Να μην τους «κάψουμε»

Ανδρέας Μακρής και Δημήτρης Οικονόμου έχουν πάρει ευκαιρίες τόσο λόγω της λειψανδρίας λόγω καρτών και τραυματισμών, όσο και των πολύ καλών δειγμάτων γραφής που έχουν καταθέσει. Στο ψεσινό παιχνίδι είναι γεγονός ότι οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές δεν μπόρεσαν (αν μη τι άλλο) να κάνουν την διαφορά όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, το σίγουρο όμως είναι ότι «πόνεσαν» πολύ περισσότερο από ακριβοπληρωμένους συναδέλφους τους.

Στο υπόλοιπο της χρονιάς θα πρέπει να χαραχτεί μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στις ευκαιρίες για αγωνιστική ωρίμανση και στο… κάψιμο των δύο ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών. Κάθε αγωνιστικό λεπτό που παίρνουν στα πόδια τους ο Δημήτρης και ο Ανδρέας, συνεπάγεται και ενός είδους «έκθεσης» το οποίο πρέπει να διαχειριστεί πολύ προσεκτικά προκειμένου οι δύο ποδοσφαιριστές να βγουν κερδισμένοι από την περίοδο προσαρμογής τους σε απαιτητικούς ρυθμούς. Είναι ένα πράγμα οι δύο ποδοσφαιριστές να πάρουν αγωνιστικά λεπτά και να κάνουν την αυτοκριτική τους ως προς τους τομείς που χρίζουν βελτίωσης και άλλο να εκτεθούν απέναντι σε πολύπειρους αντιπάλους, γεγονός που θα επηρεάσει τη ψυχολογία τους.

Προκειμένουν να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αρχής γενομένης από τον Μακρή, φαίνεται ότι ο νεαρός επιθετικός δεν έχει στο παρόν στάδιο τις αντοχές για ενενηντάλεπτο και ουσιαστικά στα παιχνίδια που έκλεψε την παράσταση, ήταν αυτά που πέρασε σαν αλλαγή. Όσον αφορά τον Οικονόμου, χρίζει βελτίωσης όταν έχει την μπάλα στα πόδια ενώ αν αποκτήσει εκρηκτικότητα τότε μπορεί να βοηθήσει (σε συνδυασμό με το δυναμισμό και τον όγκο του) σε ανεβάσματα μέχρι τη μεσαία γραμμή. Επίσης απέναντι σε έναν έμπειρο αντίπαλο όπως ο Ιμπραήμι, θα έπρεπε να πλαισιωθεί από έναν έμπειρο παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας και να μην αφήνεται εκτεθειμένος στο ένας-με-ένα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ