Η ακτινογραφία των Κουκλιών

Δυόμιση περίπου μήνες μετά το επιβλητικό πέρασμα από το «Παφιακό», η Ανόρθωση αντιμετωπίζει την Α. Ε. Κουκλιών στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής, με αδιαπραγμάτευτο στόχο το τρίποντο. Απέναντι στην Παφιακή ομάδα η ομάδα μας έχει πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερή της φετινή εμφάνιση, διασύροντας τους γηπεδούχους με 1-5 στον αγώνα της 6ης Οκτωβρίου 2013.

Η πρώτη αναμέτρηση

Στον εν λόγω αγώνα ο Ζόρζε Κόστα είχε επιλέξει τους Βαλβέρδ κάτω από τα δοκάρια, τους Άντιτς-Δημητρίου στα άκρα της και τους Ζόρζε-Παβίσεβιτς στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Αλέξα-Μάκος-Γκριγκαλασβίλι ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτέλεσαν οι Φοφανά-Κάλβο-Κολαούτι. Από δύο γκολ είχαν σημειώσει οι Αλέξα-Κολαούτι, ένα ο Κάλβο ενώ η Παφιακή ομάδα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει προσωρινά σε 1-2.

Το πρόσφατο δείγμα

Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος η Α. Ε. Κουκλιών ηττήθηκε εντός έδρας από τον Ερμή με το στενό 0-1, στον απόηχο της πρόκρισης (;) της Παφιακής ομάδας στους 8 του κυπέλλου. Η Παφιακή ομάδα είχε παραταχθεί με τους Καϊρίνο κάτω από τα δοκάρια, Π. Ιωάννου, Ακόστα, Μπάνο και Γαρπόζη στην άμυνα, Βέσλεμ, Σάββα και Παχταλιά στη μεσαία γραμμή, ενώ η επιθετική τριάδα απαρτιζόταν από τους Γκόμεζ, Ντε Μπρούνο και Βραντζικάν. Πρώτοι σκόρερ στο φετινό μαραθώνιο με 4 γκολ είναι οι Βραντζικάν και Σταμπόλιεφ, ενώ πολλά στηρίζουν στους έμπειρους Κύπριους ποδοσφαιριστές Καϊρίνο και Γαρπόζη. Αχίλλειος πτέρνα των κιτρινόμαυρων (μεταξύ άλλων) είναι η ανασταλτική λειτουργία, με τον τερματοφύλακα της Α. Ε. Κουκλιών να μαζεύει την μπάλα από τα δίκτυα 44 φορές, όσες και η νεανική ομάδα της Αλκής.

Που θα κριθεί

Ένα γρήγορο γκολ θα απλοποιήσει το έργο της Ανόρθωσης στην Σαββατιάτικη αναμέτρηση μιας και η Παφιακή ομάδα θα έχει ως πρώτιστο στόχο την διαφύλαξη του μηδέν παθητικού. Έχοντας στο μυαλό τον τελευταίο εντός (κεκλεισμένων) αγώνα απέναντι στην Αλκή, θα πρέπει να αποφύγουμε να σπαταλήσουμε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να ματώσουμε το αντίπαλο πλεκτό μιας και η πάροδος του χρόνου θα γεμίζει τους αντιπάλους με αυτοπεποίθηση για βαθμολογικό όφελος. Δεδομένης της επιθετικής ισχύος της ομάδας μας, σε συνάρτηση με τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων, αναμένουμε όχι απλά τη νίκη, αλλά μια επιβλητική εμφάνιση όμοια με αυτή του πρώτου γύρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ