Ανακοίνωση Πουλλαΐδη υπέρ Φραντζέσκου: «Μόνο του συμφέρον η… Ανόρθωση»

Σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει την… απόλυτή του εμπιστοσύνη προς τον Φραντζέσκο Χατζημιχαήλ, προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της ομάδας Χρίστος Πουλλαίδης. Στην ανακοίνωση ο Πρόεδρος κάνει λόγο για «μια άνευ προηγούμενου επίθεση που ξεπερνά τα όρια ακόμα και της κακόπιστης κριτικής» προς τον «στενό» του συνεργάτη όπως χαρακτηριστικά αναφέρει Φραντζέσκο Χατζημιχαήλ. Προσθέτει πως θα συνεχίσει να τον περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη καθώς όπως τονίζει, του έχει «αποδείξει μέσα από τις ενέργειες και πράξεις του ότι έχει υπεράνω όλων το συμφέρον της Ανόρθωσης και μόνο»… Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προέδρου:

«Έχει πέσει στην αντίληψη μου το τελευταίο διάστημα, ότι γίνεται μια άνευ προηγούμενου επίθεση που ξεπερνά τα όρια ακόμα και της κακόπιστης κριτικής – γι αυτό και την χαρακτήρισα επίθεση – προς τον στενό μου συνεργάτη Φραντζέσκο Χατζημιχαήλ.

Θέλω να τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω να επιρριφθούν ευθύνες σε ένα και μοναδικό άτομο. Θα ήταν εύκολο για μένα να εκμεταλλευόμουν αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και να του συμπεριφερόμουν ως αποδιοπομπαίου τράγου, ρίχνοντας του όλες τις ευθύνες και βγάζοντας την ουρά μου απ’έξω. Ευθύνες έχουμε όλοι, πρώην και νυν διοικούντες, πρώην και νυν προπονητές, πρώην και νυν ποδοσφαιριστές.

Στον Φραντζέσκο Χατζημιχαήλ όχι μόνο δεν θα ρίξω τις ευθύνες, αλλά θα συνεχίσω να τον περιβάλω με απόλυτη εμπιστοσύνη, καθώς μου έχει αποδείξει μέσα από τις ενέργειες και πράξεις του ότι έχει υπεράνω όλων το συμφέρον της Ανόρθωσης και μόνο. Γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσες περιπτώσεις χειρίστηκε και πόσο όφελος είχε το Σωματείο μας από αυτές. Κάποιοι δυστυχώς έχουν ξεφύγει, κάνουν ακόμη λόγο ότι απομυζεί από το σωματείο την στιγμή που τουλάχιστον τα 2 τελευταία χρόνια έχει συνεισφέρει πέρα από ώρες και λεφτά, όσο πολύ λίγοι στο Σωματείο. Πρέπει να ντρέπονται κάποιοι που το μόνο που κάνουν είναι κριτική εκ του ασφαλούς χωρίς την όποια παραμικρή συνεισφορά προς την Ανόρθωση και χωρίς να γνωρίζουν τον ρόλο που είχε η επιτροπή προγραμματισμού.

Ο ρόλος της επιτροπής και δη του υπεύθυνου προγραμματισμού, ήταν να διασφαλίζει κυρίως τα καλώς νοούμενα οικονομικά συμφέροντα του Σωματείου μέσω διαπραγμάτευσης των όρων συμβολαίου του εκάστοτε ποδοσφαιριστή/προπονητή που αποτελούσε επιλογή του προπονητή/διοίκησης. Δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ ποδοσφαιριστή που δεν τύγχανε:

– της αγωνιστικής έγκρισης του προπονητή της ομάδας

– της ιατρικής έγκρισης από τους ιατρούς της ομάδας

– της τελικής έγκρισης των όρων συμβολαίου από τον Πρόεδρο.

Επίσης χειρίζεται τις περιπτώσεις παικτών που θα φύγουν πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου τους κατ’ υπόδειξη του προπονητή, με σκοπό την ελαχιστοποίηση του κόστους του Σωματείου. Κρατούσε ενήμερο τον Πρόεδρο καθ’ όλη την διάρκεια της οποιασδήποτε ενέργειας ή/και διαπραγμάτευσης που αφορούσε το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο – όπως έχουμε ήδη δηλώσει – δεν θα υπάρχει επιτροπή προγραμματισμού στην εταιρεία, ο δε κ. Χατζημιχαήλ θα περιβάλλεται από μια ομάδα έμπειρων ατόμων και η ομάδα αυτή θα ασκεί εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα.

Εν κατακλείδι, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι κάνουμε μία νέα αρχή σε πιο επαγγελματικά πλαίσια σε κάθε τι που αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα και την όλη λειτουργία της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, οπότε αναμένω από όλους τους Ανορθωσιάτες συνεργασία και έμπρακτη στήριξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε αλάνθαστοι ή υπεράνω κριτικής, φτάνει να είναι καλόπιστη και μακριά από συμφέροντα και προσωπικές συμπάθειες ή εμπάθειες.

Χρήστος Πουλλαΐδης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ