Τα δεδομένα για την Εταιρεία (συνοπτικά)

Το Anorthosis24 σας παρουσιάζει συνοπτικά τα δεδομένα για την Εταιρεία, μέσα από το πεντασέλιδο έγγραφο που δημοσιοποίησε σήμερα το Συμβούλιο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Το κεφάλαιο της νέας εταιρείας, θα είναι περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει το σημείωμα αρχικών θέσεων. Πρόκειται για ένα ποσό υψηλότερο από τα 7 εκατομμύρια ευρώ που η KPMG έχει προτείνει με βάση του προϋπολογισμούς των επόμενων ετών και αντανακλούν το συνδυασμένο έλλειμμα.

30% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος θα είναι μέτοχος στην εταιρεία κατά ένα ποσοστό 30%, μέσω προνομιακών μετοχών. Έτσι το Σωματείο θα είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας. Οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν το 15% σε συμμετοχή ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ

Η τιμή της μετοχής προτείνεται όπως είναι €50 η κάθε μία, πληρωτέα σε 5 χρόνια (€10 τον χρόνο). Η ονομαστική αξία της συνήθους μετοχής θα είναι 1 σεντ και τα υπόλοιπα θα είναι υπεραξία. Η συγκεκριμένη τροποποίηση από την αρχική πρόταση των €500 ευρώ (€100 τον χρόνο) έγινε ώστε η βάση της εταιρείας να πάρει λαϊκό χαρακτήρα.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ… ΧΡΕΗ

Η εταιρεία θα αναλάβει τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα υποχρεούται να καλύπτει τα έξοδα του και θα καρπώνεται όλα τα έσοδα που προκύπτουν από τη λειτουργία του και τη λειτουργία του «Αντώνης Παπαδόπουλος» (καντίνες, μπουτίκ κλπ).

Ωστόσο, τα χρέη θα παραμείνουν στο Σωματείο, το οποίο θα τα αποπληρώνει με τις δόσεις που θα παίρνει από την εταιρεία ως διαχειριστικό τέλος και εμπορική εύνοια.

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Όπως αναφέραμε και χθες, η εισήγηση όπως τα προσωπικά δάνεια πρώην ή νυν παραγόντων γίνουν μετοχές, συνάντησε πολλές αντιδράσεις. Τελικά δεν πέρασε η συγκεκριμένη πρόνοια, μολαταύτα, σύμφωνα με το σημείωμα, παραμένει η οφειλή του Σωματείου προς τα άτομα αυτά.

ΓΗΠΕΔΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»

Το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της «Κτηματικής» και η εταιρεία θα της καταβάλλει ενοίκιο, ώστε να εξοφλήσει το δάνειο της στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου).

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το ΔΣ της εταιρείας θα είναι εννιαμελές: Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικός Σύμβουλος, Οικονομικός Σύμβουλος και πέντε Μέλη. Τρία από τα Μέλη θα προτείνονται από το Σωματείο. Πρόεδρος και Διοικητικό Συμβούλιο θα εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ