Καθυστερεί η Ε.Γ.Σ, παραβιάζεται το καταστατικό

Το περασμένο καλοκαίρι, το καταστατικό του συλλόγου τηρήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια. Όταν μετά τον αποκλεισμό από την Γκέφλε και την παραίτηση Σάββα Κάκου, υπήρχαν φωνές εντός της Ανόρθωσης, να συσταθεί άμεσα επιτροπή που θα χειριστεί άμεσα το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ωστόσο το προηγούμενο Δ.Σ. προτίμησε να τηρηθεί κατά λέξη το καταστατικό.

Για το προαναφερθέν θέμα, υπήρξε μάλιστα και έντονη διαφωνία μεταξύ των φίλων και των οπαδών της Ανόρθωσης. Από τη μια οι υπέρμαχοι του καταστατικού, που ήθελαν όσο τίποτε άλλο να τηρηθεί το καταστατικό, από την άλλη αυτοί που ήθελαν να παραβιαστεί το καταστατικό για να σωθεί ότι σώζεται.

Εννέα μήνες μετά όμως, το καταστατικό καταπατείται με τον πιο εμφανή τρόπο. Με βάση το καταστατικό -άρθρο 9.1.4- η Ετήσια Γενική Συνέλευση πρέπει να διεξάγεται μέχρι τις 31/05, για έκθεση πεπραγμένων και παρουσίαση οικονομικών καταστάσεων. Επίσης στο άρθρο 9.2.3 τονίζεται πως τα μέλη πρέπει να ειδοποιηθούν 15 μέρες πριν. Μέχρι σήμερα, 24/05 τα μέλη δεν έλαβαν καμία επίσημη ενημέρωση.

Ενδεχομένως η καθυστέρηση αυτή, να οφείλεται στην καθυστέρηση που υπήρξε στις διαδικασίες για ενεργοποίηση της εταιρίας. Όφειλε όμως το Δ.Σ, στα πλαίσια της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης να ενημερώσει τα μέλη.

Πιο κάτω παρατίθενται να άρθρα του καταστατικού:

9.1.4 Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση συγκαλείται κάθε χρόνο μεταξύ 1 Μαΐου και 31 Μαΐου για έκθεση πεπραγμένων, παρουσίαση Οικονομικών Καταστάσεων και εάν συμπίπτει με λήξη της θητείας του Δ.Σ. και για διενέργεια εκλογών.

9.2.3 Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου καλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο με έγγραφη ειδοποίηση στην Ιστοσελίδα του Συλλόγου, που αναρτάται και στον πίνακα ανακοινώσεων του Συλλόγου στη Λάρνακα και στη Λεμεσό και στέλνεται για δημοσίευση στον καθημερινό τύπο, δεκαπέντε (15) τουλάχιστον μέρες πριν την ημέρα της Συνέλευσης. Για Γενική Συνέλευση που καλείται με σκοπό να ασχοληθεί (είτε μεταξύ άλλων είτε αποκλειστικά) με θέματα που αναφέρονται στο Άρθρο 3.3 του Καταστατικού η ειδοποίηση θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστο είκοσι μία (21) μέρες πριν την ημέρα της Συνέλευσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ