Έρχεται Κύπρο και ο Σουμούντικα

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα sport-fm.com.cy στην Κύπρο θα έρθει αύριο ο Ρουμάνος τεχνικός Μάριους Σουμούντικα για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την Ανόρθωση. Ο Σουμούντικα είναι γνωστός στο φίλαθλο κοινό από την εξάμηνη θητεία του στην Ομόνοια την ποδοσφαιρική περίοδο 2003-04. Το όνομα του στο παρελθόν έπαιξε πολλάκις στα ρεπορτάζ κυπριακών ομάδων που αναζητούσαν προπονητή δίχως όμως να προχωρήσει σε συμφωνία σε καμία περίπτωση.

Το καλοκαίρι του 2011 ο Μάριους Σουμούντικα ήταν ο εκλεκτός του Μάκη Ψωμιάδη για τον πάγκο της Καβάλας, ωστόσο ο υποβιβασμός των «αργοναυτών» στην Δ’ Εθνική λόγω του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει οδήγησαν τον Ρουμάνο τεχνικό στην έξοδο.

Ο Ρουμάνος γεννήθηκε το 1971 και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2005. Στα 8 και κάτι χρόνια που βρίσκεται στους πάγκους προπόνησε 12 ομάδες με μοναδικές εξόδους του από την Ρουμανία την Ελλάδα το 2011 και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά την προηγούμενη χρονιά. Τον Δεκέμβριο του 2013 και μετά από ένα χρόνο παραμονής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Ρουμάνος απολύθηκε από την Αλ Σάαμπ λόγω του πολύ κακού ξεκινήματος που πραγματοποίησε. Ο Σουμούντικα εργάστηκε επίσης στις Άστρα Πλιέστι, Μπρασόφ, Βασλούι και Ουνιβερσιτατέα Κλουζ,  Ραπίντ Βουκουρεστίου, Γκλόρια Μπίστριτσα, Φαρούλ Κονστάντσα, Προγκρέσουλ, Ίντερ Γκαζ και Ρόκαρ.

Το πιο σύντομο πέρασμα του ήταν στην Ουνιβερσιτατέα Κλουζ όπου έμεινε για έξι μέρες!

Περισσότερα στοιχεία για την καριέρα του Ρουμάνου μπορείτε να δείτε εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ