Ανόρθωσις 7 – 1 Ε. Ν. Αθηαίνου: 7 γκολ, 7 δράστες

Την επιτομή του πλουραλισμού στο σκοράρισμα δίδαξαν απόψε στο «Κοινοτικό» οι φουτσαλιστές της Ανόρθωσης οι οποίοι σημάδεψαν τα αντίπαλα δίκτυα 7 φόρες με ισάριθμους σκόρερ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το βάθος της κυανόλευκης αρμάδας. Η επάνοδος στις νίκες ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε μια ονειρική αγωνιστική κατά την οποία η ομάδα μας αποσπάστηκε μόνη δεύτερη μετά την ισοπαλία του Αετού Σολιάς, ενώ επανέφερε την διαφορά από την τέταρτη θέση στους 11 βαθμούς μετά την ήττα της Ελπίδας.

Ο Μάριος Προδρόμου ήθελε από νωρίς να βάλει τις βάσεις για το τρίποντο, ρίχοντας στο παρκέ το δίδυμο των αρχι-σκορερ της ομάδας, Δημητρίου και Ομήρου, παρέα με τους Τοφή, Παναγιώτου και Ανδρέου. Ο στυλοβάτης της Ανορθωσιάτικης άμυνας Παναγιώτου, ήταν ο φουτσαλιστής με τα καλύτερα πατήματα στα πρώτα λεπτά και ο πρωταγωνιστής στις επιθετικές προσπάθειές μας σημαδεύοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα δύο φορές στο πρώτο τρίλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο με γρήγορες αντεπιθέσεις με τον τερματοφύλακα Τοφή να κρατά το μηδέν παθητικό σε τετ-α-τετ με την συμπλήρωση πέντε λεπτών παιχνιδιου. Το επιθετικό δίδυμο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του εκθέτοντας την αντίπαλη άμυνα δύο φορές χωρίς ωστόσο να πετύχουν το ζητούμενο, με την τρίτη απόπειρα να είναι η φαρμακερή με τον Ομήρου σε ρόλο δημιουργού και τον Δημητρίου σε ρόλο εκτελεστή για το 1-0.

Ο νεοαποκτηθείς Όθωνας πέρασε στο παρκέ με τη συμπλήρωση 7 λεπτών παιχνιδιού και με το πρώτο του άγγιγμα ευτύχησε να πραγματοποιήσει ονειρικό ντεμπούτο με δυνατό σουτ εκτός περιοχής για το 2-0. Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Μάμα να χριστεί σκόρερ αφού πρώτα συνδυάστηκε υποδειγματικά με τον Χαρή για το 3-0. Ο Ζαός ήταν αυτός που συνδύασε την αγωνιστική του άνοδο με το πρώτο προσωπικό και τέταρτο συνολικά γκολ της ομάδας μας, μετά από νέα ασσίστ του Χαρή. Η ομάδα της Αθηαίνου δεν μπορούσε σε καμιά περίπτωση να κερδίσει μέτρα στο παρκέ, ωστόσο μετά από φάση διαρκείας κατάφερε να μειώσει σε 4-1, αποτέλεσμα που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε στο παρκέ τους Τοφή, Μάμα, Ομήρου, Δημητρίου και Ανδρέου, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί με έξοχο βολέ το 5-1 με το καλησπέρα της επανάληψης. Ο Μάμας απέτυχε να σημειώσει δεύτερο προσωπικό γκολ όταν σημάδεψε το δοκάρι μετά από πάσα του Ομήρου ενώ ο Τοφή κλήθηκε να επέμβει εις διπλούν στα μετόπισθεν για να διατηρήσει το υπέρ μας σκορ. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου Κούννας και Χαρή έκρυψαν την μπάλα με συνεχείς εναλλαγές της μπάλας πριν ο τελευταίος την σπρώξει εξ επαφής στα αντίπαλα δίκτυα για το 6-1. Μια στημένη φάση που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι σε πλεονεκτική θέση πέρασε αναίμακτα για την εστία μας χάρις στα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα Τοφή που αρνήθηκε εις διπλούν την παραβίαση της εστίας του, την ίδια ώρα που ο Παναγιώτου έψαχνε επίμονα το γκολ. Ότι λοιπόν δεν κατάφεραν οι ουραγοί της βαθμολογίας, το κατάφερε ο δυναμικός αμυντικός ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο στημένη φάση έξω από την αντίπαλη περιοχή, για να διαμορφώσει το τελικό 7-1.

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, τα ευχάριστα νέα ήρθαν μαζεμένα για την Ανόρθωση η οποία όχι μόνο πέτυχε την πρώτη της νίκη για το 2014, αλλά αποκατέστησε τη διαφορά ασφαλείας από τις θέσεις που δεν οδηγούν στην Α’ κατηγορία. Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται για δύο εβδομάδες λόγω του ρεπό της επόμενης αγωνιστικής, ωστόσο οι προβολείς στρέφονται στο μεγάλο φιλικό της 21ης Ιανουαρίου με την παρέα του Τιμούρ Κετσπάια στο «Κοινοτικό». Το Αnorthosis24.net καλεί τους φίλους της ομάδας να παρευρεθούν στο γήπεδο προκειμένου να αποθεώσουν τις δόξες του πρόσφατου παρελθόντος και να ενισχύσουν το φουτσαλικό τμήμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ