Πουλλαΐδης: «Από το Σεπτέμβριο να πληρωθούν οι παίχτες»

Επιστολή του προέδρου Χρίστου Πουλλαΐδη προς νυν και πρώην στελέχη του ΔΣ, αποκαλύπτει η ιστοσελίδα του Σούπερ Σπορ. Στην επιστολή ο πρόεδρος αναφέρει ότι το έλλειμμα που υπολογιζόταν σε 4 εκατομμύρια είναι περιορίστηκε στα 3, αλλά η οικονομική κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη και ενδεχομένως επικίνδυνη.

Οι παίχτες είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο (οφείλουμε Οκτώβρη και Νοέμβρη) και απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί κύριοι, επικοινωνώ μαζί σας με τον πλέον επίσημο τρόπο για να σας ενημερώσω, στα πλαίσια της διαφάνειας και της χρηστή διοίκησης που έχουμε θέσει εξ’ αρχής ως πυλώνες, για τη σημερινή οικονομική κατάσταση του Συλλόγου μας. 

1.0  Προϋπολογισμός

Στις 13/08/2013 όταν και παράλαβε τα διοικητικά ηνία του Συλλόγου, υπήρχε προϋπολογισμός για την τρέχουμε ποδοσφαιρική περίοδο που ήταν περίπου ελλειμματικός κατά 2.2 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, προϋπολογίστηκαν έσοδα της τάξης των 6.6 εκατομμυρίων Ευρώ και έξοδα 8.8 εκατομμύρια ευρώ.

Δύο μήνες αργότερα, έχοντας επαρκώς αξιολογήσει τα οικονομικά δεδομένα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το έλλειμμα αναμένετο να κυμανθεί στα 4 εκατομμύρια ευρώ, αφού τα έσοδα είχαν εμφανώς επηρεαστεί από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση μας έδειχνε έξοδα 8.9 εκατομμύρια, αλλά έσοδα μόνο 4.9 εκατομμύρια ευρώ.  

Συνεχίζοντας τη στενή παρακολούθηση των οικονομικών δεδομένων και συνεχώς αξιολογώντας τα δεδομένα ενώπιον μας, έχουμε συμπεράνει ότι το έλλειμμα θα κυμανθεί πέριξ των 3 εκατομμυρίων ευρώ και αυτό χάρη στην ορθολογιστική και συνετή πολιτική λιτότητας και οικονομική στρατηγική του Συλλόγου του τελευταίους μήνες. 

2.0  Μείωση Δαπανών και Επαναπρογραμματισμός

Η μείωση του ελλείμματος, που αναφέρουμε πιο πάνω έγινε κατορθωτή μέσα από τις ακόλουθες ενέργειες:

a)      Μειώσαμε τις δαπάνες και εξασκούμε συνεχή έλεγχο και αυστηρή πολιτική λιτότητας.

b)      Έχουμε προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση σχεδόν όλων των δανείων μας σε τραπεζικά ιδρύματα με σκοπό την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής.

c)      Έχουμε δημιουργήσει μια αποδοτική υπερασπιστική στρατηγική για όλες της υποθέσεις του Συλλόγου που είναι ενώπιον της ΦΙΦΑ και έχουμε πετύχει την επιμήκυνση της διαδικασίας, ευελπιστώντας ταυτόχρονα σε κάποιους διακανονισμούς ευνοϊκούς για το Σύλλογο.

d)     Εξασκούμε πολιτική λιτότητας και αυστηρού ελέγχου στα καθημερινά έξοδα λειτουργίας.

e)      Προχωρήσαμε σε διαπραγματεύσεις για παλιές οφειλές και σε πολλές περιπτώσεις πετύχαμε ευνοϊκούς διακανονισμούς μέσω πληρωμής που γινόταν άμεσα και με μετρητά.

Δυστυχώς, οφείλουμε να παραδεχτούμε, εκεί που έχουμε αποτύχει είναι στην προσέλκυση εσόδων για το Σύλλογο.

3.0  Έσοδα

Όπως αναφέρω πιο πάνω, αυτός είναι ο τομέας στον οποίο έχουμε αποτύχει. Από την ανάληψη των καθηκόντων μας τον Αύγουστο 2013 ο Σύλλογος, και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος, έχουμε λάβει ελάχιστη βοήθεια για χρηματοδότηση της λειτουργίας του Συλλόγου και την κάλυψη άμεσων αναγκών που προκύπτουν. Η οικονομική μου συνεισφορά, ειδικά τους τελευταίους μήνες είναι λίγο ή πολύ γνωστή. Δυστυχώς, και αυτό δεν είναι μομφή αλλά πραγματικότητα, η βοήθεια και οικονομική στήριξη που έχουμε είναι ελάχιστη.

4.0  Παίκτες

Οι παίκτες μας είναι πληρωμένοι μέχρι και τις 30/09/2013. Δυνάμει των συμβολαίων τους, που περιλαμβάνουν περίοδο χάριτος 60 ημερών, οι παίκτες μας θα πρέπει τώρα να πληρωθούν το μισθό Οκτωβρίου. Οφείλω να σημειώσω ότι έστω και αυτή η μικρή καθυστέρηση έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης εντός αποδυτηρίων, κάτι στο οποίο δυστυχώς συντείνει και η γενική οικονομική κατάσταση της χώρας μας.   Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για συλλογή χρημάτων, μεγάλο μέρος των οποίων αφορούν το μισθολόγιο του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αντιλαμβάνεστε ότι σε ενδεχόμενη αδυναμία να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις, η ψυχολογία και το κλίμα στην ομάδα θα επιδεινωθούν, με πιθανό αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση τους. Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην άμεση συλλογή χρημάτων. Συγκεκριμένα:

1)      Θα εκδοθεί Χριστουγεννιάτικος λαχνός του Συλλόγου, αξίας 10 Ευρώ και το κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου θα χρεωθεί λαχνούς αξίας πέντε χιλιάδων Ευρώ.

2)      Σε κάθε παιχνίδι της ομάδας μας, εντός και εκτός έδρας, θα υπάρχει «καπέλο» στο εισιτήριο, που θα αντιστοιχεί σε ένα χριστουγεννιάτικο λαχνό.

3)      Έχουμε δώσει εντολές όπως αρχίσει η είσπραξη συνδρομών για το 2014 από τα Μέλη του Συλλόγου.

4)      Είμαστε σε στενή επαφή με το Κίνημα Εθελοντών για εντατικοποίηση των δικών τους ενεργειών οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου, που μεν αποσκοπούν στην πληρωμή κρατικών οφειλών, όμως διευκολύνουν το έργο μας έτσι ώστε να συγκεντρωθούμε στις οφειλές προς το ποδοσφαιρικό τμήμα.

5)      Συνεχίζουμε την προσπάθεια για προσέλκυση εισφορών μέσω μηνιαίων τραπεζικών εντολών από φίλους του Συλλόγου.

6)      Ετοιμάζουμε, σε συνεργασία με ειδικό σε θέματα μάρκετινγκ, μια καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου, που θα παρουσιάσουμε σε όλους εσάς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Απευθύνομαι, ως εκ τούτου, προς εσάς και ζητώ την άμεση βοήθεια σας για συλλογή χρημάτων για το Σύλλογο, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις άμεσες οικονομικές μας ανάγκες και να κρατήσουμε το Σύλλογο μακριά από μπελάδες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ