Α.Ε.Κ 2 – 1 Ανόρθωσις : Μας έγινε συνήθεια η ήττα

Ξανά στο ίδιο έργα θεατές. Το θέατρο που βλέπουμε εδώ και μήνες το είδαμε και σήμερα. Η Ανόρθωσις μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση αλλά ως εκεί, το πρώτο σουτ που ήταν μέσα έγραψε και από εκεί και πέρα το χάος. Αρκετά προσωπικά λάθη, πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και μια ομάδα που δείχνει ανήμπορη να κερδίσει.

Η σύνθεση

Ο Νίκος Κωστένολγου παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Βαλβέρδ, το δεξί άκρο κατέλαβε ο Άντιτς, αριστερά ήταν ο Αβραάμ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Σιέλης και Πάολο Ζόρζε. Μπροστά τους επιλέγηκε ο Νταν Αλέξα τον οποίο πλαισίωσαν στη μεσαία γραμμή οι Οχαγιόν και Μπεσέρα. Στο δεξί άκρο της επιθετικής γραμμής ήταν ο Τόνι Κάλβο, αριστερά ο Γκαουσσού Φοφανά και στην κορυφή της επίθεσης ο Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Η φωτοτυπική έδρασε και πάλι, η ομάδα μας μπήκε καλύτερα στο γήπεδο δημιουργώντας στα πρώτα δέκα λεπτά τρεις ευκαιρίες για να σκοράρει όμως ήταν Η Α.Ε.Κ που στην πρώτη της επίθεση κατάφερε να προηγηθεί. Το σουτ του Οχαγιόν στο δεύτερο λεπτό κατέληξε λίγο έξω, στο τέταρτο λεπτό το σουτ του Φοφανά στην κίνηση αποκρούστηκε από τον αντίπαλο ενώ στο 10ο λεπτό και πάλι το σουτ του Οχαγιόν βγήκε ελάχιστα άουτ. Στο 12ο λεπτό ο Κούλλης Παύλου με τακουνάκι νίκησε τον Βαλβέρδ που είχε αποκρούσει ασταθώς. Η συνέχεια άνηκε στην ομάδα της Λάρνακας η οποία βρήκε κάποιες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα της δίχως όμως αποτέλεσμα. Η ομάδα μας αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο και σε φλύαρη κατοχή της μπάλας.

Δεύτερο ημίχρονο

Με δύο αλλαγές στο σχήμα της ξεκίνησε το β’ ημίχρονο η Ανόρθωσις. Στη θέση του Μπεσέρα μπήκε ο Γκριγκαλασβίλι ενώ αντί του Αλέξα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο Χρίστος Μαραγκός. Η Α.Ε.Κ ξεκίνησε καλύτερα όμως ήταν η Ανόρθωσις που βρήκε την πρώτη κλασσική ευκαιρία. Ο Κάλβο στο 53′  έβγαλε μόνο του τον Οχαγιόν ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η συνέχεια σημαδεύτηκε από τα πολλά λάθη των ποδοσφαιριστών μας, η Α.Ε.Κ είχε την υπεροχή και μπορούσε αν ήταν πιο σοβαρή στην τελική προσπάθεια να αξιοποιήσει κάποια από τις ευκαιρίες που βρήκε. Στο 80′ ο Γκριγκαλασβίλι στην κόντρα επίθεση πήρε την μπάλα από πλάγια και έφτασε μέχρι την μεγάλη περιοχή της Α.Ε.Κ για να μεταβιβάσει την μπάλα στον Κολαούτι ο οποίος όμως προ κενής εστίας κατάφερε να βγάλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στην επόμενη φάση σε μια ακόμα φάση αδράνειας και αμυντικής απειθαρχίας η Α.Ε.Κ κατάφερε να σκοράρει και να θέσει τέλος στις ελπίδες της ομάδας μας για κάτι καλό.  Στο 86′ ο Αβραάμ με μακρινό σουτ και μετά από κόντρα μείωσε για την ομάδα μας σε 2-1, σκορ που έμελλε να ήταν και το τελικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ