Ερμής 0 – 2 Ανόρθωσις: Επιτέλους τρίποντο!

Μετά από 3 μήνες και 14 αποτυχημένες απόπειρες για κατάκτηση ενός τριπόντου, η Ανόρθωση γεύτηκε τη χαρά της νίκης απέναντι στον γηπεδούχο Ερμή, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα παρατάχθηκε με πάμπολες απουσίες και ουσιαστικά χωρίς να συμπληρώσει την 18μελη αποστολή. Σαφέστατα το γεγονός αυτό δεν συνιστά επιτυχία για μια ομάδα της ιστορίας και του βεληνεκούς της Ανόρθωσης, ωστόσο στους χαλεπούς, από κάθε άποψη καιρούς που διανύουμε, η σημερινή νίκη φέρνει ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Άντιτς και Κολαούτι σκόραραν με ισάριθμες κεφαλιές, με την Ανόρθωση να διατηρεί το μηδέν παθητικό για πρώτη φορά στο 2014, μετά τον αγώνα της 15ης Δεκεμβρίου 2013 και πάλι με τον Ερμή στο ίδιο γήπεδο.

Εντεκάδα

Περιορισμένες οι επιλογές του Νίκου Κωστένογλου ο οποίος ως γνωστόν δεν κατάφερε να συμπληρώσει 18αδα ακόμα και με την συμπερίληψη στην αποστολή τριών τερματοφυλάκων. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική ο Τέκια, έχοντας μπροστά του στο κέντρο της άμυνας τους Ζόρζε και Οικονόμου. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό ο Μάρκο Άντιτς ενώ θέση στο αριστερό διατήρησε ο Λαϊφης. Στην μεσαία γραμμή προτιμήθηκε ο Οχαγιόν αντί του Μαραγκού με τους Γκριγκαλασβίλι και Μάκο να παίρνουν εκ νέου φανέλα βασικού ενώ την επιθετική τριπλέτα συμπλήρωσαν οι Μπεσέρα, Κάλβο και Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό η Ανόρθωση δημιούργησε την πρώτη υποψία φάσης με τον Γκριγκαλασβίλι να προσπαθεί να νικήσει τον Χρυσοστόμου με κεφαλιά, ανεπιτυχώς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα μας διπλασίασε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό αλλά ο ωραίος συνδυασμός Μπεσέρα-Μάκου δεν είχε αντίκρισμα με τους γηπεδούχους να απομακρύνουν μπάλα και κίνδυνο. Στο 9ο λεπτό ο Κολαούτι δήλωσε παρών κλέβοντας από τον Τσίνα ωστόσο ήταν άστοχος στο τετ-α-τετ που ακολούθησε. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκριγκαλασβίλι σημάδεψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με γυριστό σουτ ενώ στο 16ο λεπτό οδηγηθήκαμε σε αναγκαστική αλλαγή του Ζόρζε με τον Θεοδώρου, με τους αγωνιστικούς πονοκέφαλους του Νίκου Κωστένογλου να πληθαίνουν. Μετά από ένα δεκάλεπτο χωρίς κάτι άξιο αναφοράς, ο Κάλβο σέρβιρε εξαιρετική σέντρα στον Άντιτς ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Η αντίδραση του Ερμή ήταν… σπασμωδική με την Ανόρθωση να συνεχίζει να είναι καλύτερη και να χάνει διπλή ευκαιρία στο 37ο λεπτό όταν ο Κολαούτι με κεφαλια και ο Οχαγιόν με σουτ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τους Χρυσοστόμου και Πίνα αντίστοιχα. Όλα αυτά μέχρι που ο Οχαγίον ντύθηκε δημιουργός και ο Κολαούτι εκτελεστής, με τον Αργεντινό να σκοράρει με κεφαλιά για το 0-2, πετυχαίνοντας το γκολ που έψαχνε μετά μανίας στο πρώτο 40λεπτο. Το σκορ αυτό ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου με μοναδικό αξιόλογο γεγονός την (επαν)εμφάνιση του Γιαννάκη Οκκά ως αντίπαλος της ομάδας μας, ο οποίος πέρασε σαν αλλαγή στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο

Ενθαρρυντικό το ξεκίνημα και στην επανάληψη με την Ανόρθωση να απειλεί με Γκριγκαλασβίλι, Κάλβο και Μπεσέρα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο. Σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν με τον Τέκια να δηλώνει παρών όποτε χρειάστηκε, τον Λαϊφη να κιτρινίζεται στο 58ο λεπτό και τον Οχαγιόν να δίνει τη θέση του στον Μαραγκό στο 63ο. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι φλύαρο με την Ανόρθωση να διατηρεί με σχετική άνεση το μηδέν παθητικό και τον Σουσιάν να παίρνει τη θέση του Κάλβο στο 76ο λεπτό. Μια κεφαλιά του Παπαθανασίου κτύπησε στο δοκάρι του Τέκια με τον Άντιτς να προσπαθεί να απειλήσει ανεπιτυχώς με φάουλ στο 80ο λεπτό. Μπαράζ αποκρούσεων από τον Τέκια στο 83ο λεπτό σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη και σουτ του Τσίνα, με τη φάση αυτή να αποτελεί το τελευταίο περιστατικό άξιο αναφοράς σε ένα ημίχρονο το οποίο η Ανόρθωση διαχειρίστηκε μαεστρικά το υπέρ της αποτέλεσμα, χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ