Τι αποφεύχθηκε με την εισήγηση Χαραλάμπους

Στο ραδιόφωνο του SuperSportFM μίλησε ο πρώην εκτελεστικός σύμβουλος της Ανόρθωσης (επί Κυριάκου Κούσιου) Στέλιος Χαραλάμπους, του οποίου το ψήφισμα εγκρίθηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση.

Το αρχικό κάλεσμα της Συνέλευσης ήταν για την «κατ’ αρχή έγκριση για τη δημιουργία ποδοσφαιρικής εταιρείας στην Ανόρθωση, που θα αναλάβει τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος».

Δυο παρεμβάσεις που σημειώσαμε, ήταν των πρώην προέδρων Κούσιου και Γεωργιάδη. Ο μεν Κυριάκος Κούσιος που τόνισε ότι ως θέση αρχής είναι εναντίον της εταιρείας αλλά δεν την απορρίπτει ως έσχατη λύση, έκανε αναφορά στο γιατί φτάσαμε σήμερα εδώ – αναφορά που δεν άρεσε σε ορισμένους – και κάλεσε το νυν Συμβούλιο να παρουσιάσει πρώτα μια μελετημένη πρόταση και μετά να ζητήσει την έγκριση των μελών.

Ο δε Κρις Γεωργιάδης, με αρκετή πείρα στην εγγραφή εταιρειών – ακόμη και ποδοσφαιρικών – διέψευσε ότι χρειάζεται οποιαδήποτε έγκριση για να γίνει μελέτη και ζήτησε με τη σειρά του μια πιο σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση προς τη Συνέλευση.

Το ψήφισμα που κατατέθηκε από το Στέλιο Χαραλάμπους και εγκρίθηκε τελικά, εξουσιοδοτεί τη διοίκηση να προχωρήσει στη μελέτη για σύσταση εταιρείας και ετοιμασία συμφωνιών και καταστατικών. Θέτει όμως τις εξής δυο ασφαλιστικές δικλείδες:

1. Όσα ποσά εισπραχθούν από σήμερα μέχρι την τελική έγκριση της εταιρείας από τη ΓΣ (εάν εγκριθεί), να θεωρούνται εισφορές και όχι μετοχές όπως ήταν η αρχική πρόθεση του κ. Πουλλαΐδη. Εάν εγκριθεί, τότε να μετοχοποιηθούν. Εάν δεν εγκριθεί η σύσταση εταιρείας, θα παραμείνουν εισφορές, δίχως το Σωματείο να έχει οποιαδήποτε υποχρέωση έναντι αυτών που θα καταβάλουν τα χρήματα.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται φαινόμενα του παρελθόντος, όταν το Σωματείο ή κάποιοι εξ ονόματός του εισέπρατταν χρήματα για μετοχές, το σχέδιο για εταιρεία ναυαγούσε και ο Σύλλογος έμενε εκτεθειμένος.

2. Εάν κάποιος εισφέρει περισσότερα χρήματα από το μέγιστο ποσοστό μετοχών, όπως θα οριστεί από τις μελέτες και θα εγκριθεί από τη Γ.Σ., τα χρήματα μέχρι το ποσοστό αυτό θα μετοχοποιηθούν και το επιπλέον ποσό θα θεωρηθεί εισφορά.

Έτσι, θα αποφευχθεί το φαινόμενο κάποιος που θα δώσει χρήματα σήμερα, να παρουσιαστεί αύριο ως μεγαλομέτοχος της εταιρείας, εάν και εφόσον αυτή συσταθεί.

Το ψήφισμα έγινε δεκτό από το προεδρείο, και εγκρίθηκε με ποσοστό 91%, δίχως τελικά να χρειαστεί να στηθούν κάλπες. Τώρα, τα μέλη θα αναμένουν την κάθοδο της Duff & Phelps, την ετοιμασία και παρουσίαση της μελέτης και όλων των σχετικών καταστατικών και συμφωνιών, τα οποία θα κληθούν να επικυρώσουν ή να απορρίψουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ