Ντέρμπι τριπλής παραλλαγής

Όλα είναι πιθανά στο μεγάλο παιχνίδι που θα ανοίξει την αυλαία του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος, το Σάββατο το μεσημέρι (15:00) στο ΓΣΠ.

Ανόρθωση και Ομόνοια χωρίζουν μόλις δυο βαθμοί, με τη Μεγάλη Κυρία να είναι στους 26 και την αντίπαλό της στους 24. Η ομάδα μας έχει ελαφρώς καλύτερη επιθετική γραμμή με 27 γκολ, έναντι 25 των πρασίνων. Αντίθετα, η Ομόνοια διατηρεί αμυντική γραμμή με 10 γκολ παθητικό, έναντι 13 του Φοίνικα.

Το παράδοξο, είναι πως τα ατού των δυο ομάδων – η επίθεση της Ανόρθωσης και η άμυνα της Ομόνοιας – βρίσκονται σε κάμψη τις τελευταίες αγωνιστικές! Στα δυο τελευταία παιχνίδια βάλαμε μόλις ένα γκολ κι αυτό στο ενενηνταφεύγα με τον Άρη. Από την άλλη πλευρά, οι τριφυλλοφόροι στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές δέχτηκαν έξι γκολ, παίρνοντας πέντε βαθμούς από τους δώδεκα διαθέσιμους.

Η Ομόνοια βρίσκεται στην χειρότερη της φάση στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας απολύσει τόσο τον Τόνι Σαβέφσκι, όσο και τους βοηθούς του, Σοφοκλέους και Κόλα. Στον πάγκο για το ντέρμπι θα βρίσκονται οι Άλεξ Κάσερες και Νέναντ Στάροβλαχ, οι οποίοι ουσιαστικά θα έχουν την ευθύνη των προπονήσεων μόλις σήμερα και αύριο.

Σε καμιά περίπτωση ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα, ενώ θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν τις αλλαγές τόσο στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που επιφέρει μια απομάκρυνση προπονητή, όσο και στον τρόπο παιχνιδιού της αντιπάλου. Την κάνει πιο απρόβλεπτη για μας. Επιπλέον, οι παίχτες της απαλλάσσονται από το άγχος και παίζουν πιο ελεύθερα, κάτι που τους καθιστά διπλά επικίνδυνους.

Εάν η Ανόρθωσις παρουσιαστεί σοβαρή και συγκεντρωμένη, διατηρώντας την καλή ανασταλτική λειτουργία και το μηδέν παθητικό των τελευταίων αγώνων, δεν μπορεί να χάσει. Εάν δε, επαναλάβει την σχεδόν αψεγάδιαστη και παθιασμένη εμφάνιση του πρώτου γύρου, έχει σοβαρές πιθανότητες να φύγει με το διπλό από το ΓΣΠ, να κάνει ξέγνοιαστα Χριστούγεννα και να ατενίσει με αισιοδοξία τη νέα χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ