Δεν PROχωρά του Νικοπολίδη;

Φαίνεται ότι δεν προχωρά του Αντώνη Νικοπολίδη στην Ανόρθωση, με τη διοίκηση να αφήνει το θέμα προσωρινά στο ψυγείο και να εξετάζει παράλληλα και άλλες επιλογές. Διέρρευσε άλλωστε από χθες η τηλεφωνική επαφή Πουλλαΐδη – Λεύι.

Όπως απεκάλυψε χθες το πρωί το Anorthosis24, ο Αντώνης Νικοπολίδης βρέθηκε στην Κύπρο από το μεσημέρι της Πέμπτης με σκοπό να αναλάβει τα ηνία της τεχνικής μας ηγεσίας. Το ότι οι συζητήσεις ήταν σε προχωρημένο επίπεδο είναι άλλωστε αυταπόδεικτο, αφού ο Ελλαδίτης πρώην διεθνής πορτιέρο δεν ήρθε στην Κύπρο χειμωνιάτικα για… τουρισμό.

Το γεγονός όμως ότι ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν έχει το δίπλωμα UEFA PRO, είναι ο βασικότερος λόγος που φαίνεται η Ανόρθωσις να κάνει δεύτερες σκέψεις. Για να λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να προσληφθεί ένας ακόμα προπονητής – κάτοχος UEFA PRO – που να δεχθεί να κάνει τη… γλάστρα, με το Νικοπολίδη να είναι εγγεγραμμένος ως βοηθός του και να σηκώνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις (όπως αναφέρει ο κανονισμός) για να δίνει οδηγίες.

Προκειμένου να αποφύγουν όλα αυτά, οι διοικούντες προτιμούν μια «καθαρή» λύση, με τα απαραίτητα… πιστοποιητικά. Μας κάνει όμως να διερωτόμαστε, πως είναι δυνατόν να είχαμε φτάσει τόσο κοντά στην πρόσληψη προπονητή και να μην είχαμε ψάξει αν έχει δίπλωμα! Μια απλή αναζήτηση στη σελίδα της ΕΠΟ αρκεί και περισσεύει. Και να πει κανείς ότι δεν το ξαναπάθαμε στο παρελθόν; Μόλις πριν τρία χρόνια. Τότε όμως ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε ο κανονισμός και μας έπιασε εξ απροόπτου. Τώρα, ποιά είναι η δικαιολογία μας;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ