Ποιος είναι ο Τσινεντού Εντέ

Στα 27 του χρόνια, ο Τσινεντού Εντέ αφήνει για πρώτη φορά την γενέτειρα του προκειμένου να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα την Ανόρθωση, με τον ακραίο επιθετικό να προέρχεται από θητεία σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες της Γερμανίας.

Η καριέρα του Εντέ ξεκίνησε ουσιαστικά το 2006 όταν κέρδισε την εμπιστοσύνη των σκάουτερ της Hertha Βερολίνου, με την οποία αγωνίστηκε στην Bundesliga μετρώντας κάτι λιγότερο από 20 συμμετοχές σε μια διετία. Το καλοκαίρι του 2008 μεταπήδησε στην Duisburg με την οποία αγωνίστηκε για ενάμιση χρόνο στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας έχοντας 24 συμμετοχές κυρίως ως αλλαγή.

Στην συνέχεια επέστρεψε στο Βερολίνο όχι όμως και την Bundesliga, διανύοντας την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του με τη φανέλα της Union Βερολίνου. Σε δυόμιση χρόνια μέτρησε 80 συμμετοχές, με τις 64 να προέρχονται τις διετίες 2010-2011 και 2011-2012 όπου αγωνιζόταν ως βασικός σκοράροντας συνολικά 11 γκολ.

Η επιστροφή του στα σαλόνια της Bundesliga δεν άργησε μιας και η Mainz τον αποκτά έναντι 1.2 εκατομμυρίων ευρώ, με την διετία 2012-2013 να αγωνίζεται για 10 αγώνες με την πρώτη ομάδα και έναν με την δεύτερη. Παρέμεινε ανενεργός για το πρώτο μισό της περσινής χρονιάς, μιας και τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Kaiserslautern.

Παρόλο που ο πατέρας του είναι Νιγηριανός, ο Εντέ έχει αγωνιστεί με όλες ανεξαιρέτως τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας και πιο συγκεκριμένα τις ομάδες U17, U18, 19, U20 και U21 με πάνω από 30 συμμετοχές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ