Πολλές οι εκκρεμότητες

Μέχρι τα τέλη του Αυγούστου θα παραμείνει στην Κύπρο ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Χρίστος Πουλλαΐδης με την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία όπου και βρέθηκε τις τελευταίες μέρες για να παραστεί στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Σε αρκετά ζητήματα μέχρι σήμερα, η παρουσία του προέδρου ήταν καθοριστική με σημαντικότερη επιτυχία, την επίτευξη συμφωνίας με την Cytavisionγια τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας μέχρι το 2019.

Όμως, επειδή η Ανόρθωση τα τελευταία χρόνια είναι ένα σωματείο που ουδέποτε κυλούσαν όλα ρολόι και ποτέ δεν έλειπαν οι εκκρεμότητες, η κάθοδος του προέδρου πρέπει να τροχοδρομήσει τις εξελίξεις και να δώσει λύσεις στα πιο κάτω ζητήματα.

Αγωνιστικό
Η ομάδα ουσιαστικά τελείωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και από αυτή απουσίαζαν 5 βασικοί ποδοσφαιριστές. Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι κάποιες περιπτώσεις (Εντέ- Γκαρσία) είναι ακόμη «μπλεγμένες» την ώρα που ο τεχνικός διευθυντής ξεκαθαρίζει ότι θα περιμένει αυτούς που θέλει με οποιοδήποτε αγωνιστικό κόστος.

Επιπλέον, τον δικό του καθοριστικό ρόλο παίζει και το οικονομικό καθότι πλέον μετριέται και το τελευταίο ευρώ μιας συμφωνίας και δεν γίνονται μεταγραφές για χάριν εντυπωσιασμού. Η πείρα των φιλάθλων με τα πεπραγμένα στην Ανόρθωση απέδειξε ότι θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν σωρεία μεταγραφών για τα μάτια του κόσμου χωρίς πλάνο ή οικονομικά πλαίσια, όμως επιλέχθηκε η δυσκολότερη οδός κατόπιν επιθυμίας του τεχνικού διευθυντή. Ποιοτικοί ποδοσφαιριστές με αξία μεταπώλησης, όρεξη για ποδόσφαιρο και αυστηρά εντός των νέων οικονομικών δεδομένων.

lueween ano

Έτσι λοιπόν ο Χρίστος Πουλλαΐδης σε συνεργασία με τον Τετ Φαν Λίουεν το αργότερο στις αρχές της επόμενης βδομάδας πρέπει να τελειώνουν με τον προγραμματισμό, τουλάχιστον στις θέσεις που η «Κυρία» καίγεται. Αυτές του κεντρικού αμυντικού, επιθετικού μέσου και ακραίου επιθετικού.

Οικονομικό
Η συμφωνία με την Cytavision και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες που διεξήχθησαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για τα κύπελλα Ουέφα, έφεραν ανέλπιστο και σημαντικό χρήμα στα ταμεία της Ανόρθωσης.

Η προσπάθεια του προέδρου δεν πρέπει να σταματήσει εδώ καθότι όπως ξέρουμε εκκρεμεί το τι μέλλει γενέσθαι με τους μεγάλους χορηγούς που προσεγγίστηκαν για χορηγία μέσω διαφήμισης ενώ σημαντικό κεφάλαιο παραμένει και η μείωση κάποιων υψηλών συμβολαίων ποδοσφαιριστών που κληρονομήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις.

Όλα αυτά για την ώρα φαντάζουν βουνό για την διοίκηση Χρίστου Πουλλαΐδη. Χρειάζεται πολλή δουλειά και μεθοδικότητα από μέρους της. Ευχή, η έκβαση των πιο πάνω υποθέσεων σε αγωνιστικό και οικονομικό να έχει την ίδια κατάληξη όπως με αυτή τα τηλεοπτικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ