντικά, πρέπει να βελτιώσουμε την ισορροπία μας»

Δηλώσεις του αμυντικού της «Μεγάλης Κυρίας» Μάρκους Χόλκερσον φιλοξενούνται σε Σουηδικά ΜΜΕ και στο kerkida.net και σας τις μεταφέρουμε.

Διαβάστε τις δηλώσεις:

Για το παιχνίδι με τον Ερμή:
«Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για μας στην Ανόρθωση. Παίξαμε τρία παιχνίδια και κερδίσαμε μόλις τρεις βαθμούς, παρά τις κατά διαστήματα πολύ καλές μας εμφανίσεις. Η πρώτη ήττα ήρθε από τον Ερμή με 1-0 εκτός έδρας. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που παίζει αμυντικά και με μακρινές μπαλιές, η οποία κατάφερε να προηγηθεί. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές για να ισοφαρίσουμε, αλλά η συνολική μας παρουσία δεν ήταν ικανοποιητική. Η ανάπτυξή μας ήταν αργή, οι αποστάσεις μας μικρές και κανείς δεν μπόρεσε να ανοίξει το γήπεδο προς όφελός μας, ώστε να μπορέσουμε να πιέσουμε τους αντιπάλους».

Για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ: «Το δεύτερο παιχνίδι ήταν απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, το οποίο την Τρίτη έφερε ισοπαλία στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Άγιαξ. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για τις 22 Αυγούστου, όμως αναβλήθηκε λόγω του ευρωπαϊκού τους αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όσοι παίκτες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής τότε, δεν μπορούσαν να παίξουν. Εγώ είχα εγγραφεί τέλη Αυγούστου, έτσι είδα το παιχνίδι από τις κερκίδες μαζί με τέσσερις άλλους συμπαίκτες μου που είχαν το ίδιο πρόβλημα. Το παιχνίδι αυτό ήταν αρκετά καλό για μας. Στο πρώτο ημίχρονο φτιάξαμε τις καλύτερες ευκαιρίες, με το ΑΠΟΕΛ να μην πιέζει πολύ. Στο δεύτερο όμως αύξησαν την πίεσή τους και όσο περνούσε η ώρα έλεγχαν περισσότερο το παιχνίδι. Δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και χάσαμε με 2-0. Ήταν ένα άσχημο ξεκίνημα στη εβδομάδα μετά τις δύο ήττες».

Για το παιχνίδι με την Αγία Νάπα:
«Το τρίτο παιχνίδι ήταν στην έδρα μας το Σάββατο απέναντι στην Αγία Νάπα. Σε αυτό το παιχνίδι το μόνο που είχε σημασία ήταν οι τρεις βαθμοί. Εμείς είχαμε την κατοχή, νομίζω ότι τελείωσε το παιχνίδι με 70-30 υπέρ μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ευρεία νίκη με 4-1. Ήταν μια καλή προσπάθεια, προσέχαμε τους αντιπάλους μας στην άμυνα και μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε όσες προϋποθέσεις μας παρουσιάστηκαν στην αντεπίθεση».

holgerson3

Για τα σημεία στα οποία θα πρέπει να βελτιωθεί η Ανόρθωση:
«Την περασμένη Τρίτη είδαμε σε βίντεο και συζητήσαμε για τα τρία παιχνίδια που προηγήθηκαν. Είμαστε μια καλή ομάδα και το αποδείξαμε ενάντια σε κάποιες από τις κορυφαίες ομάδες στην Κύπρο, όπως η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ (παρότι δεν πήραμε το αποτέλεσμα). Έχουμε καλή ανάπτυξη με πάσες όταν έχουμε τον κατάλληλο συγχρονισμό. Συνήθως ανεβαίνουμε καλά μέχρι το επιθετικό τρίτο του αντιπάλου, αλλά από κει και πέρα δυσκολευόμαστε λίγο. Έχουμε πολλές επαφές με την μπάλα και λίγα τρεξίματα για να ανοίξουμε χώρους. Όταν μπορέσουμε να διορθωθούμε σε αυτές τις λεπτομέρειες, νομίζω ότι το παιχνίδι μας θα αρχίσει να κυλάει καλύτερα και θα κάνει τους αντιπάλους να δυσκολεύονται πολύ για να αμυνθούν εναντίον μας».

Για το πώς θα βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία:
«Αμυντικά, πρέπει να βελτιώσουμε την ισορροπία μας. Όταν παίζουμε με γρήγορες ομάδες, γινόμαστε ευάλωτοι όταν είμαστε μπροστά και αλλάζει γρήγορα η μπάλα. Ο αμυντικός μέσος, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί και ο ένας ακραίος μπακ (αυτός που βρίσκεται στην πλευρά που δεν παίζεται η μπάλα) πρέπει να βρούμε την ισορροπία. Έτσι, θα έχουμε τέσσερις παίκτες που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων και να δώσουμε χρόνο στους υπόλοιπους να επιστρέψουν, ώστε να ξανακερδίσουμε τη μπάλα. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να ανταποκρινόμαστε ταχύτερα όταν χάνουμε τη μπάλα, ώστε να την ξανακερδίζουμε πιο γρήγορα και να μη χρειάζεται να αρχίζουμε τις προσπάθειές μας από το δικό μας μισό κάθε φορά».

Για τους οπαδούς: «Το επόμενο παιχνίδι μας είναι απέναντι στην ΑΕΛ και θα γίνει χωρίς οπαδούς. Αυτό είναι το τρίτο παιχνίδι που παίζουμε απέναντι σε ομάδα που είχε κάποιου είδους τιμωρία λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών της. Μου έχουν πει ότι οι οπαδοί συμπεριφέρονταν πολύ άσχημα και ότι τώρα άρχισε να βελτιώνεται το πρόβλημα. Όσοι αγοράζουν εισιτήρια θα πρέπει να δίνουν το όνομά τους και θα πρέπει να βγάλουν μια κάρτα για να πηγαίνουν στο γήπεδο. Πολλοί οπαδοί διαμαρτύρονται για αυτές τις ενέργειες και δεν πάνε στο γήπεδο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιχνίδια να είναι χωρίς ατμόσφαιρα σε σχέση με πριν. Το κοινό είναι αρκετά ένθερμο και χρησιμοποιεί βάρβαρη γλώσσα την οποία δεν καταλαβαίνω αλλά μου τη μεταφράζουν. Επίσης πετούν αρκετά αντικείμενα στο γήπεδο, όπως κέρματα, αναπτήρες και άλλα που καταστρέφουν το γήπεδο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ