Μάλλον όχι…

Ο τίτλος του άρθρου είναι η απάντηση στο ερώτημα αν ο Ζόρζε Κόστα δείχνει να εμπιστεύεται, προς το παρόν τουλάχιστον, τον Τζορτζ Γκάλαμαζ. Μπορεί ο Ρουμάνος να ήταν τιμωρημένος στους πρώτους τρεις αγώνες, αλλά έχει επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και παρότι η άμυνα μας δεν εμπνέει καμία ασφάλεια, ο Πορτογάλος προπονητής επιμένει στους Ζόρζε και Παβίσεβιτς παρά τα λάθη τους, ιδιαίτερα του πρώτου.

Υπάρχει και η λογική που λέει ότι ο Κόστα δίνει συνεχώς παιγνίδια στους Ζόρζε και Σάβο στο κέντρο της άμυνας για να έρθει η όποια ομοιογένεια, αλλά από τη στιγμή που βλέπουμε κάποια λάθη να μην διορθώνονται και να μην δίνεται χρόνος στον Γκάλαμαζ, τότε δείχνει να μην τον εμπιστεύεται σε σχέση με τους άλλους. Με το αγωνιστικό πλάνο της Ανόρθωσης, δηλαδή η πίεση από ψηλά και η «ψηλή» άμυνα, τότε είναι ένα μεγάλο ρίσκο να ρίξει στους αγώνες τον πιο αργό κεντρικό αμυντικό του ρόστερ.

Είναι μεν πιο ψηλός και καλύτερος από τους άλλους δύο στον αέρα, αλλά με καλύτερες συμπεριφορές στην άμυνα ο εναέριος κίνδυνος μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα από ότι η έλλειψη ταχύτητας στα μετόπισθεν. Είμαστε σίγουροι ότι ο Ζόρζε Κόστα έχει στο μυαλό του να φέρει γρήγορο κεντρικό αμυντικό τον ερχόμενο Ιανουάριου καθώς αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην αμυντική γραμμή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ