Οι ευθύνες βαραίνουν και την επιτροπή προγραμματισμού

Κακά τα ψέματα η σημερινή αγωνιστική κατάσταση της Ανόρθωσης δεν πείθει ούτε και τον πιο αισιόδοξο οπαδό της ομάδας. Τις τελευταίες 14 ημέρες όσοι πηγαίνουν γήπεδο είτε λιώνουν στις κερκίδες, είτε πάνε σπίτι φορτωμένοι νεύρα και άγχος. Για να ακριβολογούμε, η βαθμολογική θέση της ομάδας είναι πλασματική και αν δεν αλλάξουν (επιτέλους) πολλά πράγματα, δύσκολα θα παραμείνουμε έστω και εκεί.

Για το ποιος ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση είναι εύκολο να καταλογιστούν ευθύνες στον προπονητής της ομάδας, Ζόρζε Κόστα. Ναι, ο Πορτογάλος φέρει ευθύνες κυρίως για την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Ενώ επιθετικά η ομάδα, πείθει και αρέσει κατά διαστήματα, εντούτοις η άμυνα θυμίζει παιδική χαρά. Οι αντίπαλοι επιθετικοί πλησιάζουν με σχετική ευκολία και άνεση στην περιοχή και αφού δεν υπάρχει παίχτης για να τους μαρκάρει, ανενόχλητοι σκοράρουν και μετά τρέχα γύρευε.

zorze

Ευθύνες βαραίνουν σημαντικά και την διοίκηση της ομάδας. Ο νυν πρόεδρος και ο υπεύθυνος προγραμματισμού κατείχαν καίρια πόστα και στην απερχόμενη διοίκηση Σάββα Κάκου.

Ο λόγος είναι η από κοινού απόφαση για αποδέσμευση του Μπράνκο Ίλιτς, ενός πολύ ποιοτικού ποδοσφαιριστή που το κασέ του ήταν σε πολύ λογικά πλαίσια. Χωρίς αμφισβήτηση η απόκτηση του Σάβο Παβίσεβιτς κρίνεται ως επιτυχία μιας και αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ο πιο ποιοτικός κεντρικός αμυντικός της ομάδας. Μαζί με τον Ίλιτς θα συνέθεταν ένα απροσπέλαστο αμυντικό δίδυμο σώζοντας πολλούς βαθμούς για την ομάδα μας και καρδιοχτύπια όπως τα χθεσινά, στον αγώνα με την ΕΝΠ.

Όμως τότε, αποφασίστηκε για λόγους «οικονομικής εξυγίανσης» να αποδεσμευθούν Ίλιτς και Κόλιν οι οποίοι αυτή την στιγμή αποτελούν τις βασικές επιλογές στην άμυνα της Χάποελ Τελ Αβίβ που φιγουράρει ψηλά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος στο Ισραήλ.

sin12

Ποιά οικονομική εξυγίανση πλήρωσαν οι δυο προαναφερόμενοι ποδοσφαιριστές από την στιγμή που στην συνέχεια αποκτήθηκαν 4 ποδοσφαιριστές  μεγαλύτερης εμβέλειας και μπάτζετ;  Ποιος έδωσε το ΟΚ να αποδεσμευθεί κυρίως ο Ίλιτς και με ποια κριτήρια; Ποιά η εμπιστοσύνη ότι στην μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου θα γίνουν οι πρέπουσες κινήσεις;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βασανίζουν τον κόσμο της ομάδας που όλο και λιγοστεύει στις κερκίδες του Παπαδόπουλος. Το τι πρέπει να γίνει δεν είναι θέμα του οπαδού που απαιτεί να βλέπει την ομάδα του να αγωνίζεται όπως της αρμόζει η ιστορία της. Είναι θέμα της διοίκησης του σωματείου και του προπονητή για να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ