Παλιοί γνώριμοι

Ζόρζε Κόστα και Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν είναι εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους. Οι δύο προπονητές βρέθηκαν τρεις φορές αντίπαλοι κατά την ποδοσφαιρική τους καριέρα.  Ο Ζόρζε Κόστα ως γνωστό για χρόνια αποτελούσε το βράχο της αμυντικής γραμμής της Πόρτο, ενώ παράλληλα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας του ΟΣΦΠ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ΟΣΦΠ και Πόρτο διασταύρωναν τα ξίφη τους στα πλαίσια των ομίλων του Champions League. Έτσι λοιπόν, Κόστα και Ελευθερόπουλος κοντραρίστηκαν τρεις φορές και μεταξύ τους υπάρχει η απόλυτη ισορροπία. Ισόπαλο 2-2 είχε λήξει το πρώτο ημερολογιακά ματς στις 16/09/1998, όπου από ένα γκολ είχαν πετύχει και δύο πρώην γνώριμοι: Ο Ζαρτέλ για λογαριασμό της Πόρτο και ο Γκόγκιτς στην εκπνοή του αγώνα για λογαριασμό της ομάδας του Πειραιά.

Στις 25/11/1998 ο ΟΣΦΠ επιβλήθηκε της Πόρτο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με 2-1 ενώ η νίκη για την Πόρτο – έχοντας στην σύνθεση της τον Κόστα – ήρθε ένα χρόνο αργότερα, στις 21/09/1999. Η ομάδα του Οπόρτο κέρδισε με 2-0, με το ένα τέρμα να το πετυχαίνει και πάλι ο Μάριο Ζαρτέλ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ