Ποιος είναι ο Σεράν Πόλο

Ο Σεράν Πόλο παίρνει εντός των ημερών το αεροπλάνο για Κύπρο, προκειμένου να ολοκληρώσει το τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων και να φορέσει τη φανέλα με το φοίνικα τη νέα χρονιά. Ο 30χρόνος Ισπανός έχει ύψος 1.83 και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού, ξεκινώντας την ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνιζόμενος στη σχολική ομάδα του Σαν Μιγκελ. Όπως κάθε Καταλανός, έτσι και o Σεράν Πόλο, είχε στόχο να αγωνιστεί σε μια από τις Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ. Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα, όταν οι δύο μεγάλοι σύλλογοι της Καταλονίας του κατέθεσαν πρόταση για να ενσωματωθεί στα τμήματα υποδομής τους με την Εσπανιόλ να αποσπά το λόγο των γονιών του.

O Σεράν αγωνίστηκε στην Εσπανιόλ μέχρι το 2007 κυρίως με την Β’ ομάδα αριθμώντας περίπου 90 εμφανίσεις σε μια πενταετία. Το ντεπούτο του με την πρώτη ομάδα της Καταλονίας σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου 2007 απέναντι στη Ρασίγκ Σανταντέρ. Την χρονιά που ακολούθησε, δηλαδή την διετία 2007-2008, ο Σεράν δεν πήρε τις ευκαιρίες που ζητούσε και έτσι η αλλαγή κλίματος αλλά και χώρας ήταν επιβεβλημένη.

Πράγματι το 2009 βρίσκει τον Σεράν στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στην Τσαμπιονσιπ όπου παίρνει σημαντικές εμπειριίες με την φανέλα της Σουόνσι. Με την κάθοδο του στο νησί παίρνει φανέλα βασικού μετρώντας 13 συμμετοχές το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου, τερματίζοντας στην 8η θέση του πρωταθλήματος. Η επόμενη χρονιά δεν είναι εφάμιλλη της προηγούμενης μιας και ο Ισπανός αμυντικός αγωνίζεται μόλις 6 φορές, προλαβαίνοντας να αντικρίσει μια φορά την κόκκινη κάρτα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας τον Δεκέμβρη του 2009.

To 2010 υπό τις οδηγίες του Μπρένταν Ρότζερς, τωρινού προπονητή της Λίβερπουλ, μετρά 12 εμφανίσεις βοηθώντας στην προαγωγή της Σουόνσι στην Πρέμιερ Λιγκ, όντας μάλιστα η πρώτη Ουαλική ομάδα που το πέτυχε. Δυστυχώς το όνειρο της κατηγορίας των μεγάλων στην Αγγλία δεν επιτεύχθηκε μιας και αφέθηκε ελέυθερος να διαπραγματευτεί την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του, καταλήγοντας στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Ο Ισπανός αμυντικός παίρνει φανέλα βασικού τον Ιανουάριο του 2012 μετρώντας 13 συμμετοχές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα 3 φορές. Η διετία 2012-2013 είναι η πιο παραγωγική της καριέρας του μιας και φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ 19 φορές, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα μια φορά απέναντι στην ΑΕΛ και
σκοράροντας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Η περσινή χρονιά τον βρήκε να αγωνίζεται στην πατρίδα του μετά από οδοιπορικό στα Ευρωπαϊκά γήπεδα για μια πενταετία, για λογαριασμό της Αλκορκόν, ομάδα της Σεκούντα Ντιβιζιόν. Η Ισπανική ομάδα περιορίστηκε στην 9η θέση του πρωταθλήματος με τον Σεράν να μετρά 14 εμφανίσεις, εκ των οποίων οι 8 ως βασικός, δείχνοντας και πάλι μια έφεση στις κίτρινες κάρτες βλέποντάς την 4 φορές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ