Ανόρθωσις 5 – 2 Αετός Σολέας: Ο Φοίνικας φτερούγισε ψηλότερα

Με εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο τρελά φουτσαλικά όνειρα κάθε Ανορθωσιάτη, η γαλανόλευκη αρμάδα έκαμψε την αντίσταση του Αετού Σολέας, πετυχαίνοντας το απόλυτο στις 6 πρώτες στροφές του φετινού μαραθωνίου. Παίζοντας ουσιαστικό φούτσαλ και με φουτσαλιστές που ξεχείλιζαν από πάθος και αυτοπεποίθηση, η ομάδα μας κέρδισε ευκολότερα και από ότι μαρτυρά το τελικό σκορ το κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι, πατώντας κορυφή έχοντας παιχνίδι λιγότερο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα της Σολέας ήταν η μοναδική ομάδα την οποία δεν καταφέραμε να καταβάλουμε κατά την περσινή περίοδο, αλλά και η ομάδα που εν τέλει κατέκτησε τον τίτλο στην Γ’ κατηγορία.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Μάριος Προδρόμου έριξε στο παρκέ τους Τοφή, Μάμα, Ζάο, Χαρή και Δημητρίου με την ομάδα μας να απειλεί πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού με δράστη τον Σταύρο Ζάο ο οποίος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Η πρόθεση της ομάδας μας να πιέσει ήταν εμφανής με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ωστόσο ήταν ο Αετός ο οποίος πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 3ο λεπτό, στην πρώτη ουσιαστικά επιθετική προσπάθεια των φιλοξενουμένων.

Η αντίδραση της ομάδας μας ήταν άμεση όταν ο Μάμας με οβίδα λίγο πιο κάτω από το κέντρο του γηπέδου αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με τον Δημητρίου να ακολουθεί τη φάση και να ισοφαρίζει με κοντινή προβολή. Η ασφυκτική πίεση των φουτσαλιστών μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου απέφερε αρκετά κλεψίματα, τα οποία δυστυχώς οι Χαρή και Ανδρέου δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ. Από μια έξυπνη κομπίνα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζάος βρήκε τον Ομήρου, ο οποίος με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή διαμόρφωσε το 2-1.

Οι φουτσαλιστές μας εξαπέλυσαν κύμα επιθέσεων με τον Χαρή να διακρίνεται σε ρόλο δημιουργού δίνοντας έτοιμο γκολ στον Παναγιώτου λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου για το 3-1. Από κομπίνα προήλθε και το τέταρτο γκολ της ομάδας όταν ο Δημητρίου με πάσα ακριβείας βρήκε τον Ζάο στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής ο οποίος έγραψε το 4-1 το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο την αρχική πεντάδα αποτέλεσαν οι Τοφή, Ζάος, Δημητρίου, Χαρή και Ανδρέου, με την ομάδα μας να απειλεί δις με την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού με δράστες τους Δημητρίου και Ζάο. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι σκόραραν κόντρα στην ροή του αγώνα, με το γρήγορο γκολ να φέρνει στο μυαλό την ανατροπή που πέτυχαν την προηγούμενη αγωνιστική.

Επειδή όμως οι αποψινοί αντίπαλοι της ομάδας της Σολέας αγωνίζονταν με τον φοίνικα στο στήθος, η εξέλιξη του αγώνα ήταν διαφορετική, με την Ανόρθωση να βρίσκει νωρίς την λύση από τα πόδια του Δημητρίου ανοίγοντας εκ νέου την ψαλίδα στα τρία γκολ. Της εξαιρετικής εκτέλεσης του πρώτου μας σκόρερ προηγήθηκε μαγική ενέργεια του Χαρή ο οποίος κράτησε μπάλα όσο χρειαζόταν ανάμεσα σε δύο αντίπαλους και σέρβιρε στο κατάλληλο χρονικό σημείωμα μοιράζοντας την δεύτερη αποψινή ασσίστ.

Στη συνέχεια ο αγώνας πήρε ένα ξέφρενο ρυθμό με τους δύο προπονητές να δίνουν μάχη ώστε να κρατήσουν τους φουτσαλιστές τους πιστούς στην τακτική, εντούτοις η ομάδα μας ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι χάνοντας ανεπανάληπτα τετ-α-τετ με δράστες τους Μάμα, Σταύρου και Ομήρου. Ο τερματοφύλακας Τοφή δήλωσε παρών τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις στις οποίες οι φιλοξενούμενοι πάτησαν με αξιώσεις την περιοχή μας, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει θριαμβεύτρια την ομάδα του Μάριου Προδρόμου.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ομάδα παίζει (ενδεχομένως) το καλύτερο φούτσαλ του πρωταθλήματος, προσθέτοντας στο ταλέντο των φουτσαλιστών το στοιχείο που έλειπε από τις πρώτες δύο αγωνιστικές… την αυτοπεποίθηση. Οι προβληματικές εμφανίσεις απέναντι σε κατώτερους αντιπάλους έχουν πλέον δώσει την σκυτάλη σε επιβλητικές νίκες απέναντι σε συνδιεκδικητές της ανόδου, με τον χρόνο να δουλεύει υπέρ της ομάδας μας.

Η βαθμολογική θέση όπως επίσης και το απόλυτο νικών στις 6 πρώτες αγωνιστικές καταδεικνύουν τη σοβαρή δουλειά που έγινε τόσο στην προετοιμασία, όσο και κάθε εβδομάδα, με την σημερινή αναμέτρηση να αποτελεί αποθέωση της τακτικής και της σωστής σωματικής και ψυχολογικής προετοιμασίας των φουτσαλιστών μας. Διακριτοί ρόλοι, ομοιογένεια, ψυχραιμία και ουσιαστικότητα είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που διαφάνηκαν απόψε στο παρκέ, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που έμειναν στον πάγκο λόγω και της εξέλιξης του αγώνα οι Κουννάς και Φώκου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ