Ο πρωταθλητής, ο κυπελλούχος και οι άλλοι

Ένα πρωτάθλημα Ισραήλ, ένα κύπελλο Ρουμανίας ήταν ο απολογισμός των ποδοσφαιριστών που έφυγαν το καλοκαίρι του 2013 από την Ανόρθωση, προκειμένου να συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό. Σε περίοπτη θέση Μπαρακ Ινζχάγκι και Βίνσεντ Λαμπάν που πανηγύρισαν τίτλους με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Άστρα Πλοέστι αντίστοιχα.

Μπάρακ Ινζχάγκι (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

Ότι δεν κατάφερε τη περσινή χρονιά με τα χρώματα της Ανόρθωσης, το κατάφερε με τα γαλαζοκίτρινα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό επιθετικό να πανηγυρίζει το τίτλο του πρωταθλητή. Η ποδοσφαιρική χρονιά που μόλις τελείωσε ήταν περιπετειώδης για τον Ινζχάγκι μιας και το πολύ καλό του ξεκίνημα επισκιάστηκε από ένα τραυματισμό που τον κρατά εκτός αγωνιστικών χώρων από τον Φεβρουάριο.

Βίνσεντ Λαμπάν (Άστρα Πλοέστι)

Μια πενταετία μακριά από τα τρόπαια ήταν πολύ μακρά για έναν ποδοσφαιριστή του βεληνεκούς του Βίνσεντ Λαμπάν, με τον Γάλλο να πανηγυρίζει το κύπελλο Ρουμανίας έχοντας καθοριστική συμβολή στη διαδικασία των πέναλτι. Παρά το κακό ξεκίνημα με την αποβολή του στον Ευρωπαϊκό αγώνα απέναντι στην Ομόνοια, ο Λαμπάν εξελίχθηκε σε αναντικατάστατο στέλεχος της δευτεραθλήτριας Ρουμνίας μετρώντας 30 και πλέον συμμετοχές στη βασική εντεκάδα.

Μπράνκο Ίλιτς – Γιούργκεν Κόλιν (Χάποελ Τελ Αβίβ)

Το περσινό αμυντικό δίδυμο των Ίλιτς και Κόλιν που μετακόμισε πακέτο στην ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν, πανηγυρίζει την κατάκτηση της τέταρτης και τελευταίας προνομιούχου θέσης όσον αφορά την έξοδο στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Παρά το γεγονός ότι η Χάποελ βρέθηκε στην έκτη θέση της κανονικής διάρκειας του Ισραηλινού πρωταθλήματος, κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να αναριχηθεί στην τέταρτη θέση.

Τζουλιάνο Σπατάτσιο (Χάποελ Άκρε)

Παρά το γεγονός ότι πέτυχε μόλις τα μισά τέρματα σε σχέση με τη περσινή περίοδο, ο Βραζιλιάνος μέσος δεν άργησε να εξελιχθεί σε ηγέτη και πρώτο σκόρερ της Ισραηλινής ομάδας η οποία διατηρήθηκε στην πρώτη κατηγορία με σχετική άνεση. Μια μικρομεσαία ομάδα όπως η Χάποελ Άκρε δεν μπορεί να μην είναι δυσαρεστημένη με την 10η θέση, γύρω από την οποία γυρόφερνε κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς.

Μάτους Κόζατσικ – Γιάν Ρέζεκ (Βικτόρια Πλζεν)

Παρόλο που το Τσέχικο πρωτάθλημα υπολείπεται δύο αγωνιστικών, τόσο ο πρωταθλητής όσο και η βαθμολογική θέση της Βικτόρια Πλζεν έχουν κριθεί με την ομάδα των Κόζατσικ και Ρέζεκ να χάνει και τους δύο τίτλους από την Σπάρτα Πράγας. Η παρουσία του μεν Ρέζεκ ήταν πενιχρή καθώς αγωνίστηκε στην Τσέχικη ομάδα μετά τον Ιανουάριο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον Κόζατσικ που πορεύτηκε ως βασικός σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Europa league και Champions League.

Ρικάρντο Λαβόρδε (Κρασνοτάρ)

Άκρως πετυχημένη χρονιά για την ομάδα του Ρικάρντο Λαβόρδε η οποία κατετάγη πέμπτη πίσω από τις τρείς ομάδες της Μόσχας και την Ζενίτ. Ο ρόλος και οι συμμετοχές του Κολομβιανού ακραίου επιθετικού δεν θύμισαν σε τίποτα τις αντίστοιχες της παρουσίας του στην Ανόρθωση με τον Λαβόρδε να περνά μάλλον απαρατήρητος στην πρώτη του απόπειρα εκτός Κύπρου μετά από τρίχρονη παραμονή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ