Έδωσαν τη δική τους μάχη

Μάλλον πρωτόγνωρο θεωρείται το γεγονός ότι στην αρχική εντεκάδα του χθεσινού αγώνα βρέθηκαν πλην του Τζέισον Δημητρίου, έξι Κύπριοι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στην πρωτοπόρο ΑΕΛ. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο, πέρασε στον αγώνα και ο Λοϊζίδης με το anorthosis24.net να επιχειρεί μια ανάλυση της παρουσίας των εν λόγω ποδοσφαιριστών:

Γαβριήλ Κωνσταντίνου

Εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο πέρασε ο Κύπριος τερματοφύλακας με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ να κατασκηνώνουν στο δικό μας μισό, δημιουργώντας αρκετές προϋποθέσεις ευκαιριών. Στο δεύτερο γκολ που δέχθηκε φάνηκε να αιφνιδιάζεται λόγω του μειωμένου πεδίου όρασης πραγματοποιώντας ασταθή απόκρουση, ενώ στο  τρίτο αν και έμεινε εκτεθειμένος από την αμυντική γραμμή, δέχθηκε το γκολ από την θεωρητικά κλειστή του γωνιά. Είχε μια σημαντική επέμβαση σε σουτ του Μπεμπε από πλάγια θέση ενώ το σκορ βρισκόταν στο 0-2, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο στις φορές που χρειάστηκε να επέμβει ήταν αποτελεσματικός.

 Δημήτρης Οικονόμου

Δυσκολεύτηκε αφάνταστα ο ψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός ο οποίος βρισκόταν συνεχώς υπό πίεση μιας και η μεσαία γραμμή δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και να δώσει ανάσες στην άμυνα. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις επιχείρησε ριψοκίνδυνα ανέβασμα με τη μπάλα στα πόδια χωρίς να καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο, ενώ συνόδεψε τα πλείστα κοψίματα με βαθιές μπαλιές στο πουθενά.

Ζαχαρίας Θεοδώρου

Ήταν φανερό πως δεν του ταίριαζε ο ρόλος της σκούπας μπροστά από την αμυντική τετράδα, με τον γρήγορο και έξυπνο Μπεμπέ να τον αφήνει εκτεθειμένο σε δύο-τρεις περιπτώσεις, αποσπώντας μάλιστα και μία κίτρινη κάρτα. Οργανωτικά δεν τα πήγε άσχημα μοιράζοντας αρκετές μακρινές μπαλιές ακριβείας στα πλάγια, ωστόσο το πείραμα του Νίκου Κωστένογλου δεν μπορούμε να πούμε ότι στέφθηκε με επιτυχία. Ενδεχομένως να μπορούσε να αποδώσει καλύτερα παίζοντας δίπλα από Μπεσέρα ή Οχαγιόν, έχοντας αυξημένα οργανωτικά παρά αμυντικά καθήκοντα.

Ανδρέας Μακρής

Φιλότιμος και με τσαμπουκά όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει ο βραχύσωμος πλάγιος επιθετικός, ο οποίος όμως δεν είχε τα απαραίτητα στηρίγματα για να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Ήταν από τους πρώτους σε κερδισμένες μονομαχίες απέναντι στους σαφώς πιο δυναμικούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ ενώ σε τουλάχιστον δύο καλές τοποθετήσεις που είχε στην αντίπαλη περιοχή, οι συμποδοσφαιριστές του δεν μπόρεσαν να τον τροφοδοτήσουν.

 Παναγιώτης Λοϊζίδης

Άφησε πίσω την μέτρια παρουσία απέναντι στον Άρη παίζοντας ένα αρκετά καλό δεύτερο ημίχρονο, όντας μάλιστα άρρωστος σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του Νίκου Κωστένογλου. Ανασταλτικά τα πήγε αρκετά καλά απέναντι στα ανεβάσματα του Καρλίτος ενώ δεν δίστασε να ανεβεί και στο αντίπαλο μισό δίνοντας δύο πολύ καλές μπαλιές στην περιοχή με το αριστερό πόδι.

Κωνσταντίνος Λαϊφης

Οι απαιτήσεις από έναν ποδοσφαιριστή που για μισό πρωτάθλημα αγωνιζόταν ως κεντρικός και πλάγιος αμυντικός δεν μπορούν να είναι μεγάλες όταν καλείται να αγωνιστεί ως πλάγιος επιθετικός κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Έδωσε τις δικές του μάχες απέναντι στον ταχύτατο Αϊρόσα ωστόσο ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο ο Αφρικανός άφησε εκτεθειμένη όλη την αριστερή πλευρά της Ανόρθωσης. Στα θετικά μια-δύο επελάσεις που επέφεραν φάουλ σε πολύ καλή θέση εκτός περιοχής τα οποία όμως πέρασαν αναξιοποίητα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ