Ένας κύκλος κλείνει

Τον τελευταίον τους αγώνα με τον φοίνικα στο στήθος θα δώσουν αύριο πολλοί ποδοσφαιριστές, με την αποχώρηση των οποίων θα σημάνει το κλείσιμο ενός κύκλου και το άνοιγμα ενός νέου. Δυστυχώς η μετάβαση από το ζενίθ στο ναδίρ δεν έγινε με ομαλό τρόπο και έτσι φέτος αναγκαστικά, το μαχαίρι θα μπει στο κόκκαλο με σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, ή τουλάχιστον έτσι ευελπιστούμε.

Δεδομένου λοιπόν ότι θα πραγματοποιηθεί η εξαγγελία της μαζικής αποχώρησης ξένων ποδοσφαιριστών που είτε δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα, είτε ο μισθός τους είναι ασύμβατος με την απόδοσή τους, αναμένεται ότι θα δούμε αύριο για τελευταία φορά στα κυανόλευκα τους:

damian

Ρομπέρτο Κολαούτι

Με 15 γκολ σε 31 εμφανίσεις, ο Αργεντίνος επιθετικός αποτελεί τον πιο παραγωγικό επιθετικό που φόρεσε τα κυανόλευκα της Αμμοχώστου τα τελευταία χρόνια. Απέδειξε ότι δεν ήταν τυχαία η επιμονή του Ρόνι Λέβι να τον αποκτήσει τον περασμένο Ιανουάριο, κάτι που τελικά πραγματοποιήθηκε έστω και με έξι μήνες καθυστέρηση. Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό με γκολ στην Ευρωπαϊκή και εγχώρια πρεμιέρα, ωστόσο η ανυπαρξία υποστήριξης και τροφοδότησης δημιούργησε δύο μεγάλα κενά διαστήματα, το τελευταίο δίμηνο του 2013 αλλά και το δίμηνο Φεβρουάριος-Μάρτιος 2014.

zorze

Πάολο Ζόρζε

Όλα συνηγορούν ότι ο δυναμικός Πορτογάλος αμυντικός θα αποχωρήσει με την λήξη του διετούς συμβολαίου που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2012, αφήνοντας μιαν ουδέτερη γεύση όσον αφορά τα πεπραγμένα του. Παρόλο που δεν βρέθηκε ποτέ στο μάτι του κυκλώνα, ούτε προκάλεσε ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια, αποχωρεί από την Ανόρθωση κινούμενος στην μετριότητα, χωρίς να έχει να επιδείξει κάποια εμφάνιση άξιας αναφοράς. Αποτελεί δε ένα λαμπρό παράδειγμα ποδοσφαιριστή που δύσκολα μπορούσε να βρει κίνητρο στην δύση της καριέρας του, προερχόμενος από χρονιές με διακρίσεις.

calvo

Τόνι Κάλβο

Η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο με τον Ισπανό ακραίο επιθετικό να σκορπά χαμόγελα και αισιοδοξία με τις πρώτες του εμφανίσεις, σε σημείο που η περσινή του απουσία στον επαναληπτικό αγώνα με την Ντίλα Γκόρι, να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον αποκλεισμό. Αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής στο 4-4-2 του Ρόνι Λέβι, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με έφεση στις ασσιστ τις οποίες μοίραζε πλουσιοπάροχα. Τα προσωπικά προβλήματα που τον ταλάνισαν στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς τον επηρέασαν σημαντικά, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε πρόλαβε να αποτελέσει παρελθόν και ξανά παρών μέσα σε είκοσι ημέρες. Σαφέστατα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πάθος και τον επαγγελματισμό του ωστόσο παρουσιάστηκε ιδιαίτερα επιρρεπής σε τραυματισμούς.

Moshe

Μόσε Οχαγιόν

Αν είναι ένας ποδοσφαιριστής που αδικήθηκε από τους εκάστοτε προπονητές, αλλά και ορισμένες φορές αδίκησε τον ίδιο του τον εαυτό, τότε αυτός είναι ο Μόσε Οχαγιόν. Η παραμονή του Ισραηλινού μέσου τίθεται σε αμφιβολία μιας και οι περιορισμένες συμμετοχές που είχε την τελευταία διετία, οι πλείστες ως αλλαγή, δεν του επέτρεψαν ποτέ να κτίσει πάνω σε μια σειρά αγώνων και να δείξει τι πραγματικά αξίζει. Παρόλ’ αυτά κατάφερε να ξεδιπλώσει κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του όπως οι εξαιρετικές μεταβιβάσεις, οι εκτελέσεις στημένων αλλά και η… φαντασία με το αλησμόνητο γκολ με σουτ πίσω από το κέντρο του γηπέδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ