Η ετοιμότητα του Κολαούτι και τα διλήμματα της μεσαίας γραμμής

Με 21 ποδοσφαιριστές κατεβαίνει αύριο στο ΓΣΖ ο Ζόρζε Κόστα παρά την… αρχή του να παίρνει μόνο 18, γνωρίζοντας καλά πως η λέξη «αποκλεισμός» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο ούτε της διοίκησης, ούτε του κόσμου. Ο σύλλογος έχει αρκετά οικονομικά και άλλα προβλήματα και η πρόκριση θα βάλει βάλσαμο στις πληγές, θα ανοίξει μια πηγή εσόδων από τη συνέχιση στο θεσμό του κυπέλλου και θα καταλαγιάσει κάπως τη μουρμούρα, τουλάχιστον για το αγωνιστικό.

Στον πρώτο αγώνα κυπέλλου κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Βαλβέρδ και είναι αρκετά πιθανόν να επαναληφθεί το σκηνικό και αύριο. Άλλωστε ο Γάλλος τα είχε πάει αρκετά καλά, ενώ πρέπει να διατηρηθεί σε ετοιμότητα.

Στην άμυνα δεν μιλάμε πλέον για επιλογές, αφού απέμειναν οι Ζόρζε και Οικονόμου, οι οποίοι ούτως ή άλλως ήταν οι καλύτεροι αμυντικοί που είχαμε. Δεξιά ο Τζέισον Δημητρίου είναι βέβαιος ενώ αριστερά εκτός απροόπτου θα πάρει θέση ο Αντρέας Αβραάμ.

Στη μεσαία γραμμή δεσπόζει η παρουσία του Μάκου ενώ με βάση τα όσα μας έδειξε ως τώρα ο Πορτογάλος τεχνικός, ο Αλέξα θα είναι στις πρώτες έντεκα επιλογές του. Αυτό αφήνει μια θέση κενή στο κέντρο, την οποία λογικά θα καταλάβει ο Μπεσέρα. Χωρίς να βιαζόμαστε, καταγράψαμε τη θετική παρουσία του Αργεντινού στην πρώτη του εμφάνιση. Μια τέτοια τριάδα αδικεί βέβαια τον Οχαγιόν, που μας κρατά στη ζωή εδώ και ένα μήνα με τα γκολ και τις εμφανίσεις του. Για να δούμε αν τελικά έχουμε κάποια έκπληξη. Ίσως ένα πιο συντηρητικό σχήμα με τον Μπεσέρα στον πάγκο ή τον Αλέξα εκτός 11άδας.

Ο άλλος παίχτης που αφήσαμε έξω είναι ο Γκαρσία. Θα τον μετατοπίσει σε κάποια από τις δυο θέσεις των άκρων ή ακόμα και της επίθεσης ο ΖΚ ή θα τον κρατήσει εκτός αρχικής επιλογής; Εμείς θα βάζαμε τα λεφτά μας πάντως στον Φοφανά για το αριστερό άκρο, ο οποίος ήταν μετά από καιρό ορεξάτος και δραστήριος με τα Κούκλια και στον Κάλβο για το δεξί. Υπάρχει βέβαια και ο Ανδρέας Μακρής, με πιο πιθανή την χρησιμοποίησή του ως αλλαγή, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη. Συνήθισε να μας ξελασπώνει άλλωστε ο μικρός.

lineup

Τα λεπτά συμμετοχής που πήρε ο Κολαούτι ως αλλαγή με τα Κούκλια, δείχνουν ότι Αργεντινός, είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα επιθετικά. Ίσως για τελευταία φορά. Η λογική λέει ότι ο Ζόρζε Κόστα θα του εμπιστευτεί μια θέση στο αρχικό σχήμα με αμέσως επόμενη επιλογή τον Γκονζάλο Γκαρσία.

Στη διάθεση του προπονητή μας ακόμα οι Βέγκα, Γκρικαλασβίλι, Θεοδώρου, Σιέλης, Μαραγκός, Λοϊζίδης και Σιουσιάν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ