Νεκρά διαστήματα, άμυνα, στημένα και αποτελεσματικότητα…

Για να καταφέρει σήμερα η Ανόρθωσις να φύγει με το διπλό από το Γ.Σ.Ζ θα πρέπει να αφήσει πίσω της όλες τις κακές συνήθειες που παρουσίασε φέτος. Να σταματήσει να χαρίζει τέρματα στην αντίπαλη ομάδα και να γίνει απειλητική και αποτελεσματική στην επίθεση και προπαντός να μην σβήνει τις μηχανές για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Νεκρά διαστήματα

Τα νεκρά διαστήματα αποτελούν πλέον σήμα κατατεθέν της Ανόρθωσης. Εκρηκτικά δεκάλεπτα που μπορούν να διαλύσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο και νεκρά εικοσάλεπτα που προκαλούν τον διασυρμό εντός αγωνιστικού χώρου και τον θυμό στις κερκίδες. Εάν ο Νίκος Κωστένογλου κατάφερε να αποβάλλει αυτό το σύμπτωμα αυτό θα φανεί σήμερα. Θαύματα δεν γίνονται ευελπιστούμε όμως σε βελτίωση.

Τα στημένα

Αποτελούν δίχως καμία αμφιβολία τη γάγγραινα στη φετινή και όχι μόνο Ανόρθωση, επιθετικά είμαστε ανύπαρκτοι ενώ αμυντικά σχεδόν σε κάθε ματς δωρίζουμε γκολ στην αντίπαλη ομάδα. Αν κοιτάξουμε τις φετινές αναμετρήσεις μας με την Α.Ε.Κ στη ρεβάνς του κυπέλλου μετά από κόρνερ ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Κ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής! Ανήκουστο να το λες, απίστευτο να το βλέπεις και όμως συμβαίνει στην Ανόρθωση σχεδόν επί εβδομαδιαίας βάσης. Θα πρέπει λοιπόν σήμερα οι ποδοσφαιριστές μας στις στημένες φάσεις να είναι 100% συγκεντρωμένοι και να αμύνονται σωστά ούτως ώστε να μη δεχθούμε και πάλι τσάμπα γκολ.

Προσωπικά λάθη

Πληρώνουμε συνέχεια και συνέχεια προσωπικά λάθη ποδοσφαιριστών. Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού, είναι κατανοητό αυτό άλλα όταν σε κάθε ματς ξέρεις θα βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής να σε κρεμάσει τότε έχεις πρόβλημα. Ο Κωστένολγου τις τελευταίες μέρες δούλεψε πολύ στον παράγοντα άμυνα και στο πρέσσιγκ, ας ελπίσουμε τα αποτελέσματα να αρχίσουν να φαίνονται στο γήπεδο και επιτέλους οι ποδοσφαιριστές μας να σταματήσουν να πουλάνε εύκολα τη μπάλα μόλις πιεστούν. Θα έχουμε ελπίδες για την νίκη μόνο στην περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές μας αποφύγουν τα ατομικά λάθη.

Κατοχή – Συνεχής Κίνηση

Το να κρατάς την μπάλα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο δύσκολο, το δύσκολο είναι να την κρατάς και να δημιουργείς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Με την ΑΕΛ είχαμε κατά διαστήματα μια ανούσια κατοχή στην μεσαία γραμμή δίχως να μπορούμε όμως να κινηθούμε απειλητικά προς την εστία του αντιπάλου. Αν σήμερα συμβεί το ίδιο τότε πολύ δύσκολα θα ανοιχθούν οι διάδρομοι προς την εστία της Α.Ε.Κ

Αποτελεσματικότητα

Όλα καλά και άγια, εάν εφαρμοστούν τα πιο πάνω τότε ναι η ομάδα μας θα μπορεί να διασφαλίσει το μηδέν παθητικό και να είναι επικίνδυνη στις επιθέσεις της. Αυτό όμως δεν αρκεί. Οι ευκαιρίες που θα βρεθούν πρέπει κάποιες από αυτές να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές μας να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Αν η γκίνια συνεχιστεί, η νευρικότητα θα κάνει την εμφάνιση της και πάλι  θα πάνε όλα στράφι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ