Ακτινογραφία της αντιπάλου

Στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται καθηλωμένη η αυριανή μας αντίπαλος, έχοντας πλήρη… ισορροπία στα μέχρι στιγμής αποτελέσματά της: μετρά τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και άλλες τόσες ήττες.

Η ΑΕΚ δεν είχε καλό ξεκίνημα στο φετινό μαραθώνιο, αφού με το «καλημέρα» γνώρισε την ήττα στα Κούκλια, αποδίδοντάς την στις πολλές απουσίες της πρεμιέρας. Έκτοτε έχει κερδίσει εντός Εθνικό και Παραλίμνι και τον Άρη στη Λεμεσό, ενώ εξήλθε ισόπαλη εκτός έδρας με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, κάτι που θεωρείται επιτυχία. Πέραν από τα Κούκλια, την ήττα γνώρισε από την Ομόνοια εκτός και τη Σαλαμίνα εντός.

Επιθετικά εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα της Λαρνακιώτικης ομάδας όπου, αν και παίζει με αρκετούς παίχτες μπροστά και φτιάχνει ευκαιρίες, δεν καταφέρνει να τις μετουσιώσει σε γκολ. Σε εννέα αγώνες πέτυχε μόλις 10 τέρματα ενώ δέχτηκε 7.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος (τυπικά ο Φλώρος Νικολάου) παίζει το ίδιο σύστημα με το Ζόρζε Κόστα, 4-1-4-1, αφήνοντας ως μοναδικό αμυντικό χαφ τον Σκοπελίτη. Ο φιλότιμος Ελλαδίτης τρέχει και μαρκάρει, αλλά όταν βρεθεί μόνος εναντίον δύο συνήθως χάνει τις μονομαχίες, ενώ δεν μπορεί να βγάλει και την ομάδα του μπροστά. Εάν ο Πορτογάλος τεχνικός καταφέρει να βρει τις ισορροπίες στο κέντρο της ομάδας μας, τότε δεν θα δυσκολευτεί να κερδίσει τη μάχη του κέντρου, να επιβάλει το ρυθμό του και να φτάσει στην αντίπαλη εστία.

Η ποιότητα της Ανόρθωσης είναι σαφώς περισσότερη σε σχέση με αυτή της προσεχούς αντιπάλου της, η οποία με όσα έδειξε ως τώρα στο γήπεδο φοβάται για τα… χειρότερα. Από την άλλη πλευρά, η δική μας ομάδα βρίσκεται σε λήθαργο εδώ και κανένα μήνα – αν όχι περισσότερο – και καλείται να αφυπνιστεί άμεσα. Μετά το αυριανό παιχνίδι δεν θα μπορεί να υπάρξει καμιά απολύτως δικαιολογία, με το τρίποντο να θεωρείται αυτονόητη απαίτηση με βάση τα όσα έδειξαν ως τώρα οι δυο μονομάχοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ