Μπορεί η πρόταση για διερεύνηση του ενδεχομένου σύστασης ποδοσφαιρικής εταιρείας να είχε περάσει πανηγυρικά με ποσοστό πέραν του 90% την 9η Ιανουαρίου, ωστόσο όταν η πρόταση συγκεκριμενοποιήθηκε μόλις το 67% (σε σχέση με το 75% που απαιτείται) της Συνέλευσης έδωσε το πράσινο φως.
Ο πρόεδρος Χρίστος Πουλλαΐδης είχε δηλώσει ενώπιον της Συνέλευσης ότι αν οι θετικές ψήφοι είναι πέραν του 50%, θα παραμείνει στο πηδάλιο του καραβιού. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για τα μέλη του Συμβουλίου του, αφού όπως αρκετοί εξ αυτών είχαν πει προ της Συνέλευσης, η επόμενη μέρα δεν θα τους έβρισκε στα διοικητικά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, ο πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία – εάν το επιθυμεί – να ανανεώσει το Διοικητικό του Συμβούλιο και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια νέα Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 15 ημέρες, στις αρχές Μαρτίου.
Οι λόγοι που κράτησαν το ποσοστό των θετικών ψήφων κάτω από το 75% ήταν ποικίλοι. Πρώτα απ’ όλα κάποια μέλη τα οποία ήταν ευθύς εξ αρχής αρνητικά στο ενδεχόμενο σύστασης εταιρείας και δεν θα άλλαζαν κατ’ ουδένα λόγο άποψη. Υπήρχε μια μερίδα που ζητούσε επιμόνως κάθαρση και ήταν αρνητική στο να εγκρίνει τώρα την εταιρεία. Αυτά τα μέλη, ικανοποιήθηκαν και χειροκρότησαν την εξαγγελία του Χρίστου Πουλλαΐδη ότι θα οριστεί ελεγχτικός οίκος που θα ξεκαθαρίσει πόσα χρέη άφησε κάθε διοίκηση. Ωστόσο, οι περισσότεροι είχαν ήδη ψηφίσει. Ίσως η τακτική της παράλληλης συζήτησης και ψηφοφορίας να ζήμιωσε την διοίκηση.
Επιπλέον, η προσέλευση ήταν πολύ χαμηλή για μια τόσο σημαντική απόφαση. Μόλις 260 περίπου μέλη, σε μια Συνέλευση που είχε χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο ιστορικές για το Σύλλογο! Το εργάσιμο της ημέρας, η γιορτή της Τσικνοπέμπτης και η μετακίνηση του χώρου διεξαγωγής από τη Λάρνακα στην καρδιά της Λευκωσίας την τελευταία στιγμή, ήταν μερικοί από τους παράγοντες που απέτρεψαν τα μέλη από το να δώσουν μαζικότερο παρών. Δίχως βέβαια να γνωρίζει κανένας ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα σε διαφορετική περίπτωση.
Ένας ακόμα λόγος που οδήγησε σε αποχή και λευκά ψηφοδέλτια, ήταν η πίεση του χρόνου. Αρκετά μέλη δήλωσαν πως δεν κατανόησαν πλήρως τον τρόπο που θα λειτουργεί η εταιρεία, διαπίστωσαν ασάφειες στα έγγραφα και παραπονέθηκαν ότι δεν είχαν επαρκή χρόνο μελέτης, αφού η τελευταία δέσμη δημοσιοποιήθηκε μόλις το μεσημέρι πριν τη Συνέλευση!
Για την ώρα φαίνεται να υπάρχουν δύο δρόμοι σε ότι αφορά την επόμενη μέρα. Ο ένας είναι να επανέλθει το σχέδιο για ίδρυση εταιρείας με βελτιώσεις και αφού προηγηθεί καλύτερη ενημέρωση των μελών εφόσον η επί της αρχής έγκριση είχε δοθεί τον Ιανουάριο. Ο άλλος, είναι να εξεταστούν εναλλακτικές προτάσεις, όπως αυτή του Κρις Γεωργιάδη, για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κτηματικής.
Το σημαντικό, όπως είχε διακηρύξει στην ομιλία του και ο Χρίστος Πουλλαΐδης, είναι η επόμενη μέρα να βρει τους Ανορθωσιάτες ενωμένους και συσπειρωμένους κι όχι χωρισμένους σε δυο στρατόπεδα.