Χρειάζεται ακόμη ένας

Δύο πράγματα προβλημάτισαν περισσότερο στον αγώνα της Δευτέρας απέναντι στην Ομόνοια. Πρώτο, η θέση του τερματοφύλακα, και δεύτερο, η άμυνά μας. Για το πρώτο η διορθωτική κίνηση έχει γίνει, με την έλευση Καμίνσκι. Για το δεύτερο, υπάρχουν ελαφρυντικά και είμαστε σίγουροι ότι η αμυντική γραμμή θα βελτιωθεί στη συνέχεια, όμως φάνηκε πως είναι και εκεί που χρειάζεται η περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση, και ελπίζουμε ότι στο τέλος κάτι θα γίνει και θα έρθει ακόμη ένας κεντρικός αμυντικός.

Εκείνο που προσέξαμε περισσότερο, ήταν η έλλειψη ταχύτητας. Ο Χόλγκερσον δεν είναι και ο γρηγορότερος κεντρικός αμυντικός, αν και έδειξε άλλα χαρίσματα για τη θέση. Όμως, απέναντι σε ομάδες που διαθέτουν γρήγορους μεσοεπιθετικούς (οι περισσότερες), θα αντιμετωπίσουμε και άλλα προβλήματα με αργή άμυνα. Η άποψη μας είναι ότι η ομάδα έχει ανάγκη έναν γρήγορο κεντρικό αμυντικό, και ας μην «ξέρει» μπάλα. Κάτι σαν τον Κόλιν για παράδειγμα, του οποίου το κύριο χάρισμα ήταν η ταχύτητα. Αν μπορούσαμε για ένα γρήγορο αμυντικό που να έχει όμως και πολλά άλλα χαρίσματα, ακόμη καλύτερα! Όμως είναι γεγονός ότι τουλάχιστον στο παιγνίδι με την Ομόνοια, η έλλειψη ταχύτητας στοίχησε.

Φυσικά, όπως είπαμε υπάρχουν και ελαφρυντικά. Ο Χόλγκερσον δεν έκλεισε παρά μερικές ημέρες προπονήσεων στην Κύπρο και δεν έδεσε ακόμη με τους υπόλοιπους. Όταν δέσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, και γενικότερα όλη η άμυνα, τότε μπορεί να «κρυφτεί» σε κάποιο βαθμό η έλλειψη ταχύτητας στο κέντρο της άμυνας. Υπάρχουν αμυντικοί που είναι αργοί, που όμως αναπληρώνουν την έλλειψη αυτή με εξυπνάδα στο παιγνίδι τους, και ευελπιστούμε ότι ο Χόλγκερσον είναι ένας από αυτούς. Φυσικά, με μόλις λίγες ημέρες στην Κύπρο και με τις κλιματικές συνθήκες που συνάντησε για πρώτη φορά (όχι απλά για μερικές ημέρες), ίσως έπαιξε και αυτό το ρόλο του για την έλλειψη εκρηκτικότητας που παρουσίασε. Επιμένουμε όμως πως πρέπει να γίνουν τα πάντα για να ενισχυθεί η ομάδα έστω και την υστάτη με ακόμη ένα (γρήγορο) κεντρικό αμυντικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ