Παιχνίδι υπομονής με προσοχή στην ταχύτητα

Ως γνωστόν, το μεσημέρι του Σαββάτου η Ανόρθωση θα βρεθεί αντιμέτωπη απέναντι σε μια «ακέφαλη» Ομόνοια, με την έννοια του ότι μετά την αποχώρηση Σαβέφσκι, το τιμόνι των αντιπάλων μας δόθηκε σε δύο υπηρεσιακούς τεχνικούς, τους Κάσερες και Στάροβλαχ. Η κίνηση αυτή απλώνει ένα πέπλο μυστηρίου όσον αφορά τις επιλογές για τον καταρτισμό της ενδεκάδας των αυριανών μας αντιπάλων, με τη λογική να λέει ότι θα προτιμηθούν οι ποδοσφαιριστές που τράβηξαν μέχρι τώρα περισσότερο κουπί.

Πριν μια εβδομάδα

Στον τελευταίο αγώνα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, ο Σαβέφσκι είχε επιλέξει τον Μορέιρα κάτω από τα δοκάρια, τους Κυριάκου-Σκαραμοτσίνο στα άκρα της άμυνας και τους Σερφά-Αντράντε ως κεντρικούς αμυντικούς. Την τριάδα του κέντρου αποτέλεσαν οι Λεάντρο-Σοάρες-Ασίς ενώ την επιθετική τριπλέτα οι Μαργκάσα-Σκέμπρι-Γκιγκίεβιτς, γραμμή για την οποία ασκήθηκε η περισσότερη κριτική. Συγκεκριμένα η Ομόνοια παρατάχθηκε με αμυντικογενείς προσανατολισμούς ωστόσο η επιθετική τριάδα που επιλέχθηκε δεν είχε την εκρηκτικότητα και την ταχύτητα να απειλήσει στις κόντρα επιθέσεις. Ιδιαίτερη αίσθηση προξένησε η επιλογή του Μαργκάσα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αντί στην μεσαία γραμμή στην οποία συνηθίζει να κινείται, κίνηση η οποία εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε λανθασμένη.

Σενάρια εντεκάδας

Με μια ματιά στα αγωνιστικά λεπτά των αυριανών γηπεδούχων, τα 1000 λεπτά ξεπερνούν πέντε ποδοσφαιριστές τους οποίους αναμένουμε να δούμε στην αυριανή ενδεκάδα και οι οποίοι είναι οι Μορέιρα, Αντράντε, Ασίς, Σκέμπρι και Σοάρες. Στις θέσεις των ακραίων αμυντικών δεν αναμένεται να δούμε διαφοροποίηση μιας και ο Θερβέρα δεν πείθει, ενώ μάχη για τον παρτενέρ του Αντράντε θα δωθεί μεταξύ Αλαμπί και Σερφά. Στη μεσαία γραμμή παίζεται μια θέση μεταξύ Μαργκάσα και Λεάντρο με τον αρχηγό της Ομόνοιας να έχει το προβάδισμα ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για την επιθετική τριάδα. Δεν αποκλείεται να είναι αλλαγμένη κατά τα 2/3 με τους Τέιλορ και Πλατινί να δίνουν μάχη για τα άκρα της επίθεσης, με τον Σκέμπρι να κάνει καλύτερα παιχνίδια ως επιθετικός κορυφής, παρά ως πλάγιος.

Φτωχός πάγκος

Με τον Εφραίμ παροπλισμένο, οι ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν αύριο στο πάγκο των τριφυλλοφόρων θα είναι αμφιβόλου ποιότητας. Με την συντριπτική πλειοψηφία των επιθετικογενών ποδοσφαιριστών να παίρνουν φανέλα βασικού, οι επιλογές των Κάσερες-Στάροβλαχ αν βρεθούν πίσω στο σκορ, είναι πολύ περιορισμένες. Στην μεσαία γραμμή ο Λεάντρο πραγματοποιεί την χειρότερη του χρονιά με τη φανέλα της Ομόνοιας, ενώ ο Αγκουιάρ παίρνει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Ερωτηματικά αποτελούν οι Αλίπιο και Μενγκόλο οι οποίοι αποκτήθηκαν περισσότερο ως επένδυση παρά για άμεση ενίσχυση.

Παιχνίδι τακτικής

Αναμφίβολα η τακτική θα είναι το καταλυτικό συστατικό που θα κρίνει την έκβαση της αυριανής αναμέτρησης, με την ομάδα μας να καλείται να επιδείξει υπομονή μέχρι να φτάσει στο ζητούμενο. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν την ποιότητα στα άκρα που είχαν άλλες χρονιές (Χριστοφή, Εφραίμ, Αβραάμ) ωστόσο οι Τέιλορ και Πλατινί ξεχωρίζουν για την ταχύτητά τους επομένως δεν πρέπει να βρουν ανοικτούς χώρους. Ο Ασίς είναι γνωστός για τα δημιουργικά του χαρίσματα επομένως δεν πρέπει να πέσουμε σε ανάλογη παγίδα με αυτές απέναντι σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ όπου βραχύσωμοι καλοί χειριστές της μπάλας προξένησαν πολλά προβλήματα. Τέλος οι αντίπαλοι ακραίοι αμυντικοί αποτελούν αξιόλογες ανασταλτικές μονάδες ωστόσο χαρακτηρίζονται από αστάθεια, επομένως τόσο η εκρηκτικότητα του Φοφανά, όσο και η τεχνική κατάρτιση του Κάλβο, μπορούν να κάνουν την διαφορά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ