Ίσως αλλάξουν κάτι

Γκρικαλασβίλι και Οχαγιόν, είναι δυο ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένες δυνατότητες, αλλά κάθε φορά προσπαθούν να βγάλουν στο γήπεδο όλα όσα μπορούν. Ενδεχομένως να μην τους βγαίνουν πάντα τα παιχνίδια. Ο πρώτος να κάνει παρακράτηση της μπάλας προσπαθώντας ν’ αποδείξει κάποια πράγματα και ο δεύτερος να δοκιμάζει το πόδι του από δύσκολες θέσεις, κάτι το οποίο τελευταίως ανακαλύψαμε ότι… είναι αποτελεσματικό!

Αξιολογώντας ωστόσο το υλικό που έχει στη διάθεσή της η Ανόρθωση και πολύ περισσότερο τι βγάζει στο γήπεδο τη δεδομένη στιγμή, οι δυο παίχτες δικαιούνται να πάρουν τις ευκαιρίες τους ως βασικοί. Τι χειρότερο δηλαδή μπορεί να κάνουν από τον Γκαρσία που είναι φανερό πως δεν μπορεί το παιδί. Επιμένουμε σ’ αυτόν από την αρχή της περιόδου αλλά δεν δείχνει διάθεση να βοηθήσει. Είτε γιατί δεν τον βολεύει το σύστημα, είτε γιατί δεν του «έκατσε» το κλίμα, είτε επειδή δεν θέλει να μαρκάρει, δεν έχει καμιά σημασία. Έχει δημιουργηθεί μια πολύ κακή σχέση και με την κερκίδα που ερμηνεύει την παρουσία του ως πρόκληση και αδιαφορία – αδίκως; – και μόνο ζημιά κάνει στην ομάδα αυτό, αφού οξύνει τον εκνευρισμό.

Ο δε Αλέξα δεν μπορεί να επιτελέσει στη δύση της καριέρας του τον ρόλο που του ανατίθεται από την αρχή της περιόδου. Ίσως απέναντι σε αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας που ο Μάκος δύναται να κουμαντάρει μόνος τα ανασταλτικά καθήκοντα – αν και είναι αμφίβολο ακόμα και τότε ότι μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος – αλλά σίγουρα όχι στα ντέρμπι. Ούτε είναι, ούτε θα γίνει τώρα «8άρι» ο Αλέξα. Ούτως ή άλλως βέβαια, τις επόμενες δυο αγωνιστικές θα τις παρακολουθήσει από την εξέδρα.

Εάν στους δύο προσθέσουμε το Θεοδώρου που έδειξε ότι έχει τις ικανότητες και τον τσαμπουκά να βοηθήσει αλλά και τον Μπεσέρα του οποίου το πιστοποιητικό έρχεται, ο Ζόρζε Κόστα έχει ποδοσφαιριστές στους οποίους μπορεί να στηριχτεί για ν’ αλλάξει την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα σε μεγάλα διαστήματα: σβηστές μηχανές, μαρκάρισμα με τα μάτια και απουσία αλληλοκαλύψεων. Διότι το πρόβλημα δεν είναι όταν η ομάδα είναι ενεργή και επιτίθεται – έστω κι ανορθόδοξα – αλλά όταν πέφτει σε λήθαργο κι επιτρέπει στον αντίπαλο να κατεβαίνει με αξιώσεις στην άμυνά μας…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ