Ανόρθωσις 7 – 1 Ονήσιλλος Σωτήρας: Πιο έτοιμη και ώριμη από ποτέ

Υπό τη σκιά του πετοσφαιρικού αγώνα στην Λεμεσό, η φουτσαλική Ανόρθωση ξέσπασε ψες απέναντι στον Ονήσιλλο Σωτήρα συντρίβοντάς τον με 7-1, βάζοντας τέλος στις προβληματικές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών. Με μια εμφάνιση που είχε αμείωτη ένταση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, η απόδοση των φουτσαλιστών μας κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, σαν και αυτές που τους οδήγησαν στην Α’ κατηγορία. Το rotation από το Μάριο Προδρόμου λειτούργησε στην εντέλεια με όλη την αποστολή να μοιράζεται χρόνο συμμετοχής, παραμένοντας σε εγρήγορση εν όψη του τελικού της ερχόμενης Παρασκευής.

Πρώτο ημίχρονο

Νικολάου, Ανδρέου, Χαρή, Φώκου και Ομήρου πάτησαν πρώτοι παρκέ υπό το βλέμμα πολυμελούς επιτροπής της ΑΕΚ, οι οποίοι ευελπιστούσαν σε στραβοπάτημα της ομάδας μας ώστε να πανηγύριζαν από ψες τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Φώκου δεν περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο και αποτέλεσε τον φουτσαλιστή που μοίρασε δύο τελικές πάσες ωστόσο οι Ομήρου και Ανδρέου δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλευτούν. Με την πάροδο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι εκδήλωσαν τις δικές τους επιθέσεις με τον τερματοφύλακα Νικολάου να δείχνει ετοιμότητα, ενώ ο Ζαός ήταν αυτός που πήρε τη σκυτάλη από τον Φώκου στην οργάνωση. Και αφού η πρώτη κομπίνα στο κόρνερ απέτυχε με τον Χατζηβασίλη να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά, ήρθε ο Ζαός να κάνει το 1-0 με συρτό διαγώνιο σουτ. Ο Μάμας ανέλαβε ρόλο αναχαιτιστή σε δύο επιθετικές προσπάθειες της ομάδας των Κοκκινοχωρίων, ενώ μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από Χαρή και Χατζηβασίλη, ο Δημητρίου από πλάγια θέση σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Λίγο αργότερα ο Ομήρου συνόδευσε το κλέψιμο που πραγματοποίησε στην μεσαία γραμμή με επίδειξη υψηλής τεχνικής κατάρτισης, τινάζοντας τα αντίπαλα δίκτυα γράφοντας το 2-0. Μάλιστα με λίγη περισσότερη προσοχή θα μπορούσε να χριστεί και για δεύτερη φορά σκόρερ πριν την ανάπαυλα, υποδεχόμενος έξυπνη πάσα του Χαρή εντός περιοχής.

Δεύτερο ημίχρονο

Με το αποτέλεσμα ρευστό, ο προπονητής παρέταξε την ίδια πεντάδα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φουτσαλιστές νας μπαίνουν αφηνιασμένοι στο παρκέ πραγματοποιώντας ένα επιβλητικό ξεκίνημα. Και πράγματι το πιο όμορφο γκολ της βραδιάς ήρθε νωρίς στην επανάληψη με τον Φώκου να στέλνει μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, τον Χαρή να στοπάρει με το στήθος και τον Ομήρου να εκτελεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 3-0 σε μια αποθέωση του ομαδικού παιχνιδιού. Ο Ανδρέου αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, λίγο πριν ο αρχηγός Χαρή χριστεί σκόρερ μετά από ασσίστ του νεοεισελθόντα Χριστοδούλου για το 4-0. Οι φουτσαλιστές μας δεν ήταν διατεθειμένοι να πάρουν το πόδι από το γκάζι φτάνοντας στο 5-0 όταν ο Χαρή βρήκε τον Ανδρέου στην αντεπίθεση, με τον τελευταίο να μην λαθεύει ενώ στην αμέσως επόμενη φάση Κούννας και Χριστοδούλου συνδυάστηκαν πριν ο Λευκωσιάτης επιθετικός γράψει το όνομά του στην λίστα των σκόρερ. Ο Κούννας ήταν και ο φουτσαλιστής που ηγήθηκε της ομάδας και στα δύο άκρα του παρκέ, πετυχαίνοντας μάλιστα και το γκολ που φάνηκε να ψάχνει πολύ διαμορφώνοντας το 7-0. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 7-1, σε έναν αγώνα που αποτέλεσε ένεση ηθικού για τη συνέχεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ