Στην Ανόρθωση έχουμε…

Η περσινή χρονιά θέλουμε να ξεχαστεί όσο το δυνατό πιο νωρίς. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έρθουν επιτέλους οι επιτυχίες στο ποδοσφαιρικό τμήμα, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει (και ήδη αλλάζει) η νοοτροπία στα ενδότερα της ομάδας. Πέρσι, ναι η ομάδα έμεινε απροστάτευτη σε όλα. Από τη διαιτησία και το παρασκήνιο, μέχρι και τη δική μας αδιαφορία είχε να αντιμετωπίσει. Δική μας εννοούμε της διοίκησης που άφησε το ποδοσφαιρικό τμήμα ακυβέρνητο καράβι.

Το παρελθόν γράφει και δεν… ξεγράφει, για αυτό λοιπόν φέτος γίνεται μία εντελώς… διαφορετική αρχή. Λέμε διαφορετική και όχι νέα γιατί συνηθίσαμε στις… νέες αρχές τα τελευταία καλοκαίρια. Η εταιρία δημιουργήθηκε, όλα σιγά σιγά πήραν το δρόμο τους, τώρα είναι η ώρα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Όσο αφορά το ρόστερ, η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο παρουσιάζεται. Μιλάμε πάντα για την ποιότητα κάποιων  ποδοσφαιριστών που έχουμε, όχι για το πώς θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς Και εξηγούμαστε.

Στην Ανόρθωση έχουμε ένα από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος, τον Αργεντινό Μάριο Βέγκα. Ένας τραυματισμός τον άφησε πέρσι έξω κάποιους μήνες όμως φέτος είναι πανέτοιμος.

Στην Ανόρθωση έχουμε επίσης τον Τζέισον Δημητρίου, ίσως τον καλύτερο δεξί μπακ του πρωταθλήματος. Και ο Αγγλοκύπριος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς πέρσι, όμως και αυτός παρουσιάζεται πανέτοιμος για τη φετινή χρονιά.

Στην Ανόρθωση έχουμε τον Γρηγόρη Μάκο. Πέρσι, σε αρκετά παιγνίδια πάλευε μόνος του μεσοαμυντικά, και ένας ποδοσφαιριστής μονάχος δεν μπορεί να έχει όλες τις λύσεις. Φέτος, θα έχει δίπλα του τον Μαισουράτζε, και με πιο σφιχτή μεσοαμυντική γραμμή τότε στο πρόσωπο του Ελλαδίτη θα δούμε ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ που αγωνίζονται στην Κύπρο.

Στην Ανόρθωση αγωνίζεται επίσης ο Τόνι Κάλβο. Ναι, τον Ισπανό τον χαρακτηρίζει η αστάθεια όμως ξέρουμε για το τι είναι ικανός να κάνει αν βρεθεί στην ημέρα του. Και εδώ είναι που θα φανεί και η δουλειά του Αντρέ Πάους, αν μπορεί δηλαδή να επιβάλει τη σοβαρότητα και να εξαλείψει το «τσίρκο» του τελευταίου ενάμιση έτους. Κάλβο και Τζέισον δεξιά συνθέτουν ίσως την καλύτερη δεξιά πλευρά στο πρωτάθλημα.

Στην Ανόρθωση, μπορεί να έχουμε και τον Γκονζάλο Γκαρσία. Πέρσι έκανε μία μετριότατη χρονιά, όμως φέτος, αν επιστρέψει, μπορεί να δείξει το καλό του πρόσωπο. Μην ξεχνάμε ότι γνωρίζεται από παλιά με τον Φαν Λέουβεν και ο Ολλανδός τον πιστεύει πολύ. Ένας καλός Γκαρσία, ανεβάζει την ομάδα ένα σκαλί πιο πάνω.

Κάναμε απλά μία αναφορά σε πέντε ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν και την περσινή χρονιά στην ομάδα και που μπορούν να αποτελέσουν ποδοσφαιριστές – ηγέτες της νέας Ανόρθωσης, και ίσως και τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στη θέση τους. Με σωστές επιλογές στο μεταγραφικό σχεδιασμό, ο Φαν Λέουβεν μπορεί να στήσει μία ποιοτικό ρόστερ. Από εκεί και πέρα, είναι στα χέρια του Αντρέ Πάους αυτό το ρόστερ να το κάνει ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ