Διάσκεψη Τύπου Χρίστου Πουλλαΐδη

Μεταφέρουμε όλα όσα γίνονται στη διάσκεψη τύπου που παραθέτει ο πρόεδρος Χρίστος Πουλλαΐδης, όπου θα παρουσιάσει τον νέο τεχνικό Νίκο Κωστένογλου και θα μιλήσει για την εταιρεία:

Χρίστος Πουλλαΐδης:

Καλωσορίζω το Νίκο Κωστένογλου στην ομάδα μας. Μαζί του θα είναι ο Γιώργος Αλεξόπουλος σαν βοηθός προπονητής, ο οποίος έχει μια επιυχή καριέρα σαν ποδοσφαιριστής. Είδαμε αρκετούς προπονητές βάλαμε κάποια κριτήρια και ο Κωστένογλου μας εντυπωσίασε πραγματικά με το πάθος του και τις γνώσεις του. Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο 17 μήνες μαζί του για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η συνεργασία μας θα είναι μακροπρόθεσμη.

Νίκος Κωστένογλου:

Θα εργαστούμε πολύ, θα κάνουμε σκληρή δουλειά, έχουμε την εμπειρία και εγώ και οι συνεργάτες μου για να τα καταφέρουμε

Για τα προβλήματα και τις αδυναμίες:
Στο σύλλογο βρήκα τις καλύτερες συνθήκες, γνώριζα εξ’ αρχής τα προβλήματα της ομάδας, έχω δουλέψει και σε πιο δύσκολες συνθήκες.
Έχω πληροφορηθεί και για τα διοικητικά, εγώ στα διοικητικά δεν θα εμπλακώ καθόλου δεν είναι δικό μου κομμάτι.
Ζητάμε κατανόηση και από τον κόσμο.

Για τον διατροφολόγο:
Παρ’ ότι δεν θέλω να βγαίνουν τα θέματα της ομάδας προς τα έξω, αυτό θα το απαντήσω και όντως ζήτησα διατροφολόγο και αφού υπήρχε και η διάθεση από πλευράς διοίκησης μας ικανοποίησαν το αίτημα.

Μερικά εσωτερικά θέματα θα τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Από την ομάδα ζητάω βελτίωση, θα πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξέρουμε τι ζητάμε. Διαπίστωσα πως ήμαστε η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και αυτό σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την Ανόρθωση. Σιγά σιγά πρέπει να αποκτήσουμε την χαμένη αίγλη, πλέον δίνεται μια ευκαιρία να αναγεννηθεί ο φοίνικας, δεν είναι εύκολο και το ξέρω. Το πιστεύω και το εκφράζω από αυτά που έχω βιώσει από τις πρώτες μέρες μέσα στην ομάδα.

Θέλω να δω, έστω μια εικόνα βελτίωσης από την Κυριακή, το αποτέλεσμα δεν θα παίξει και τόσο μεγάλη σημασία, αλλά η βελτίωση στην ομάδα.

Για το ότι είναι απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές:

Δούλεψα κάτω από πίεση, δούλεψα και με ποδοσφαιριστές να είναι απλήρωτοι και δώδεκα μήνες και με προσφυγές και άλλα πολλά και ήταν δυσκολότερο. Θα αναλάβω όλες τις ευθύνες ό,τι και να γίνει.

Θα υπάρχει εβδομαδαία δημοσιογραφική διάσκεψη του προπονητή

Χρίστος Πουλλαΐδης:

Σε ερώτηση αν είναι ο τίτλος στόχος:

Όχι δεν υπάρχει τέτοιος στόχος, στόχος για φέτος είναι η βελτίωση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Τον Αύγουστο του 2013 κληρονομήσαμε ένα χρέος και ένα προϋπολογισμό. Τον Μαϊο του 2014 το χρέος θα φτάσει τα 17 εκατομμύρια. Κληρονομήσαμε συμβόλαια με ποδοσφαιριστές, τα οποία συμβόλαια, κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα του σωματείου διασφαλίζουν. Μας έχουν δεμένους. Έχουμε έξοδα κοντά στα 3,4 εκατομμύρια. Το έχουμε κατεβάσει στα 2,7 μιλάω για μισθούς ποδοσφαιριστών, προπονητών. Επίσης έχουμε κληρονομήσει την μιζέρια, την δυστυχία και μπορώ να πω την υπόσκαψη πολλών που αποκαλούνται Ανορθωσιάτες και αυτό είναι ίσως το κομμάτι που πονάει περισσότερο. Και ένα διοικητικό χάος. Το τι έχουμε κάνει αυτούς τους έξι μήνες σαν διοίκηση έχουμε βάλει σαν πρώτο στόχο την οικονομική εξυγίανση του σωματείου. Πως θα κατεβάσουμε το μπάτζετ χωρίς τρελές κινήσεις. Βλέπετε πως οι κινήσεις μας είναι μετρημένες.

Διώξαμε ακριβούς ποδοσφαιριστές και φέραμε άλλους με χαμηλό μπάτζετ όπως ο Λαϊφης και ο Μπεσέρα. Αποδεσμεύσαμε ένα προπονητής και φέραμε ένα άλλο που είναι καλύτερος από τον προηγούμενο κατά την άποψη μας με πολύ χαμηλότερο κασέ.

Προσπαθούμε να φτιάξουμε πλάνο για να καταστείλουμε την βία και την βίαιη συμπεριφορά που υπάρχει στα γήπεδα και αποτελεί ντροπή τόσο για την ομάδα όσο και για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Η Ανόρθωση δεν ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αυτή η δοιχόνια που κρατάει ένα σκήπρο η δολερή όπως λέει και ο Διονύσιος Σολωμός θα φάει όπως τρώει όλη την Κύπρο και την Ανόρθωση.

Δεν υπάρχει κανένας που είναι άμοιρος των ευθυνών, μαζί και εγώ, αλλά θέλει τόλμη να αναλάβει κάποιος ένα χρέος 17 εκατομμυρίων.

Η αλήθεια λάμπει στο τέλος και προκαλώ οποιοδήποτε έχει κάτι που είναι σκιά γι’ αυτό το διοικητικό συμβούλιο, προκαλώ οποιοδήποτε να μπει στο γραφείο και να δει πως διεκπερεώνονται οι δουλειές στο σωματείο μας, πως γίνονται τα νέα συμβόλαια, έχουμε κάνει πέντε ειδών συμβόλαια που πέρασαν από τριών ειδών νομικούς. Η Ανόρθωση δεν θα γίνει έρμαιο για κανένα, είτε είναι μάνατζερ, είτε είναι μέλος. Έχουμε χάσει την σημαδούρα κύριοι. Τι είναι η Ανόρθωση; Η Ανόρθωση δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι όλα μαζί. Και όλα μαζί και τα 103 χρόνια ζωής αποτελούν το ιστορικότερο σωματείο της Κύπρου.

Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει, αυτή είναι η 12η συν ένα, μου έχει πει κάποιος είστε στο χείλος του γκρεμού, όχι δεν ήμαστε στο χείλος του γκρεμού, είμαστε μέσα στον γκρεμό. Όποιος θέλει να έρθει στα γραφεία, είτε οργανωμένα είτε μόνος του. Λένε πως ο Πουλαϊδης θα κάνει το Αντώνης Παπαδόπουλος οικόπεδα. Εγώ απαντώ έλεος, λίγη ντροπή, ο Πουλλαϊδης έχει βάλει μέχρι στιγμής δύομιση εκατομμύρια. Να πάτε να δείτε και τις αποδείξεις, να ξέρετε τι έχει βάλει ο Πουλλαΐδης.

Κάθε μήνα η Ανόρθωση θέλει γύρω στις 400 χιλιάδες και έρχονται οι έξυπνοι και οι φωστήρες και λένε μα γιατί βιάζεται ο Πουλλαϊδης να κάνει την Εταιρία. Γιατί βιάζεται τόσο πολύ και μιλούν για προχειρότητες. Εδώ στο διοικητικό συμβούλιο όλοι μαζί θα έχουμε είκοσι πτυχία, ο καθένας επιτυχημένος στον κλάδο του και αυτή η ομάδα δουλεύει όλη μέρα και όλη νύχτα για να ετοιμάσει τα χαρτιά ώστε να επιβιώσει το σωματείο. Είναι η Εταιρία η μόνη λύση; Ρωτώ εγώ, υπάρχει κάποιος να προτείνει καλύτερη λύση.

Πήρα τους Μαχητές τηλέφωνο για να μιλήσουμε και μου είπαν πως αν θέλω να τους μιλήσω για Εταιρία δεν θέλουν να μου μιλήσουν. Επανήλθα και είπα πως εγώ θέλω να μιλήσω για την Ανόρθωση και να μου πουν τις απόψεις τους.

Θέλουμε 1,3 για να περάσουμε τα κριτήρια του Μαρτίου. Πείτε μου πως θα βρούμε αυτά τα λεφτά. Θέλουμε Εταιρία Λαϊκής βάσης και γι’ αυτό κάναμε την κάθε μετοχή δέκα ευρώ.

Μόνο τρία ευρώ χρειάζεται κάποιος τον πρώτο χρόνο και αυτό έχω περάσει σε κάθε οργανωμένο της Ανόρθωσης και σε κάθε οπαδό, να έρθουν να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, να έρθουν να δείξουν έμπρακτα πως αγαπούν το σωματείο, να βάλει ο καθένα ό,τι μπορεί. Τίποτα άλλο δεν μας σώζει, κανένας Πουλλαιδης δεν μας σώζει.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την προεδρία της Ανόρθωσης ένιωσα σαν τις μεγαλύτερες τιμές που πήρα στην ζωή μου. Λυπούμε όμως γι’ αυτή την κατάσταση που επικρατεί. Ο Πουλλαϊδης δεν θα χάσει. Είναι καθαρός όπως το χιόνι, αυτή που θα χάσει θα είναι η Ανόρθωση. Είμαι Ανορθωσιάτης λέει κάποιος, μα πως είσαι Ανορθωσιάτης κύριε, τι έχεις κάνει, οι πράξεις πρέπει να μιλάνε, όχι τα λόγια.

Όσοι έχουν διαφωνίες να έρθουν να μας τις πουν και να μας πουν γιατί έχουν αυτές τις διαφωνίες. Κάποιοι λένε πως έχουν μαζέψει λεφτά αλλά λένε δεν εμπιστεύονται τον Πουλλαϊδη. Ας τα δώσουν εκεί που πρέπει και να τους δώσουμε και απόδειξη. Εκτός αν θέλουν το καλό το δικό τους.

Είναι καιρός που πρέπει να ήμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Δεν πάει άλλο, αυτό που θα καταστραφεί θα είναι η Ανόρθωση αν δεν τα βρούμε. Έχει βγάλει η γλώσσα μας μαλλιά να το λέμε. Κάποιοι είπαν να φύγουν οι υπαλλήλοι και να αναλάβουν εθελοντές. Ξέρετε τι προνοεί η ΟΥΕΦΑ, να έχει λογιστές με διπλώματα, διευθυντές και όλα αυτά τα άτομα με γνώσεις. Δεν υπάρχει χρόνος για λαϊκισμούς.

Να έρθουν αν θέλουν αντι για κατάληψη των γραφείων ενώ ετοιμάζουμε τα κριτήρια να μπουν στα γραφεία και να δουν πως γίνεται η δουλειά.

Γιατί να έρθει κάποιος να βάλει τα λεφτά του και μετά να τρέχει να έρθει να τα πάρει. Όχι! Να μην βάλει καθόλου. Εδώ έχουμε ξεπεράσει τα όρια της λογικής και αυτό μόνο κακό κάνει στην Ανόρθωση. Χθες είχαμε συνεδρία από τις τέσσερις το απόγευμα και τελειώσαμε η ώρα 9μιση. Πεντέμιση ώρες, άτομα με δουλειές και υποχρεώσεις έκατσαν εκεί προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα της ομάδας, όχι τα δικά τους.

Η ιστορία είναι αλάνθαστη, η ιστορία θα γράψει, όπως έγραψε για το Κυπριακό, όπως έγραψε για όλες τις μαύρες μέρες. Ελπίζω να μην γράψει για την Ανόρθωση ότι καταστράφηκε.

Έχουμε όπως πει και τα κριτήρια του Μαρτίου, χρειαζόμαστε περισσότερο από 1,3 εκατομμύρια για να περάσουμε. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι κυβερνητικές οφειλές και έχω κανονίσει διακανονισμούς με την ΚΟΠ και τους υπεύθυνους.

Φέραμε ένα νέο προπονητή με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σας λέω ήταν ο καλύτερος με τα κριτήρια που βάλαμε. Βάλαμε 25 κριτήρια και κάποιοι ειρωνεύονταν. Ναι κύριοι βάλαμε εικοσιπέντε κριτήρια και όποιος τα απαντούσε καλύτερα θα ήταν ο καταλληλότερος. Δεν λειτουργούμε όπως παλιά που έλεγες σε κάποιος σου δίνω 300 χιλιάδες και έλα στην ομάδα. Όχι τώρα τα πάντα καταγράφονται. Αυτό είναι η διαφάνεια και η προσφορά.

Είναι ο καλύτερος, μπορεί όμως να μην έχει την τύχη αύριο, πάντως εμείς θα έχουμε καθαρή την συνείδηση μας πως κάναμε σωστά την δουλειά μας. Τον ακούσατε σήμερα, είπε πως θα είναι ο πρώτος που θα αναλάβει τις ευθύνες του και αυτό είναι κάτι που τον τιμάει αφάνταστα.

Η Κυπριακή κουλτούρα και δεδομένα λένε πως τα πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα και την αγωνιστική εικόνα.

Είχαμε μιλήσει με κάποιο συνάδελφο σας και του είπα στις αλλαγές χρειάζεται χρόνος. Φανταστείτε ένα υπερωκεάνιο που θα πρέπει να κάνει μια ξαφνική στροφή, δεν γίνεται. Χρειάζεται τον χρόνο του για να κάνει μια αργή αλλά σταθερή στροφή.

Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μας είναι χαμηλή και αυτό είναι από τα πρώτα που θέλουμε να ανεβάσουμε. Αυτό οφείλεται και στο οικονομικό, στα όσα ακούγονται από έξω, θέλουμε ένα υγιές σύνολο.

1 εκατομμύριο πενήντα χιλιάδες ευρώ τα προστίματα από το 2010 μέχρι και σήμερα.

1 εκατομμύριο 35 χιλιάδες οι προσφυγές.

Για τα κριτήρια Μαρτίου:

Πολύ δύσκολα να μαζέψουμε τα λεφτά, μαζεύουμε λεφτά για να πληρώσουμε τους ποδοσφαιριστές, πρέπει να γίνει η Εταιρία, αλλά για να πετύχει κάτι θέλει την καθολική στήριξη του κόσμου, γι’ αυτό προσπαθούμε να κάνουμε Εταιρία λαϊκής βάσης. Υπάρχουν εξήντα χιλιάδες Ανόρθωσιάτες στην Κύπρο.

Υπολογίσαμε να πάρουμε κοντά στις πενήντα χιλιάδες με το ΑΠΟΕΛ. Πήραμε είκοσι χιλιάδες. Οι λογιστές κάνουν τον έλεγχο αυτό τον καιρό και ελπίζω να τα έχουμε σύντομα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο ξεκάθαρα όσο νομίζουμε.

Κανένας σας δεν θα θυμάται πόσα ανέλαβε, αλλά όλοι θα θυμούνται το έλλειμμα που άφησε. Γι’ αυτό θέλουμε ελεγκτές να κάνουν τον έλεγχο για να είναι αδιαπραγμάτευτα τα νούμερα.

Είμαι πρόεδρος, δεν μπορώ να κάνω εικασίες, όπου βλέπω καπνό υπάρχει και φωτιά. Κάποιος ήρθε στην συνέλευση άρχισε να φωνάζει προς το μέρος μου και να λέει πως είμαι σύμβουλος του Σάββα Κάκου και λίγο έλειψε να τον δείρουν άλλοι. Εγώ απλά έλεγα την άποψη μου όταν με ρωτούσε για κάτι και προσπαθούσε να βοηθήσω, τίποτα λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Πηγή: balla.com.cy

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ