Κάντε το όπως πέρσι!

Να επαναλάβει εαυτόν φιλοδοξεί η πετοσφαιρική Ανόρθωσις, η οποία πλέον ζει σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς και αναπνέει μόνο για το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στη Φενέρ!

Στην περσινή χρονιά, για την αντίστοιχη φάση του CEV Challenge Cup, η ομάδα μας είχε κληθεί να αντιμετωπίσει την κροατική Μαρίνα Καστέλα. Ο πρώτος αγώνας έγινε στο Σπλιτ της Κροατίας, με την Ανόρθωση να φεύγει ηττημένη με 3-0 σετ. Ωστόσο, η πίστη και η αισιοδοξία – έστω και συγκρατημένη – υπήρχε στο στρατόπεδο της ομάδας μας. Ο προπονητής, Μάριος Κοντός, μας δήλωνε όλη τη βδομάδα ότι η Μεγάλη Κυρία θα περάσει, φτάνει να έχει τη συμπαράσταση του κόσμου. Όπερ και εγένετο.

Οργανωμένοι και μη, έστησαν τρελό πάρτι στο Θεμιστόκλειο στη Λεμεσό στις 30 του Οκτώβρη. Οι παίχτες, αντλώντας δύναμη από την παρουσία και τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου ο οποίος έκανε το κλειστό να σείεται πραγματικά, απέκτησαν τρομερή αυτοπεποίθηση. Παρότι έχασαν το πρώτο σετ με 16-25 με τους Κροάτες να θεωρούν ότι θα κάνουν περίπατο το παιχνίδι, οι πετοσφαιριστές μας ανέτρεψαν τα δεδομένα στη συνέχεια.

Με αντεπίθεση διαρκείας έφεραν τα πάνω κάτω, κερδίζοντας τα άλλα τρία σετ με 25-18, 25-16 και 25-21! Πλέον, είχαμε αγγίξει το θαύμα, με την πρόκριση να κρίνεται στο χρυσό σετ. Οι αποσβολωμένοι Κροάτες παρακολουθούσαν απλά τους πετοσφαριστές μας να πετούν στο παρκέ και να παίρνουν και το χρυσό σετ που έσπασε καρδιές με 15-13, χαρίζοντας στον υπέροχο κόσμο τη νίκη και στην Αμμόχωστο την πρόκριση.

Για την Ανόρθωση είχαν αγωνιστεί οι Σμιθ, Οικονομίδης, Κοντός, Μοντόγια, Γεωργίου, Γ.Χρυσοστόμου, (λίμπερο) Αντωνίου, Πλατρίτης, Παναγιωτίδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ