Έκτακτη γενική συνέλευση (Ζωντανά)

Διεξάγεται αυτή τη στιγμή η κρίσιμη έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου ενώπιον 200 και πλέον μελών, στο «Κτήμα Μακένζυ». Το anorthosis24.net σας μεταφέρει ζωντανά τα όσα διαδραματίζονται στην εν λόγω συνάντηση η οποία πρώτιστο στόχο έχει την έγκριση σύστασης εταιρείας που θα αναλάβει τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της συνεδρίας, κάθε μέλος μπορεί να υποβάλει από μια μόνο ερώτηση.

Χρίστος Πουλλαϊδης:
«Με λυπεί η στάση του κ. Αντώνη Δημητρίου, όσον αφορά το ποιος έχει το πάνω χέρι και το το κατά πόσο κάποιος κινεί τα νήματα στο σωματείο πέραν των ατόμων του συμβουλίου.

Όσον αφορά την ερώτηση του τι προτίθεμαι να κάνω αν απορριφθεί απόψε η σύσταση εταιρίας, θα μελετήσω τα δεδομένα με ψυχραιμία και θα λάβω αποφάσεις το συντομότερο».

Στέλιος Χαραλάμπους:
«Προτείνω την αναβολή της λήψης απόφασης, μέχρι να κατατεθεί πλήρες σχέδιο. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, καταθέτω ψήφισμα όπως η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, όπως προχωρήσει στην προκαταρτική μελέτη και στη δημιουργία ολοκληρωμένου πλάνου Σύστασης Ποδοσφαιρικής Εταιρείας.  Το πλάνο θα πρέπει να περιλαμβάνει το καταστατικό της καινούργιας εταιρείας, τις απαραίτητες καταστατικές αλλαγές του Σωματείου, τη σύμβαση συμφωνίας μεταξύ Σωματείου και εταιρείας, καθώς και το ενημερωτικό δελτίο της καινούργιας εταιρείας και οποιαδήποτε άλλα απαραίτητα έγγραφα.

Όλες οι οικονομικές πράξεις προς εξεύρεση ρευστότητας του Σωματείου που θα προκύψουν από σήμερα, 9 Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την ημερομηνία παρουσίασης και έγκρισης του πλάνου/μελέτης θα θεωρούνται ως εισφορές.  Εφόσον το πλάνο και η σύσταση εταιρείας εγκριθεί, τότε, και μόνο τότε θα μελετηθεί η μετοχοποίηση των πιο πάνω κεφαλαίων, εφόσον ξεκαθαριστεί πρώτα αν αυτά τα κεφάλαια θα προσμετρούνε στη μέγιστη ποσοστιαία συμμετοχή.  Εάν το πλάνο απορριφθεί τότε τα κεφάλαια θα παραμείνουν ως εισφορές προς το Σωματείο και καμία υποχρέωση δεν θα υπάρχει προς τους συνεισφέροντας, όπως και καμία απαίτηση δεν θα υπάρχει από αυτούς προς το Σωματείο».

Μάμας Πατέρας:
«Εξαγγέλουμε μέτρα ωστόσο τα χρήματα που συνεισφέρει ο κόσμος για τον εκάστοτε σκοπό δεν πάνε τελικά εκεί. Ξεκινούμε με έσοδα 4 εκατομμύρια και την ίδια στιγμή κάνουμε έξοδα 6 εκατομμύρια. Αν δεν σταματήσει αυτό το φαινόμενο, το σωματείο δεν θα μπορέσει ποτέ να σταθεί στα πόδια του».

Κυριάκος Κούσιος:
«Η λεγόμενη ενότητα μας έφερε στην σημερινή κατάσταση διότι σπρώχναμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί λέγοντας ότι το χρέος ήταν Χ και τώρα έγινε Χ+Ψ. Κρύβαμε-κρύβαμε ώσπου το χαλί σηκώθηκε ίσα-πάνω».

Κίττος:
«Κύριε Πουλλαϊδη ως οικονομικός σύμβουλος γνωρίζατε τα όσα γίνονταν στο σωματείο. Πριν αναλάβετε είχατε όλα τα νούμερα μπροστά σας και γνωρίζατε από πρώτο χέρι τα δεδομένα χωρίς όμως να αντιδράσετε. Ο κ. Κάκος απέτυχε και αποχώρησε λέγοντας ένα απλό γειά».

Κίκης Κωνσταντίνου:
«Λόγω του ότι το κλίμα έχει διαταραχθεί, προτείνω την αναβολή της ψηφοφορίας σε νέα συνέλευση».

Την κατ’ αρχήν σύσταση εταιρείας ψήφισαν τα μέλη της Ανόρθωσης που παρευρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου στο «Κτήμα Μακένζι».

Η πρόταση του Στέλιου Χαραλάμπους επικράτησε με την ψηφοφορία για την σύσταση εταιρίας να αναβάλλεται σε μεταγενέστερο στάδιο. Στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθεί έρευνα που θα φωτίσει τα όποια σκοτεινά σημεία της υπόθεσης με αποτέλεσμα η (τυχόν) έγκριση για σύσταση εταιρίας να γίνει υπό καλύτερες προϋποθέσεις. Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνο πέραν του 90% των παρευρισκομένων, επομένως πλέον οι προβολείς στρέφονται στο πλάνο που θα παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον στα μέλη, προκειμένου να παρθεί τελική απόφαση επί του θέματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ