Σκέψεις, εισηγήσεις και απόψεις για την Αναγέννηση της Ανόρθωσης

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

“Κύριε, βοήθα να θυμόμαστε πώς έγινε τούτο το φονικό
την αρπαγή το δόλο την ιδιοτέλεια, το στέγνωμα της αγάπης
Κύριε, βοήθα να τα ξεριζώσουμε …”Φωνή κυρίου επί των υδάτων. Νήσος τις έστι…..

Σαλαμίνα της Κύπρος,  Γ.Σεφέρης.

Η Διχόνοια που βαστάει
ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει,
“πάρ’ το”, λέγοντας, “και συ”.

Ύμνος εις την Ελευθερίαν, 1823, Διονύσιος Σολωμός.

ΣΚΕΨΕΙΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 1,000  ΑΤΟΜΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Σύμφωνα  με τις στατιστικές ενδείξεις στη νήσο Κύπρο ο νόμιμος πληθυσμός έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ψυχές. Το γεγονός αυτό και άλλα δεδομένα που γνωρίζουμε από δημοσιευθείσες στο παρελθόν σχετικές δημοσκοπήσεις, έμμεσα επιβεβαιώνει ότι οι φίλοι και φίλαθλοι της Ανόρθωσης, Αμμοχωστιανοί και όχι μόνο, μάλλον ξεπερνούν τις 120,000 χιλιάδες.Ο πληθυσμός στη μη κατεχόμενη περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου, είναι περίπου 45,000 αριθμός που αντιστοιχεί σε 15,100 νοικοκυριά. Τα στοιχεία αυτά δίνουν την προοπτική για δημιουργία μίας πολυμετοχικής, εταιρείας με μετόχους-ιδιοκτήτες  χίλια άτομα.Η Ανόρθωση είναι ο Σύλλογος που συμπαθούν και υποστηρίζουν σε σαράντα χιλιάδες (40,000) νοικοκυριά, περίπου. ΑΛΛΑ λόγω πολλών λαθών δεν έχει σήμερα 1,000 ενεργά μέλη.ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ,  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης

Μια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, θα διέπεται φυσικά από το δικό της καταστατικό. Πριν δημιουργηθεί μια τέτοια Εταιρεία ή τροποποιηθεί το καταστατικό μίας υφιστάμενης Εταιρείας,  θα πρέπει να μελετηθούν ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣπού αφορούν κάποια σημαντικά θέματα. Μερικά από τα θέματα αυτά είναι τα πιο κάτω, τα οποία χρήζουν ώριμης σκέψης και ενδελεχούς τεχνοκρατικής μελέτης.

  • Όλες οι μετοχές θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα ψήφου;
  • Οι μετοχές θα είναι μίας ή δύο κλάσεων;
  • Η κατώτατη ονομαστική τιμή των μετοχών θα είναι  1 ένα,ή 1’000 , 3’000, 5’000 ή 10’000 ευρώ;
  • Μέτοχοι θα είναι μόνο φυσικά  ή  και νομικά πρόσωπα;
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 10 ή 20 ή 50 άτομα;
  • Θα υπάρχει κατώτατος ή/και ανώτατος αριθμός μετοχών που ένα πρόσωπο δικαιούται να κατέχει;
  • Θα επιτρέπεται η κατοχή-ιδιοκτήσια μετοχών από μη κατοίκους Κύπρου;
  • Η πληρωμή των μετοχών θα γίνει σε 1 ή 3 ή 5 ή 10 χρόνια;
  • Ο Πρόεδρος και οι άλλοι αξιωματούχοι θα εκλέγονται για μία ή περισσότερες θητείες;
  • Το εκλογικό μέτρο θα είναι αναλογικό η πλειοηψηφικό;
  • Ποία θα είναι η χρονική περίοδος της θητείας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ποιό θα είναι το ποσοστό τυχόν εκ περιτροπής επανεκλογή;
  • Ποιά περιουσιακα στοίχεία θα εχει η η ποδοσφαιρική ΕΠΕ Λτδ.
  • Είναι δυνατόν να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας ότο το γήπεδο δεν θα χαθεί από κάποιους αετονύχιδες.
  •  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ;

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι η δυνατότητα του Συλλόγου να έχει φωνή, άποψη ή και συμμετοχή στη Διοίκηση της  ποδοσφαιρικής Εταιρείας. Αυτό είναι δυνατό να εξασφαλισθεί είτε με την χαριστική παραχώρηση μετοχών είτε με την καταστατική εξασφάλιση αυτής της δυνατότητας, εάν αυτό είναι το επιθυμητό αν όχι από όλους, τουλάχιστον από την πλειοψηφία.

Πιστεύω προσωπικά ότι Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΚΑΙ Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ όπως προφητικά έγραφε το 1971 ο Κωνσταντίνος  Χρ. Ριρής ουδέποτε ήταν απλά και μόνο το ποδόσφαιρο. Την 23η Νοεμβρίου 1912 ο τότε Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου στην Αθήνα Κος Ελευθέριος Βενιζέλος  σε ευχαριστήρια του επιστολή αναφερόταν σε «ΛΑΙΚΟΝ ΕΝ ΒΑΡΩΣΙΟΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΝ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ».

Χρόνια πολλά μετά, οι Άγγλοι την 8η Ιουλίου 1958 ανατίναξαν το οίκημα για να καταστρέψουν την Ανόρθωση.Ένας τοίχος έμεινε όρθιος με γράμματα μεγάλα έγραφε Μ.Α.Φ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ. Τελειώνω με αυτά που δήλωσε τότε ο Πρόεδρος Α. Οικονομίδης «Το πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται και η ωραία μας Ανόρθωσις σαν τον Φοίνικα που είναι το έμβλημα μας θα ξαναγεννηθή και πάλι σύντομα διά να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της»

Ηλίας Παντελίδης
Οικονομόλογος, Εγκεκριμένος Λογιστής
Για σειρά ετών, κατά διαστήματα από το 1992 μέχρι το 2006 Μέλος / Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ
[email protected]

Υ.Γ.   Οι σκέψεις αυτές δεν είναι οι τελευταίες, ούτε οι πρώτες που αφορούν το θέμα αυτό και έρχονται να συμπληρώσουν τις προτάσεις άλλων. Όχι μόνο σέβομαι τις απόψεις άλλων σαν χρήσιμο εργαλείο σκέψης, αλλά θεωρώ καθήκον και υποχρέωση μου να υποστηρίζω το δικαίωμα του καθενός νατις εκφράζει, δημοκρατικά και κόσμια. Εδώ και τώρα μιλάμε για αναγέννηση της Ανόρθωσης. Ο μεσαιωνικός σκοταδισμός και οι εποχές που έκαιγαν ανθρώπους και βιβλία, φίμωναν απόψεις, δολοφονούσαν συνειδήσεις και σπίλωναν υπολήψεις θα πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί.

Από  Έλληνες , ομόνοια απαιτείται για να ανορθωθεί η Ανόρθωση,  με λίγα λόγια και έργα πολλά για ουσιαστική ενότητα, ειλικρινή και ανιδιοτελή .Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα, προωθούν οτιδήποτε άλλο εκτός από ενότητα. Επιτέλους φτάνει πια… Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ