Αν ξεκινούσε αύριο το πρωτάθλημα

Δεκαέξι μόλις ημέρες πριν το πρώτο σφύριγμα για το πρωτάθλημα 2014-2015, οι τρύπες στο ρόστερ υπάρχουν σε σημείο που ακόμα και αν αποκτηθούν ποδοσφαιριστές εντός της εβδομάδας, τίθεται ερώτημα για το επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας και ομοιογένειας. Ο Άντρε Πάους φαίνεται προετοιμασμένος για αυτό το ενδεχόμενο μιας και δεν είναι τυχαίοι οι πειραματισμοί ακόμα και στο χθεσινό φιλικό, με στόχο να προετοιμάσει ποδοσφαιριστές να προσφέρουν σε περισσότερες από μία θέσεις.

Αν λοιπόν η σέντρα του νέου πρωταθλήματος γινόταν αύριο, ο Μάριο Βέγκα φαίνεται να έχει προβάδισμα για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, παρά τη συμμετοχή του Βαλβέρδ ως βασικού στο χθεσινό φιλικό. Στα άκρα της άμυνας Δημητρίου και Νούχου έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ στο κέντρο σίγουρος θεωρείται ο Σεράν Πόλο, ενώ με τα τωρινά δεδομένα, παρτενέρ του θα είναι ο Τονούτσι. Σημειώνουμε ότι ενδεχόμενη αποχώρηση του Ιταλού θα προκαλέσει προβληματισμό μιας και ο Άντιτς είναι εκτός προπονήσεων, άρα αναγκαστικά θα επιστρατευτεί είτε ο Μάκος, είτε ο Οικονόμου.

Στην μεσαία γραμμή το σκηνικό είναι θολό μιας και πέραν του Μαϊσουράτζε, οι δύο άλλες θέσεις «παίζονται». Ως παρτενέρ του Γεωργιανού στα χαφ προβάδισμα έχουν οι Μάκος και Λαϊφης, τον οποίο ο Πάους φαίνεται να προτιμά στην μεσαία γραμμή. Βέβαια δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μη συμπερίληψη του Μαραγκού στην αρχική εντεκάδα, όπως άλλωστε είδαμε και χθες. Για τη θέση του μεσοεπιθετικού ο Αμπουρτζανία δεν έχει αντίπαλο υπό κανόνικες προϋποθέσεις, ωστόσο τα δεδομένα ίσως αλλάξουν με απόκτηση του Γκονζάλο Γκαρσία.

Στην τριάδα της επίθεσης, οι περιορισμένες επιλογές την παρούσα στιγμή δίνουν αυτόματα φανέλα βασικού στους Κάλβο και Ιακοβένκο, με τους Μακρή και Αβραάμ να παλέυουν για μια θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ