Ανόρθωση 2 – 1 ΑΕΚ: Μια του Κάλβο, δυό του Κάλβο

Το πρώτο τρίποντο της χρονιάς με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο γιόρτασε απόψε η Ανόρθωση, με την ομάδα μας να παίρνει στις καθυστερήσεις την νίκη με δράστη τον Τόνι Κάλβο. Ο Ισπανός ήταν ο σκόρερ του νικητήριου τέρματός μας στην αποψινή νίκη επί της ΑΕΚ, αφού πρώτα έστειλε το προμήνυμα στο πρώτο ημίχρονο, ρίχνοντας τη χαριστική βολή στο 92ο λεπτό. Καμίνσκι και Σαμπάλα αποδείχθηκαν γουρλήδες αφού στο ντεπούτο τους με την κυανόλευκη φανέλα, έβαλαν το λιθαράκι τους για τα «όλε» αμέσως μετά την λήξη του αγώνα.

Εντεκάδα

Δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στην εντεκάδα ο Άντρε Πάους μιας και προέβει μόνο στις δύο ενδεδειγμένες αλλαγές, στη θέση του τερματοφύλακα και του δεξιού οπισθοφύλακα. Ο Καμίνσκι έκανε ντεπούτο κάτω από τα δοκάρια, οι Σεράν-Χόλγκερσον διατηρήθηκαν στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Άντιτς και πήραν θέση στα άκρα. Στην μεσαία γραμμή η τριάδα Λαϊφης-Μαϊσουράτζε-Αμπουρτζάνια παρέμεινε αμετάβλητη, όπως και η επιθετική τριπλέτα των Κάλβο-Εντέ-Ιακοβένκο. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο Βαλβέρδ, αλλά και Θεοδώρου έμειναν εκτός αποστολής.

Πρώτο ημίχρονο

Νωθρό το ξεκίνημα για τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι φάνηκε να έχουν σαφείς εντολές να σημαδεύουν τον Αμπουρτζάνια, από τα πόδια του οποίου περνούσε η συντριπτική πλειοψηφία των επιθετικών μας προσπαθειών. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 16ο λεπτό όταν ο Κάλβο έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξία μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο η παράλληλη μπαλιά κόπηκε από τον Καταλά. Το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας του Άντρε Πάους δεν άργησε και να εφαρμοστεί και να καρποφορεί στο 28ο λεπτό με τον Εντέ να ανοίγει έξυπνα χώρο στον Ιακοβένκο ο οποίος πλάσαρε με σχετική άνεση από το ύψος της μικρής περιοχής για το 1-0.

Στο 35ο λεπτό ο Άντιτς παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαϊσουράτζε κέρδισε μπαράζ μονομαχιών και ενώ ήταν έτοιμος να εκδηλώσει αντεπίθεση με αριθμητική υπεροχή, ο Νικολάου τον ανέκοψε υποδεικνύοντας σε βάρος του φάουλ. Στο 40ο λεπτό μετά από αδράνεια της αμυντικής μας γραμμής, ο Κολαούτι ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά σε 1-1 ενώ με η τελευταία φάση του ημιχρόνου άνηκε στην Ανόρθωση με τον Κάλβο να σημαδεύει το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη φάση άνηκε στην ομάδα μας όταν ο Αμπουρτζάνια με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Εντέ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο οποίος ολιγώρησε δίνοντας χρόνο στο Μέρτακκα να αλλοιώσει την προσπάθεια του. Αμέσως μετά, από νέα κάθετη του Γεωργιανού ο Ιακοβένκο κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ωστόσο το σουτ του έφυγε απελπιστικά έξω. Ο Ουκρανός ήταν πρωταγωνιστής και στο 58ο λεπτό με την μπαλιά του από δεξιά να περνά ανεκμετάλλευτη από τον Λαϊφη, ενώ στο 65ο ο Μακρής πήρε τη θέση του Εντέ.

Στο 72ο λεπτό ο Κάλβο ελίχθηκε από δεξιά τροφοδοτώντας τον Ιακοβένκο που κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ωστόσο το μοναδικό κέρδος ήταν ένα κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαμπάλα ντεπούταρε με το νούμερο 9 παίρνοντας τη θέση του σκόρερ μας, ενώ στο 78ο λεπτό το καθαρό κλέψιμο του Μακρή που δημιουργούσε εξαιρετικές προϋποθέσεις αντεπίθεσης, ανακόπηκε ως φάουλ. Μεγάλη διπλή ευκαιρία χάθηκε με τη συμπλήρωση του 80λεπτου όταν πρώτα ο Μακρής και μετά ο Μαϊσουράτζε έφτασαν μια ανάσα από το 2-1, χωρίς όμως επιτυχία. Στο 89ο λεπτό ο Λαϊφης πίεσε τον Γκριν ο οποίος γύρισε πίσω στο Νέγκρι με το Σαμπάλα να διαβάζει τη φάση αλλά να μην μπορεί να έρθει σε επαφή με την μπάλα.

Ο Τόνι Κάλβο φρόντισε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, κάνοντας ότι δεν έκανε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, δηλαδή να νικήσει τον Νέγκρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ