Η νοοτροπία των νεαρών – «Είναι απαράδεκτο, αλλά αντιλήφθησαν το λάθος τους»

Για τη διαφορά στη νοοτροπία των Κυπρίων με τους ξένους έκανε λόγο στη συνέντευξη που έδωσε στο SentraGoal ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας Τεντ Φαν Λέουβεν. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η σημαντική πλειοψηφία των Κυπρίων νεαρών ποδοσφαιριστών, έχουν μία λάθος νοοτροπία στις ηλικίες εκείνες που η προσπάθεια τους θα έπρεπε να ήταν πιο έντονη, όταν διαμορφώνουν τον ποδοσφαιρικό τους χαρακτήρα. Λίγοι είναι που συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά στις μικρές ηλικίες. Λίγο η δημοσιότητα, λίγο το «σταριλίκι», έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους και να μένουν στάσιμοι, και στο τέλος ή να χάνονται ή να αγωνίζονται σε αγροτικά και στις μικρές κατηγορίες.

Σε ερώτηση για το αν βρήκε πραγματικά ταλέντα στην Ανόρθωση, απάντησε ο Ολλανδός: «Ναι. Πιστεύω ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν. Ίσως να χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά πρέπει να την κάνουμε όλοι. Η διαφορά των νεαρών Κυπρίων με κάποιους ξένους παίκτες είναι περισσότερο στη νοοτροπία. Κάποιοι πρέπει να αλλάξουν τη νοοτροπία τους. Να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους για του ποδόσφαιρο, να αλλάξουν τον τρόπο δουλειάς τους. Από τα τεστ που κάναμε διαπιστώσαμε ότι κάποιοι απ’ αυτούς, ολόκληρο το καλοκαίρι δεν έκαναν τίποτα! Με εξαίρεση τους Μακρή και Λοϊζίδη δεν ανταποκρίθηκαν σωστά σ’ αυτά που είπαμε. Κι αυτό είναι απαράδεκτο. Από την άλλη, με χαροποίησε πολύ το γεγονός ότι αντιλήφθηκαν το λάθος τους και ανταποκρίθηκαν πολύ σωστά στην κριτική που τους έγινε».

Είναι ένας τομέας όπου η Κύπρος υστερεί σε τεράστιο βαθμό, όχι μόνο από τις χώρες με τεράστια παράδοση στο ποδόσφαιρο, αλλά και από χώρες όπως η Γεωργία κ.λ.π. Είναι ένας τομέας όπου ο Τεντ Φαν Λόουβεν θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια, όσον αφορά την ομάδα μας, όμως πρέπει γενικά οι Κύπριοι νεαροί ποδοσφαιριστές να αντιληφθούν ότι ποδοσφαιριστής δεν είσαι τους 7-8 μήνες της ποδοσφαιρικής χρονιάς και οι υπόλοιποι είναι τα έξω και οι καλοπέραση. Είναι αυτή η νοοτροπία που εμποδίζει την χώρα μας από το να εξελίξει τα δικά της ταλέντα, μαζί φυσικά και με την έλλειψη σωστού προσωπικού και υποδομών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ