Α.Ε.Κ 0 – 3 Ανόρθωσις : Ντέρμπι μόνο στο πρώτο σετ

Πολύ πιο εύκολα απ΄ότι αναμενόταν η Ανόρθωσις κέρδισε την Α.Ε.Κ με 3-0 μέσα στην έδρα της και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την καταδίωξη του Απόλλωνα. Το ματς  ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 20-20. Κάπου έκει η ομάδα μας πήρε προβάδισμα 3 πόντων 24-21 και τα κορίτσια νόμισαν πως κέρδισαν ήδη το σετ. Η Α.Ε.Κ με 3 συνεχόμενους πόντους έφερε το σετ στα ίσα, την αγωνία στο κόκκινο και την πίεση του κ. Ομελτσένκο στα ύψη! Η συνέχεια του σετ ήταν άκρως δραματική πόντοι και λάθη εκατέρωθεν με τα σετ μπωλ για τις δύο ομάδες να δίνουν και να παίρνουν. Κάπου εκεί μίλησε η καρδιά και το μέταλλο πρωταθλητή που είναι ζυμωμένη  η ομάδα. Με μπόλικο σασπένς πήραν το σετ με 36-34 δίνοντας αίσιο τέλος στο δραματικό φινάλε του σετ.

Δυνατά και αποφασισμένα μπήκαν στο δεύτερο σετ τα κορίτσια του Φοίνικα, το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ τις βρήκε να προηγούνται με 8-3 του αντιπάλου ενώ στο δεύτερο η διαφορά είχε πάει στους οκτώ πόντους, τελικά το σετ έκλεισε στο 25-15.

Το τρίτο σετ έμελλε να ήταν και το τελευταίο αφού η Ανόρθωσις δεν άφησε δευτερόλεπτο τον αντίπαλο να αμφισβητήσει την κυριαρχία της στο παιχνίδι. Το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ την βρήκε να προηγείται με πέντε πόντους (8-3) ενώ στο δεύτερο εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 πόντους (16-6). Στο τέλος η Μεγάλη Κυρία πήρε το σετ με 25-14 και το παιχνίδι με 3-0.

Η συνέχεια

Η επόμενη Τρίτη θα κρίνει πολλά, η ομάδα μας εκστρατεύει στην Λεμεσό για να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο Απόλλωνα και με νίκη μπαίνει για τα καλά μέσα στο παιχνίδι του τίτλου. Η Ανόρθωσις έδειξε πολλάκις τα τελευταία χρόνια πως στην Κύπρο μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο στην έδρα του και δεν πρόκειται να την τρομάξει ο Απόλλωνας όσο ισχυρός κι αν φαίνεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ