Ψώνια από την Ολλανδική αγορά

Με αφορμή το «σαφάρι» του Φαν Λέουβεν στην χώρα της τουλίπας προς εξεύρεση μεταγραφικών στόχων, το anorthosis24.net θυμάται τους Ολλανδούς που φόρεσαν τη κυανόλευκη φανέλα με τις αναμνήσεις να είναι άκρως ευχάριστες. Πέραν του ιπτάμενου Νόρτιν Βόουτερ και το πρωτάθλημα του 2004-2005, του Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι και τους ομίλους του Champions League, άλλοι τρείς Ολλανδοί πήραν το αεροπλάνο για Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης.

marvin

Ονοματεπώνυμο: Μάρβιν Μπρούσγουικ
Αγωνιστική περίοδος: 2002-2003

Ίσως ο λιγότερο διάσημος από τους συμπατριώτες του που φόρεσαν την φανέλα με τον φοίνικα, μιας και ο Ολλανδός ακραίος αμυντικός ήρθε στην Κύπρο σε μια μάλλον θυελλώδη χρονιά. Μια χρονιά που συνοδεύτηκε από την προσαύξηση των ξένων ποδοσφαιριστών από 3 σε 5, μια χρονιά που η Ανόρθωση αγωνίστηκε στο Παραλίμνι λόγων έργων στο «Παπαδόπουλος», μια χρονιά η οποία ήταν το κύκνειο άσμα της εποχής Κίκη Κωνσταντίνου. Παρόλα αυτά ήταν μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε μια επική αντεπίθεση στο δεύτερο γύρο, ωστόσο περιορίστηκε στη δεύτεηρ θέση.

ÂÏÏÕÔÅÑ ÊÅÔÓÐÁÃÉÁ / ÁÍÏÑÈÙÓÇ

Ονοματεπώνυμο: Νόρτιν Βόουτερ
Αγωνιστική περίοδος: 2004-2005

Ο Τιμούρ Κετσπάια πόνταρε στον επιθετικό με θητεία στον Άγιαξ, δίνοντάς του ουσιαστικά μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα του που είχε πτωτική τάση. Ο Βόουτερ έκανε πράγματα και θαύματα και διαδραμάτισε καταλυτικό παράγοντα στο εντυπωσιακό ξεκίνημα της περιόδου 2004-05. Για τον Ολλανδό που αναζητούσε μια δεύτερη ευκαιρία να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο, δεν άργησαν να ηχήσουν οι σειρήνες εξ Ελλάδος. Τον Ιανουάριο του 2005  πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό.

mensa

Ονοματεπώνυμο: Κόφι Μενσά
Αγωνιστική περίοδος: 2004-2005

Ολλανδός αυτός, ο οποίος ήρθε στην Ανόρθωση τον Σεπτέμβριο του 2005, για να καλύψει το κενό που άφηνε πίσω του ο τραυματίας Μπορμπόκης και ο παροπλισμένος Τσολακίδης. Τον πρότεινε ο Βόουτερ και δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως αυτός ήταν και η κυριότερη αιτία για να αποκτηθεί ο Μενσά. Αποχώρησε από την Ανόρθωση τον Ιανουάριο του 2005, λίγες μέρες αργότερα απ’ ότι ο Βόουτερ.

 

jeffri

Ονοματεπώνυμο: Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι
Αγωνιστική περίοδος: 2008-2012

Αναμφίβολα ο πιο πετυχημένος Ολλανδός που φόρεσε την φανέλα της Ανόρθωσης και μάλιστα ο μακροβιότερος μιας και παρέμεινε κάτοικος Κύπρου για τέσσερις χρονιές. Εκ των πρωταγωνιστών στην ονειρική χρονιά συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Σήμερα αγωνίζεται στην πατρίδα του με τη φανέλα της Ναϊμέγκεν.

colin

Ονοματεπώνυμο: Γιούργκεν Κόλιν
Αγωνιστική περίοδος: 2011-2013

Κατηφόρισε στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2011 κατ’ όπιν επιθυμίας του Στάνιμιρ Στόιλοφ, δίνοντας άμεσα λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης ταχύτητας στο κέντρο της άμυνας. Όσο του ξέκλεβαν από θέμα προσωπικότητας παρτενέρ του τύπου Σπρόκελ και Ίλιτς, ο Ολλανδός το είχε σε ταχύτητα και ουσιαστικότητα, ωστόσο τα στοιχεία αυτά δεν ήταν αρκετά για να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2013 μέσα στα πλαίσια της μαζικής απαλλαγής βαρετών συμβολαίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ