Η κριτική του Ζόρζε Κόστα

Αν και παρακολούθησε τον αγώνα από την εξέδρα, το στήσιμο της ενδεκάδας από τον Ζόρζε Κόστα κρίνεται σε μεγάλο βαθμό ως ικανοποιητικό. Με ενδεκάδα που ξάφνιασε άπαντες καθότι κανείς δεν ανέμενε στο αρχικό σχήμα τους Οικονόμου, Σιέλη και Θεοδώρου προσπάθησε να χαλάσει τα πλάνα του Χριστοφόρου.

Στο  πρώτο μέρος δεν του βγήκε το πλάνο, αν και θα μπορούσαμε να μιλούμε διαφορετικά τώρα αν ο Γκαρσία ευστοχούσε στο ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Βάλε. Δεν έφτανε αυτό είδε τον πρώτο του σκόρερ να στέλλει την μπάλα στα δικά του δίκτυα αντί στα δίκτυα του Απόλλωνα και την ομάδα για περίπου ένα 20λεπτο να τα χει χαμένα από το προβάδισμα των γηπεδούχων. Για καλή του τύχη ο Πορτογάλος είδε τον Βέγκα να κρατεί την Ανόρθωση στο παιχνίδι, δίνοντας του την ευκαιρία να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις.

Γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε στην ανάπαυλα και με μια κίνηση διόρθωσε αρκετά πράγματα, ρίχνοντας στον αγώνα τον ποδοσφαιριστή που έμελλε να χριστεί σκόρερ και να του χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας, με ένα ασύλληπτης ομορφιάς γκολ από τα 50 μέτρα. Τον Μόσε Οχαχιόν.

ma_01986_0

Η είσοδος του Οχαγιόν εις αντικατάσταση του Άντιτς που ομολογουμένως δεν βρέθηκε στην μέρα του, σουλούπωσε σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική παρουσία της ομάδας. Κίνηση που συνοδεύτηκε και με εσωτερική αλλαγή μετατοπίζοντας τον Σιέλη στο αριστερό άκρο και σε συνάρτηση με τις βοήθειες του Οχαγιόν προς την άμυνα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του ο Οικονόμου που πραγματικά στο δεύτερο μέρος ήταν συγκλονιστικός.

Χρειάστηκε μια περίοδος 5 λεπτών μέχρι η ομάδα να βρει την συνοχή της και από το 50’ και μετά η Ανόρθωση έβγαζε υγεία και αυτοπεποίθηση ότι το ντέρμπι δεν θα χανόταν.

ma_01981

Η δεύτερη κίνηση του προπονητή και πάλι κατά τον γράφων κρίνεται ορθή αφού η Ανόρθωση βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ο Ζ.Κ αντικατέστησε τον Θεοδώρου με τον Γκρικαλασβίλλι, ρίχνοντας έτσι ακόμη ένα ποδοσφαιριστή με επιθετικά χαρίσματα στο παιχνίδι γιανα αναλαμβάνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Σίγουρα ο Πορτογάλος θα ανέμενε περισσότερα από τον Γεωργιανό αλλά δεν φέρει ευθύνη που ο ποδοσφαιριστής του δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Θα μπορούσε κάλλιστα να σκοράρει στο δικό του τετ α τετ με τον Βάλε και τότε σήμερα θα μιλούσαμε για τις μαγικές λύσεις από τον πάγκο και την έμπνευση του Ζόρζε Κόστα.

Η Τρίτη αλλαγή ήρθε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο Κόστα υπολογίζει στον νεαρό Μακρή. Ο μικρός αντικατέστησε τον Φοφανά,  έδωσε λύσεις και ανάσες στον Δημητρίου και η παρουσία του κρίνεται θετική με βάση τις συνθήκες του αγώνα.

makris

Εν κατακλείδι, ο Ζόρζε Κόστα απέδειξε στον εαυτό του ότι η ομάδα έχει το σύνολο και τις λύσεις στο να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα σε αυτό το μαραθώνιο. Είναι δεδομένο πια, ότι δεν υπάρχει ομάδα φέτος που να ξεχωρίζει και να θέτει την υποψηφιότητα του ξεκάθαρου φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Δυστυχώς αυτό που μένει απο αυτή την τριάδα των εκτός έδρας ντέρμπι, είναι ότι η Ανόρθωση αγνοεί την νίκη και στα 3 ματς. Με Ερμή, Ομόνοια και Απόλλωνα πήρε 2 βαθμούς και κρίνεται ως απογοητευτική συγκομιδή. Μπροστά του ο Ζ.Κ έχει 4 αγώνες για το πρωτάθλημα πρίν απο το επόμενο ντέρμπι που θα είναι στο Αντώνης Παπαδόπουλος με το Αποελ και καλείται να προβεί σε αυτές τις κινήσεις που θα δώσουν το 4×3 και συνάμα θα ανεβάσουν την ομάδα μας βαθμολογικά.

Η σωστή διαχείριση του ρόστερ από εδώ και πέρα θα έχει το δικό της καταλυτικό ρόλο. Επιτακτική πλέον είναι η ανάγκη της απόλυτης επιτυχίας σε ότι αφορά τυχόν προσθήκες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ